PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=11063}

Na pierwszy rzut oka

Things You Can Tell Just by Looking At Her
2000
6,2 951  ocen
6,2 10 1 951
Na pierwszy rzut oka
powrót do forum filmu Na pierwszy rzut oka

Jeśli ktoś sądzi że to jest film tylko dla kobiet to znaczy że nie oglądał go uważnie. Poza tym to w ogóle nie jest komedia romantyczna. Ten film ma podobny klimat co opowiadania "starego" Marqueza. Widać że smak przenosi się w genach. Nie doszukiwałbym sie jakiegoś głębokiego przekazu ale trzeba spojrzeć troche "pod światło", zobaczyć co jest tuż pod powierzchnią. Bo to w sumie mądry i smutny film.

Biednarz

Boże, czy ty naprawdę jesteś mężczyzną czy tylko podszywasz się:)?pytam,ponieważ mój mąż z reguły usypia bardzo szybko przy czymś takim, jeśli w ogóle uda się go namówić na obejrzenie.mnie się ten film bardzo podobał, był taki ludzki, codzienny, bez happy endu i taki w stylu "stu lat samotności" choć niestety żadnej powieści tego pisarza nikomu nie uda się przenieść na ekran, bo to już nie będzie to samo,niestety..

ocenił(a) film na 7
Biednarz

Jest to film mowiacy w prosty,ale zarazem wciagajacy sposob o czlowieku,nie sili sie na moraly,czy jakies wyszukane pointy.Pokazuje obiektywnym okiem piec kobiet w jednym,konkretnym dniu z ich zycia i ich zmagania z sytuacjami,ktore im ten dzien przynosi.Bardzo dobra gra aktorek uwiarygadnia i nadaje naturalnosci historii opowiedzianej przez ten nieefektowny,ale za to przejmujacy film.Podobal mi sie,mimo ze kobieta nie jestem..

ocenił(a) film na 8
dustman

również mi się podobał i podobnie jak poprzednik nie jestem kobietą . ciekawe było ukazanie , jak kobiety przeżywają samotność , jak różnie do niej podchodzą i z nią walczą . to powiązanie różnych historii w całość , za pomocą połączenia losów bohaterów przez najróżniejsze relacje , wyszło ciekawie i spójnie ....te okropne reklamy w polsacie były jedynym minusem nocnego oglądania .