Nie czas umierać

No Time to Die
2021
7,0 100 tys. ocen
7,0 10 1 99531
6,5 75 krytyków
Nie czas umierać
powrót do forum filmu Nie czas umierać

Przed skokiem z samolotu 007s mają wszczepiony w szyję nadajnik monitorujący funkcje życiowe. tak? Po co?
W jednej z ostatnich scen, w samolocie Q patrzy na monitor zaraz po ataku rakietowym. Czy mi się wydaje, że monitor pokazywał tętno 105?

ocenił(a) film na 6
rrrrrj

Dodatkowo rakieta wpada do wnętrza silosu. Myślę, że nie uśmiercili wcale "tego" Bonda.

ocenił(a) film na 7
rrrrrj

Według scenarzystów bond naprawdę zginął a chodziło o to by zakończyć serię z Craigiem który definitywnie zakończył współpracę z AMAZON-MGM.Śmierć Craiga filmowa to koniec jego epoki by za kilka lat nowy bond był czarnym facetem lub nawet kobieta.Przypominam scenę w aucie z czarnoskóra agentka co powiedziała ze jest NOWYM 007.Od mają 2021 AMAZON rozdaje karty bo kupił za 8,5 miliarda dolarów wytwórnie MGM.Od Amazon zależy co i jak będzie w scenariuszu a gwarantuje Ci za są duże szanse ze właśnie czarny młody facet zagra następcę Craiga.

ocenił(a) film na 6
punisher822_filmweb

No tak, raczej Craiga nie zobaczymy, też tak obstawiam na przyszłość. Jednak jakby ktoś miał okazję to przyglądnijcie się uważnie scenie o której napisałem wyżej ;)

ocenił(a) film na 7
rrrrrj

Tez patrzyłem na to tętno i pomiary ale raczej chodziło tu o stres jaki jest gdy człowiek czuje ze zaraz zginie. Tętno 105 napewno było tak wysokie gdyż agent był przed zgonem.A teraz tak na spokojnie się zastanawiając to uśmiercenie Craiga to i tak idiotyczny pomysł bo juz mogli sobie darować wirusa z nanobotow i po Bondowsku przed uderza niem rakiet jakiś skok do wody a potem scenę gdy bond przypływa do nich daje dziecku te zgubionego pluszaka a swej kobiecie buziaka.Tak powinni to zakończyć z happy endem.Za kilka lat i tak zrobią nowego Bonda raczej czarnego i biznes będzie się kręcił dalej jak od wielu dekad Star Wars.Od 25 bondow agent nigdy nie zginął i tego powinno się trzymać bo taka była konwencja.Bond mógł odejść ale tylko gdy był zbyt stary i tyle. Głupio teraz tak robić nowego Bonda który nazywa się James bond jeśli ta postać zginęła. Nigdy nie uśmiercono w kinie Batmana czy Supermana by nowe pokolenia miały otwarta furtkę. Bez sensu uśmiercenie Bonda.

ocenił(a) film na 7
punisher822_filmweb

Przecież uśmiercili Supermana. Umiera na koniec "Batman v Superman". A filmy o Bondzie z kolejnymi aktorami i tak nie są ze sobą powiązane.

ocenił(a) film na 10
rrrrrj

Jak kojarzę to tam były pokazane na jednym monitorze pomiary funkcji życiowych Nomi, a na drugim Bonda. Gdy Q spojrzał na ekrany to 105 było na monitorze Nomi, a na monitorze Bonda wszystkie wskaźniki pokazywały 0