Ne Zha 2. W krainie potworów

Nezha: Mo tong nao hai
2025
7,7 870  ocen
7,7 10 1 870
8,3 3 krytyków
Ne Zha 2. W krainie potworów
powrót do forum filmu Ne Zha 2. W krainie potworów

To nie jest przyjemna animacja z ciekawą historią i jakimś jasnym morałem. Jest to zwyczajna napierd@lanka; 2,5h rozpierduchy, lania się po mordach, destrukcji, wybuchów i innych tego typu akcji.
Sama animacja i efekty to majstersztyk i czasem się zastanawiałem: co ja pacze.

Na początku mamy wejście w świat, gdzie w 3 minuty lektor zarzuca nas informacjami, których nikt nie spamięta, a na pewno nie dzieci. Potem kolejne zawiłości i wątki, które jak już ogarnięcie w głowie to o nich zapomnicie, bo wejdzie dziesięć innych. Potem zamieszanie, zdrady,.zmiany stron i mnóstwo walk. Po 60 minutach co chwilę spoglądałem na zegarek czy to już koniec, ale niestety trzeba było męczyć się jeszcze drugie tyle.

Całość jest pstrokata i ma estetykę chińskiego sklepu internetowego. Gdyby temu czy ali było filmem to właśnie tym.

7 latkowi się nie podobało, 10 i 14 latkowi tak, ale jak poprosiłem o streszczenie o czym był film to potrafili tylko opisać sam finał.
Fabularnie lipa, animacja ładna, ale za długa.

ocenił(a) film na 9
azreael

Język chiński jest znacznie szybszy pod względem przekazywania informacji. Jeśli przetłumaczymy chiński na nasze europejskie języki, to po naszemu będzie się wydawało, że zdecydowanie za szybko mówią czy napisy lecą za szybko.