6,5 1,8 tys. ocen
6,5 10 1 1793
3,5 2 krytyków
Nie opuszczaj mnie
powrót do forum filmu Nie opuszczaj mnie

Czyżby producenci tego filmu byli tak samo umorusani w kontakty z prawicowymi politykami co reżyserka? Rozpocznijmy dyskusję na temat - dlaczego ludzie tego pokroju ciągle są wspierani? W jaki sposób zdobyli fundusze na ten film np. z TVP w czasach kiedy określona opcja sprawowała tam władzę? Dlaczego pomimo kontaktów z ekstremalną polityką powstają tak kiepskie filmy jak "Nie opuszczaj mnie"? Co zabija polskie kino?
Wieszając psy na reżyserce (słusznie), nie zapominajmy, kto za nią stoi, kto zdobył pieniądze na ten potwornie kiepski film i w jaki sposób to zrobił.Dlaczego, my Polacy, budzimy się dopiero po fakcie, kiedy już powstanie kolejna Stankiewicz, kolejny kiepski film. Bo nie o polityke tu chodzi, tylko o dobre polskie kino, o to aby było coraz mniej kiepskich filmów. To właśnie z powodu kiepskości tego filmu Roman Gutek nie chciał dystrybuować tego "dzieła". Proponuję aby instytucje publiczne brały z niego przykład uważając nie tylko na nazwisko reżysera, ale także na tych którzy w jego imieniu działają - producentów. Jeśli mamy zmienić polskie kino zacznijmy myśleć od teraz.

ocenił(a) film na 10
joe_ko

Gutek wyraźnie mówił że za nazwisko wycofał się z dystrybucji. Już film obejrzał, podobał mu się, ale wycofał się gdy powstał film "Solidarni 2010".
To samo robicie w tym momencie wy, gdy mówicie że na kobiecie można wieszać psy za dokument który zrobiła, tylko dlatego że nie podobał się władzy i reżimowym gazetom, czy stacjom telewizyjnym.
Dziś TVP przejęła władza i z kultury w telewizji publicznej nici. Taka jest smutna prawda nt. "odpolitycznienia".
Co do filmu, to powstał przed 2010 rokiem, więc skoro wam się nie podoba, to nie doklejajcie do tego swoją ideologię, ok?

joe_ko

Czy uważasz, że PiS to jest prawdziwa prawica? Bo z postu wynika, iż reżyserka "umorusana jest" w kontakty z prawicowymi politykami. Na jakiej podstawie?
Żal ściska, że Stankiewicz dostała trochę pieniędzy na zrobienie filmu? Więc odpowiedz mi dlaczego ludzie pokroju Sławomira Sierakowskiego dostają od władz stolicy niemal za darmo atrakcyjny lokal w centrum Warszawy, by zbierać się tam w towarzystwie towarzyszy tej samej proweniencji i głosić swe lewackie fanaberie rodem z "Krytyki Politycznej? Jak Kali ukraść to dobrze...?
Dlaczego TV "publiczna" nadawała propagandowe, tendencyjne szoł pt."Europa da się lubić", skoro abonament płaciło też dużo Polaków niechętnych UE?
Podaj choć ze dwa przykłady uzasadniające tezę, iż środowisko J.Kaczyńskiego to "ekstremalna" polityka, bo to rozbawiło mnie najbardziej. Jak mniemam "normalna" polityka to bezwarunkowa zgoda na wszystko co zażąda od nas Bruksela, a jakakolwiek próba realizowania choćby w niewielkim stopniu polityki bazującej na interesie Polaków to już "ekstrema"?
A czemuż to wieszanie psów na Ewie Stankiewicz ma być "słuszne", bo ni w ząb nie pojmuję?
"Kontakty", "wspierani", "kto za nią stoi" itp. to jest tylko bezsilne pienienie się anonimowego lewaka podszywającego się pod nickiem joe_ko, które nic nam nie mówi, a ma jedynie obrzydzić osobę pani Ewy. Towarzyszu joe_ko, gdy zakłada się jakiś post i próbuje właśnie wieszać psy na wspaniałej patriotce należałoby rzucić nam jakiś ochłap w postaci choćby jednego argumentu. W przeciwnym wypadku jest to zwykłe oszczerstwo i nic więcej. Za to taka postawa dużo mówi o perspektywie politycznej piszącego.
Na tę stronę wpadłem niechcący szukając angielskiego "Nie opuszczaj mnie". Ale tymi smrodliwymi wypocinami tylko mi polskie "Nie opuszczaj mnie" zareklamował/eś/aś (wcześniej o nim nie słyszałem), więc przy najbliższej okazji na pewno obejrzę. Dziękuję.

Jack_Holborn

joe_ko - pytam jeszcze raz dlaczego wieszanie psów na p.Ewie Stankiewicz ma być "słuszne"? Rzucić sobie oszczerstwem każdy potrafi. Ale spróbuj to uzasadnić.

Jack_Holborn

Jak na razie nie odpowiedziałeś mi na żadne z moich pytań. Twój post to typowy bezmyślny wpis przygłupa bezrefleksyjnie wierzącego w TVN i Polsat. Bo TVP jest nie lepsza w zakłamywaniu rzeczywistości. Ty chyba urodziłeś się po '89. Za jakiś czas tu jeszcze wstąpię. Lepiej żebyś tu był.

Jack_Holborn

Trafiłem tu przypadkiem, ale śmiechu co niemiara :D

Jack_Holborn, uczestniczyłeś może niedawno w marszu pewnego oszalałego liliputa? A może niosłeś transparent "UE to obóz koncentracyjny"?

paw_2

Ci, którzy teraz kurczowo trzymają się władzy są ok, bo tak mówi p.Andrzej nakręciłem "Katyń" Wajda i "jego" telewizje oraz kupa celebrytów którzy boją się, że już nie dostaną więcej żadnej roli albo kasy na kolejny film :
http://www.youtube.com/watch?v=0zLXJlD0Xts
a ludzie ich słuchają bez namysłu.
A ci, którzy starają się przebić z jakąkolwiek prawdą, są wyrzucani z telewizji, radia, gazet.
Proponuję trochę refleksji nad rzeczywistością!

buli_999

Refleksji? Od leminzerii niczego nie oczekuj. To psy pawłowa.

ocenił(a) film na 6
joe_ko

Proponuję abyś jako ten sprawiedliwy wśród błądzących Polaków, założył "czarną księgę" i tam wpisywał tych komu należy dać kasę i tych na zwałkę. Kto nie z nami to przeciw nam. Patronem honorowym może być "pan Andrzej" lub były reżyser Kuc czy Kutz. Co za bzdury nasz poprawny joe wypisuje?

joe_ko

film jest kooprodukcją niemiecką, chyba więcej jak połowę kasy wyłożył ZDF, więc to w sumie zemsta Adolfa :)))))