a podatnicy musza placic za glupote ludzka i jesli bylaby ekipa ratujaca czy pozniej hospitalizacja to wlasnie podatnicy za to musza zaplacic , a powinno być tak m ze to wlasnie czlonkowie wypraw placa za ewentualne ratowanie .
Moze mniej by było takich głupich ludzi
to samo w innych wyprawach 127h czy mont everest .
wszedzie kosztami powinni zostac obciążeni Ci co się wybieraja na takie wyprawy i ich rodziny , jesli się zgodzą ,
Dlaczego ma to iść z pieniedzy podatników ?
bo jakoś glupek sobie wymyślilm ze se gdzieś pojdzie ??
jak jadę samochodem to dostaje mandat że nie mam pasów, a jak ide na ekstremalną wycieczkę to ludzie kibicują .
Chą chodzić - nie mam nic do tego , tylko przy ewentualnych problemach sam zaplać za ratunek .
chyba jest cos takiego ,ze jak sie idzie w gory ( wycieczka ekstremalna ) to sie jakies papiery podpisuje ale nie wiem na pewno bo jeszzce nie nbylem na takiej wycieczce
No wlasnie nie ma. U nas ludzie sie nie ubezpieczaja bo np topr ratuje na koszt podatnika a na slowacji juz sami musza placic wiec sie ubezpieczaja. Tak samo nie wiem czy pamietasz mackiewicz z ta babka na nanga parbat nie ubezpieczeni i na ajwaj zbiorka by zaplacic za helikopter choc i tak ta babka co ja uratiwali miala szczescie ze darmowi ratownicy sie jacys znalezli na K2
Przecież główna bohaterka na pewno zostanie obciążona kosztami. Wlazła nielegalnie na wieżę, gdzie wyraźnie było napisane, że jest tam zakaz wstępu. Nie ma opcji, że jej nie policzyli za to.