Największy z cudów

El gran milagro
2011
5,6 1,5 tys. ocen
5,6 10 1 1490
1,5 2 krytyków
Największy z cudów
powrót do forum filmu Największy z cudów

2.Treść: mam wrażenie, że film był zrobiony przez dzieci dla dorosłych, a nie przez dorosłych dla dzieci. Coś więc poszło nie tak...

TOUCH___GO

Wygląd tej animacji pasuje mi bardziej do gry komputerowej niż do pełnometrażowego filmu. Mogli się bardziej postarać.

DharmaProject

Tak animacja w tym "dziele" wygląda jak z wstawki FMV z gry komputerowej tyle, że z końcówki lat 90-tych bo te współczesne biją ten shit jakością animacji na głowę. Oceniam tylko po trailerze bo szkoda byłoby mi czasu na taki chłam o tak debilnej treści.

ocenił(a) film na 1
DharmaProject

Do gry tej animacji bym nie porównywał nie obrażajmy branży gier ;)

TOUCH___GO

Oglądając zwiastun wydaje się jak by grafikę w nim wzięli z Simsów.

Grabka23

I to chyba z pierwszej części ;P

anitka333333

dokładnie tak :D
Pracuję w kinie i tak to wygląda w wielu momentach, więc całość to Simsy I religijne mozna by powiedzieć :))

Grabka23

Właśnie ;)

ocenił(a) film na 8
TOUCH___GO

Oba stwierdzenia są prawdziwe, a jednak nie o to w tym filmie chodzi...

ocenił(a) film na 3
Faktorio

Czy Twoje stwierdzenie odnosi sie rowniez do tresci?

ocenił(a) film na 8
TOUCH___GO

Tak, chociaż raczej nie chodziło mi dokładnie o treść (bo jest uniwersalna i zaczerpnięta ze źródeł nie podlegających kwestionowaniu przez ludzi), a raczej o jej ujęcie. Z tym, że przecież Jezus powiedział, żę dopóki nie staniemy się jak dzieci, nie wejdziemy do Królestwa Niebieskiego :) więc byłoby to zupełnie niezłe podejście - gdyby było zamierzone, nie wiem tylko czy było.

Faktorio

Nie podlegająca kwestionowaniu przez ludzi? A Biblię kto napisał? Ludzie! Powinno się ją kwestionować, tak jak i wszystko co nas otacza. Kwestionować, pytać i szukać odpowiedzi, albo ich namiastek - to jest fundament człowieczeństwa! A nie przyjmować coś za pewnik, bo inni tak myślą, lub dlatego, że coś jest stare. To bardzo wąskie myślenie.

ocenił(a) film na 8
deserving

zależy w co kto wierzy - ja wierzę, że Biblia została spisana przez ludzi, ale jej autorem jest Duch Święty, a więc Bóg. Nie ma sensu dyskusja nad tym, zwłaszcza na portalu filmowym.

Faktorio

Ja wierzę, również w to, że jest to wyższe 'coś' może i jest to Bóg. Nie wierzę natomiast w jakąś starą książkę, która może nawet jest zbiorem wymysłów i bzdur (nie mówię, że tak jest) i pod żadnym względem nie uznaję jej za absolut. Nie ma sensu, bo nie masz argumentów. Film typowo religijny, więc dyskusja o tym nie jest bez sensu.

ocenił(a) film na 8
TOUCH___GO

Dla mnie muzyka wynagrodziła wszystko. Teraz jej w kółko słucham.

ocenił(a) film na 8
dreamycatherina

Ten film pokazuje dobitnie, że w kwestii formy 50% filmu to muzyka :)

ocenił(a) film na 2
TOUCH___GO

Pani katechetka puściła mi to na lekcji i czułem się sprowokowany :/