Na krawędzi

Cliffhanger
1993
6,8 35 tys. ocen
6,8 10 1 35185
5,5 17 krytyków
Na krawędzi
powrót do forum filmu Na krawędzi

Oglądałam ten film kilka razy, a mogłabym bez końca. Dobre, mocne kino akcji, gdzie piękno polega na atmosferze napięcia, a nie na popisie efektów pirotechnicznych, czy prezentacji najnowszych modeli broni palnej. Film trzyma w napięciu, a surowe pejzaże Gór Skalistych robią wrażenie.
Do tego dochodzi doskonała ścieżka dźwiękowa i dobra obsada.
Film jest super.

ocenił(a) film na 10
E_skimoska

http://pl.youtube.com/watch?v=wawytwKLob8

ocenił(a) film na 7
E_skimoska

Bardzo dobre kino lat 90. Czyli chyba najlepszego okresu filmów akcji z pod znaku Stallone/Arni/Segal/Van Damme.

ocenił(a) film na 10
Redgard

zgadzam się z przedmówcami, bo film trzyma w napięciu do samego końca. No i te górskie widoki-cos pięknego.

E_skimoska

Jeden z moich ulubionych filmów akcji. Niesamowite zdjęcia, Sly nie gra tutaj nadczłowieka (no prawie), wspaniała muzyka z motywem przewodnim zapadającym w pamięć na długie lata. Nie skomplikowana historia, ale opowiedziana w charakterystyczny bardzo niewielu filmom sposób trzymający od początku do samego końca głęboko w fotelu. A przecież o to w kinie akcji chodzi czyż nie? Coś co jeszcze przemawiało do mnie w "Na krawędzi" to mocne teksty i ogólna brutalność (jestem normalny wbrew pozorom) właściwa dla tego typu filmów lat 80 i pierwszej połowy 90. Teraz chyba łatwiej przemówić do publiczności setkami efektów specjalnych.Szkoda, że już nie powstają takie filmy.

ocenił(a) film na 9
PomezZ

Bardzo szkoda że nie powstają.....oj szkoda.Na krawędzi to zajebisty film.
Wszystko tam jest super.Sylwek w najlepszej formie,

E_skimoska

Tak apropo tych tych Gór Skalistych to film był kręcony we Włoskich Dolomitach polecam! A w Skaliste też bym się chętnie wybrał.

ocenił(a) film na 9
E_skimoska

Także ja uważam, że film jest świetny. Porządny klimat, ciągłe napięcie, zdjęcia, muzyka, aktorstwo. Zero procent nudy i sto procent przyjemności oglądania. Gorąco polecam!