PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=860997}

Niech się stanie

Come True
2020
6,0 2,3 tys. ocen
6,0 10 1 2314
6,2 9 krytyków
Niech się stanie
powrót do forum filmu Niech się stanie

Tajemnicza, oniryczna opowieść, świetnie nakręcona z bardzo dobrą ścieżką dźwiękową, tematyka snu, czyli to co bardzo lubię, świetna główna rola, zakończenie zapada w pamięć, 8/10

ocenił(a) film na 6
T_M_K

spoiler. Jest klimat, tajemnica, groza na końcu . Jednak zakończenie od czapy, twist który niszczy cały film, a nawet trzy twisty :) Film nie rozwija podjętych, ciekawych tematów. Niczego nie wyjaśnia (cienie z oczami w snach ludzi od wieków, relacja z matką - no to może wyjaśnione jako śpiączka) . Za to piękne plastycznie sny i muzyka. Jednak gdyby zakończyć wcześniej byłby lepszy. Tylko kiedy? do wyboru: 1. okazuje się, że to kosmici chcą ją porwać 2. okazuje się, że jest wampirem, bo trzecie zakończenie popsuło cały film. Nie dość, że okazał się o niczym to jeszcze to zakończenie jest wtórne.

ocenił(a) film na 8
conneryfan

Wtórne? Możesz podać inne tytuły? Każde inne zakończenie w mojej ocenie sprawiałoby, że wiele scen i symboli nie miałoby żadnego sensu. Jakbyś wytłumaczył postaci ze snu, krwawienie z oczu czy symbol telefonu w całym filmie gdyby go zakończyć kilka minut wcześniej?

conneryfan

Żadna z tych interpretacji mnie nie przekonuje. Conneryfan pogubił się w zamkniętej piramidzie swoich trzech pod/nad-interpretacji. Sny najlepiej interpretować z sennikiem egipskim

ocenił(a) film na 8
T_M_K

Miałem zostawić komentarz zbliżony do twojego. Dodam jeszcze, że dla mnie był przerażający - nie straszny - ale przerażający, czułem niepokój.

ocenił(a) film na 1
T_M_K

Mówisz o najgorszym zakończeniu, jakie w życiu widziałem?

ocenił(a) film na 9
T_M_K

Rewelacja! Niesamowity klimat i muzyka. I zaskakujące zakończenie które wyjaśnia sens.