PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10051614}

Nie mów zła

Speak No Evil
2024
6,2 13 tys. ocen
6,2 10 1 12539
5,7 15 krytyków
Nie mów zła
powrót do forum filmu Nie mów zła

I po co, skoro można po prostu włączyć oryginał sprzed dwóch lat?

ocenił(a) film na 6
lew890

Oglądałam go w kinie, czekam na to, jak tutaj to przedstawią :)

lew890

Po zwiastunie widać, że fabuła jest jednak trochę inna. Obejrzę z ciekawości ale z pewnością wersja amerykańska nie umywa się do oryginału.

Grazyna83

jak troche inna? przeciez wiekszosc tych scen czy wrecz dialogow jest w oryginale tez, nie mowiac o tym ze zwiastun nowej wersji w zasadzie pokazuje caly film xDDDD

ocenił(a) film na 7
lew890

Nie interesuj się. Oglądałem oryginał i spodobał się na tyle, że chętnie obejrzę tę historię opowiedzianą raz jeszcze i nic Ci do tego.

lew890

A jaki tytuł poprzedniego?

ocenił(a) film na 6
anpa13

"Goście"

elusiaj

o jezu, nie dotrwałem do końca ale nie dlatego ze ten film był zły tylko idiotyczność bohaterów nie pozwoliła, chętniej bym obejrzyl Amerykanca bo może sceny debilowatosci ojca rodziny są bardziej "normalne"

lew890

Nie widziałam oryginału a ten film mi się spodobał. Dzięki za wskazówkę, chętnie zobaczę oryginał.

ocenił(a) film na 7
iwona1510005

Tylko gdzie można obejrzeć.., bo w kinie raczej nie.

Ronie1982

już jest w Internecie, przynajmniej w oryginale.

ocenił(a) film na 4
lew890

Oryginał jest duuużo lepszy. Remake to 2/3 w zasadzie to samo co w pierwszym filmie, ale słabiej. Plus za próbę innego zakończenia, ale i to spaprali, bo finał to już typowa hollywoodzka papka.

ocenił(a) film na 6
robert_28

Nie przesadzałbym z tym "duuużo lepszy" skoro ma średnią ocenę od widzów tylko odrobinkę większą czyli 6.4 vs 6.2

ocenił(a) film na 4
alex_gawlas

Nigdy nie kieruję się opiniami większości ;) Oryginał jest w moim odczuciu dużo lepszy. To oczywiście moja subiektywna opinia :)