Pierwsze wrażenia po obejrzeniu filmu? - palce musieli w tym projekcie maczać ludzie od
kultowegego już "Kac Vegas", a że maczali - o tym wszyscy doskonale wiedzą. Film
przedstawia niewinne wieczorne wyjście do pubu trzech przyjaciół z okazji 21 urodzin jednego z
nich, a mianowicie Jeffa Changa - śmiesznego skośnookiego chłopaka, który następnego
dnia ma mieć najważniejszą rozmowę w swoim życiu. Oczywiście to czego można było się
domyślić już na początku filmu - ta noc wcale nie będzie spokojna.
Trójka przyjaciół zaczyna huczną noc w jednym z pobliskich pubów, gdzie spotykają koleżankę
Changa z uczelni - Nicole, która najwyraźniej wpadła w oko Casey'owi, który postanowił przez
chwilą z nią porozmawiać, a Chang i Miller poszli porzucać rzutkami. Podczas wymiany zdań,
Jeff nie spojrzał gdzie rzuca i przebił rzutką policzek Randy'ego - jak się później okazało
chłopaka poznanej w barze Nicole. Tym niefortunnym zdarzeniem rozpoczęła się cała seria
wpadek, wypadków i ogromnych błędów popełnionych przez chłopaków. W kolejnych scenach
przekonujemy się, że Jeff Chang potrafi sporo wypić, po czym robi różne dziwne rzeczy, takie
jak: nieudolny striptiz, którego finał to sikanie z baru na dziewczyny stojące dookoła czy
puszczenie, tak zwanego, pawia podczas zabawy "utrzymaj się na byku". Po tym ostatnim
zdarzeniu, chłopaki postanawiają odstawić Changa do domu, jednakże nie znają jego adresu,
a on sam już zaliczył "zgona" i nie było możliwości zapytania się go o adres. Skutkiem tego
padł pomysł, aby odnaleźć bractwo Nicole, aby ją tam zeby ona podała im adres Changa.
Podczas poszukiwań, główni bohaterowie pomylyli bractwa i takim oto sposobem włamali się
do bractwa napalonych, latynoskich dziewczyn - co jak się okazało nie było najlepszą opcją,
mając na uwadze, że dziewczyny szukały ich potem przez calutki film, aby spuścić im porządny
łomot - co im się doskonale udało pod koniec filmu, jednak wcześniej chłopaki jeszcze zbroili
parę rzeczy, przez które Changa zgarnęła policja, Randy trafił do szpitala.
Aby uniknąć konsekwencji swojej nieodpowiedzialności przed ojcem Jeffa - dr. Changa,
chłopaki postanawiają włamać się do szpitala gdzie przewieziony został Jeff i wyrzucają go
przez okno na samochód Randy'ego. Koniec końców wszystko się dobrze kończy. Jeff stawia
się ojcu i planuje sam zadbać o swoje życie, Casey wiąże się z Nicole, a Miller postanawia
wznowić naukę w Collage'u.
W mojej ocenie film jak najbardziej godny polecenia, jednak jeżeli ktoś szuka czegoś
mocniejszego niż filmów z serii "Kac Vegas", czy "Projekt X" - to raczej nie to. Film jest bardzo
przewidywalny i zrobiony na oklepanym już wcześniej patencie - jednak jest zabawny, z dobrymi
dialogami - a o to przecież w komedii czystej krwi chodzi.
Brawo, nie ma to jak opowiedzieć cały film ;) zaoszczędziłeś innym kasy :P Streetcom rulez :D
Opowiedzenie dokładnie całego filmu a zdradzenie kilku szczegółów /zgodnie z definicją spoilera/ to różnica... ;)
Dla mnie spoiler zawsze równa się ze zdradzeniem fabuły w mniejszym czy w większym stopniu, więc zawsze bywam ostrożna. Nawet nie przeczytałam całej tej wypowiedzi, jedynie zjechałam w dół, aby zapoznać się z ogólną opinią. Problemu nie widzę.