PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=30762}

Naga broń: Z akt Wydziału Specjalnego

The Naked Gun: From the Files of Police Squad!
1988
7,2 94 tys. ocen
7,2 10 1 93540
7,2 34 krytyków
Naga broń: Z akt Wydziału Specjalnego
powrót do forum filmu Naga broń: Z akt Wydziału Specjalnego

mam pytanie...

użytkownik usunięty

jaka jest według was najśmieszniejsza komedia wszechczasów??

ocenił(a) film na 10

Dziwne pytanie - właśnie przy niej jesteś

użytkownik usunięty
midamidam

a jakieś INNE propozycje komedii....

ocenił(a) film na 9

Mnie najbardziej bawi "Potwór" z Roberto Benignim. Jego mimika, gesty, sposób mówienia a przede wszystkim fizjonomia (hehe)- wszystko to czyni go jednym z najlepszych komików jakich widziałem. Z resztą ten aktor ma moim zdaniem nie tylko przeogromny talent komiczny. W filmie "Życie jest piękne" pokazał, że dramaty też nie są mu straszne.

ocenił(a) film na 9
proch4

Uwielbiam ''Glupi i glupszy'' z Carrey'em i Daniels'em, ale to chyba bardziej z sentymentu.
Polecam, takze ''Pol zartem, pol serio''

Mathias_13cool

Glupi i glupszy tak jak trylogie Nagiej Broni moge ogladac co jakis czas i jeszcze Jak rozpetalem druga wojne swiatowa jest spoko. Do tego jeszcze moze dojsc Kosmiczne jaja i Kav vegas Kac bagkok :)

h4r

Według mnie Świat według kiepskich. Swoje ulubione odcinki: Właściciele, Rolki czyli total gigant, Kiepscy mordercy, Niewidzialna kanalia, Kiepska bajka o złotym jajku, Złoty gol, Zbrodnia i kara, Waldek tour, Okaz zdrowia, Kreatura Mody, Tyrtum Pyrtum,Redaktor naczelny, Tradyszyn, Pięć minut, Ferdewalduś, Dom kultury, Rodzina zastępcza, Remoncik, Plastuś i tak dalej w nieskończonść. Mogę oglądać 1000 razy i jak przyjdzie mi obejrzeć raz jeszcze to i tak nie mogę powtrzymać się z śmiechu:):)

pariziom22

Oprócz serii "Naga broń" do najśmieszniejszych komedii należą: "Ści(ą)gany", "Szklanką po łapkach", "Nieme kino", "Płonące siodła", "Kacza zupa", "Noc w operze", "Noc w Casablance", "Mania wielkości", "Goście., goście", "Pijany mistrz".

ocenił(a) film na 9
Trojden

Mnie najbardziej bawi, bawiła i będzie bawić "Naga Broń" :\ Innej ulubionej nie mam, chyba że Superzioło oraz Harold i Kumar.

ocenił(a) film na 8

Każda jest dobra z Carrey'em.

użytkownik usunięty

Wszystkie filmy z Louisem de Funes ;D

to prawda :D :D

Ści(ą)gany z Leslie Nilsenem

McLlovin

Ich noce 1934 czy Philadelphia story 1940 mają niebywały urok i świetną grę aktorską jak na komedię.
Z totalnie odjechanych polecam Monthy python i święty graal 1975 :)

returner

Po co do mnie to piszesz. Ja tematu nie dałem.

ocenił(a) film na 8
returner

Z 'Monty Python i świętym Graalem' popieram - surreal total... ale nie każdy wytrzyma :D

ocenił(a) film na 6

Głupi i głupszy.

ocenił(a) film na 9

Jasne że "Killer". Na rybę i siarę nie ma mocnych!:D

Z polskich Bareja króluje z "Misiem na czele", a z zagranicznych "Rzeź" Polańskiego

Prawie wszystko z Leslie Nilsenem oraz Hot Shots 2:) Takich parodii już nie ma:P

ocenił(a) film na 7

Moje ulubione to: Witaj święty Mikołaju i Młody Einstein.

Głupi i Głubszy !!! Mistrzostwo świata wśród komedii, a teraz będzię II częśc w listopadzie bodajze

ocenił(a) film na 8

Polecam niemiłosiernie zjechane przez krytykę komedie z Sylvestrem Stallone - niedoceniany talent komiczny. 'Tango & Cash', 'Kryształ górski', 'Oskara'.... warto.
Nie ujmując nic 'Nagiej broni' - nie ma się co martwić, inny typ.