PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10051614}

Nie mów zła

Speak No Evil
2024
6,2 13 tys. ocen
6,2 10 1 12517
5,7 15 krytyków
Nie mów zła
powrót do forum filmu Nie mów zła

Czy ktoś mi powie, po co nagrywać coś, co zostało oddane w pełnej krasie i oryginalności? To trochę tak jak tworzenie nowych Jurdanóv wzorowanych na Jordanach.

A dobra kumam, pewnie chodzi o pieniądze. Ach ten kapitalizm.

duzyeszesz

Może zrobią lepsze zakończenie? To w duńskiej wersji było lekko idiotyczne.

przemek_s_773

Po zwiastunie widać że końcówka będzie inna i bardzo dobrze.

duzyeszesz

bo amerykanie nie wiedzą co to Dania i Holandia :)

duzyeszesz

W wersji oryginalnej masz sporo napisów do czytania, gdy bohaterowie mówią w swoich ojczystych językach. Domyślam się, że może to być problem dla amerykańskiej widowni, więc lepiej, by ciągle mówili po angielsku. Stąd też bohaterami w tej wersji są Amerykanie i Brytyjczycy

ocenił(a) film na 6
duzyeszesz

Pewnie masz racje ze chodzi o kase.
Ja pojde go zobaczyc, bo uwielbiam McAvoya, i tutaj wyglada na to ze naprawde wczul sie w role ;)

ocenił(a) film na 6
hoccus_poccus

Wczuł, wczuł. O tym, że jest to remake i to dość świeży, dowiedziałem się godzinę przed seansem. Ale jakoś przeżyłem. A Dżejms dał radę.

ocenił(a) film na 6
ekwi

Dal rade, chociaz o wiele bardziej podobal mi sie oryginal - tam to jest film bardziej psychologiczny i caly czas trzyma w napieciu. Tutaj zrobili z tego taki typowy amerykanski thriller.. no i koncowke wolalam oryginalna. Ale duzy plus za gre Jamesa"!

ocenił(a) film na 6
hoccus_poccus

Obejrzę na pewno bo szkoda przegapić, jeśli jest tak jak piszesz. Dzięki bardzo!

ocenił(a) film na 9
duzyeszesz

Amerykanie nie chodzą do kina na filmy w innych językach. Po prostu

duzyeszesz

Chodzi o to że Amerykanie zawsze muszą pokazać że potrafią nagrać cis lepiej .ale zawsze wychodzi im kupa gówna ..

duzyeszesz

Amerykanie nie czytają napisów. Lenistwo :p

ocenił(a) film na 8
duzyeszesz

Też się zastanawiałem po co oglądać coś co już widziałem ale amerykańska wersja ma inne zakończenie jakby co i uważam że warto ją zobaczyć.

gacek585

IMO w oryginale zakończenie było lepsze. Oryginalne i bardziej zryte, a tu mamy typowy amerykański "happy end" (jak można to tak określić). Podobnie było z "Martyrs". Francuski oryginał o niebo lepszy od "ugrzecznionej" wersji amerykańskiej.

ocenił(a) film na 8
duzyeszesz

Dla kasy MISIU dla kasy!!!! Podobnie zrobiono przecież z FUNNY GAMES a tam jest prawie jeden do jeden wszystko powielone na rynek USA.Tutaj zrobiono ten sam zabieg.Mi się osobiście amerykańska wersja FUNNY GAMES bardziej podobała.Nie widziałeś to puść sobie...

ocenił(a) film na 6
duzyeszesz

Wszystkie amerykańskie remake robi się dlatego, że Amerykanie nie lubią czytać