PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=186513}

Niemy krzyk

The Silent Scream
1984
5,0 1,3 tys. ocen
5,0 10 1 1309
1,0 3 krytyków
Niemy krzyk
powrót do forum filmu Niemy krzyk

Mająca na celu ograniczenie praw kobiet przez pranie im mózgów już w wieku dziecięcym , czyli najbardziej podatnym. Nam wyświetlali na początku podstawówki świętoszkowaci psychopatyczni hipokryci.

mUnIeCa_2

"ograniczanie praw kobiet" nie ma to jak manipulacja pani Środy i jej koleżanek. Im jak widać dowolnie dałaś sie zmanipulować

mUnIeCa_2

gównoprawda, a nie ograniczenie wolności kobiet. nie chcecie mieć dzieci to zachowajcie abstynencje seksualną, a nie idzcie na łatwizne, a poza tym mów za siebie

michalzawiski

Czyżbyś uważał, że seks służy tylko do rozmnażania?

Binula

no bo do niczego nie służy tylko do robienia dzieci

michalzawiski

A co z przyjemnością?

Binula

zależy co kto traktuje jako przyjemnośc,sam osobiście w tym nie widze nic przyjemnego.

michalzawiski

to nie wiem czy jesteś odpowiednią osobą, aby wypowiadać się na takie tematy (to nie prowokacja). Zaburzenia seksualne należy pilnie leczyć u seksuologa lub psychiatry, bo to nie jest normalne stanowisko.

Binula

to, ze nie mam z tego przyjemności to już jest zaburzenie według ciebie.no to ci odpowiem tak przyjemność to by była z tego wtedy, kiedy nie byłoby potem oboiązku w postaci wychowania dziecka.

michalzawiski

Oczywiście, że jest to zaburzenie. Jak myślisz od czego są seksuolodzy? Ludzie dokonują aborcji, aby nie mieć obowiązku w postaci wychowywania dziecka. Jeden całkowicie rezygnuje z seksu, drugi dalej go uprawia.

Binula

a trzeci podwiązuje sobie co trzeba i w ten sposób robi tylko sobie krzywde, więc po co drugiemu czynić to co tobie niemiłe?

michalzawiski

Teraz już nie rozumiem. Sam proponowałeś podwiązanie.

Binula

Masz niewłaściwe podejście do sprawy, wychodząc z założenia, że ludzie traktują aborcję jako formę antykoncepcji, otóż nie. Człowiek jest tylko człowiekiem, czasami można zapomnieć wziąć pigułkę, w trakcie stosunku zsunie się prezerwatywa, pianki wysiadają, uprawia się seks po alkoholu, zapominając o prezerwatywach, itd, itp. Ja jak najbardziej potępiam używanie aborcji w formie antykoncepcji na zasadzie- nie będę się zabezpieczać, jak zajdę, to usunę.

Binula

no i zdania nie zmieniłem dalej proponuje.

michalzawiski

Ale ludzie nie robią aborcji, bo nie chcą mieć dzieci, tylko dlatego, bo nie chcą ich teraz. Podwiązania są dobre, ale dla osób, które już mają tyle dzieci ile chciały i chcą mieć święty spokój.

Binula

no to w takim razie całkowita abstynencja seksualna,no chyba, że ktoś się chce faszerować chemią. co do drugiej części twojej wypowiedzi to podwiązania są dobre dla tych, którzy nie chcą mieć więcej dzieci i dla tych9 takich jak ja), którzy nie chcą wogóle mieć dzieci

michalzawiski

co na jedno wychodzi. Ale ci, co chcą mieć dzieci nie będą się podwiązywać, ale też nie będą rezygnować z seksu, bo można zajść w ciążę.

Binula

no to niech pomyślą, a wybór zawsze jest, albo chce mieć przyjemnośc i wiem co może być potem (ryzykuje zajście w ciąże), albo chemia albo zabieg.krótka piłka nie można mieć wszystkiego naraz, albo wszystkiego po trochu.

michalzawiski

Zgadza się, ja uprawiając seks ryzykuję, że zajdę w ciążę, dlatego się zabezpieczam. Jeżeli jednak mimo to zajdę w ciążę, dokonam aborcji, chyba że będzie to w momencie, kiedy będę chciała mieć dziecko.

Binula

tak tylko co poradzisz potem na syndrom poaboracyjny, a uwierz u kobiet po aborcji występuje taki i są to częste przypadki, w postaci np" zabawy z nienarodzonym dzieckiem"

michalzawiski

Jedna mają, inne nie, znowu nie ma co uogólniać.

Binula

tak tylko, że te co nie mają to powiedzmy sobie szczerze jest ich mniejszość(zdecydowana).

michalzawiski

Proszę o odpowiednie statystyki. Ja znam mnóstwo kobiet, które usunęły i nic po tym nie mają. A te co mają to z powodu presji społeczeństwa, które musi takie kobiety piętnować co rusz.

Binula

http://doscmilczenia.blogspot.com/2007/11/syndrom-poaborcyjny.html

Binula

http://www.orodzinie.eev.pl/viewtopic.php?p=9

michalzawiski

autor pisze, że z 10milionów cierpi od 2 do 6 milionów, czyli gada byle gadać, bo nie wiem skąd on ma takie dane i jeżeli je ma, dlaczego wahają się one o "tylko" 4 miliony.

Binula

bo tak jest przeczytaj sobie drugą stronę

michalzawiski

Ale ta liczba się waha o całe 4 miliony osób, co świadczy o tym, że on wie tyle ile zje. Są kobiety, które mają traumę po aborcji, bo robią to w kanałach, brudzie, smrodzie, w poczuciu winy, bo społeczeństwo potępia, lekarz krzywo patrzy, itd. itp. Ale są i takie, które przeprowadzają aborcję farmakologiczne, 5 minut i po dramacie.

Binula

czytałaś już druga stonę, do której ci link wysłałem

michalzawiski

tak, nie przemawiają do mnie. Takie badania z samego założenia nie mogą być obiektywne. To tak jak w Familiadzie- 26 osób na 100, że jajko kojarzy im się ze strusiami, bo spytano akurat takie, a nie inne 100 osób.

Binula

jak dokonasz aborcji, to uwierzysz mi, że są obiektywne jak najbardziej.

michalzawiski

A miałeś aborcję, że jesteś taki pewien w tej kwestii?

Binula

akurat sam obserwuje takie przypadki wiec wiem, nie wysysam sobie tego z palca.

michalzawiski

Ja już pisałam, że znam dużo kobiet, które miały aborcję, więc Ty znasz takie, ja znam takie. Nie możesz wszystkiego tak uogólniać.

Binula

ale nie uogólniam tak po prostu jest czy tego chcemy czy nie

michalzawiski

Powoli się powtarzam, ale ok, napiszę i trzeci raz- NIE KAŻDA kobieta ma depresję po aborcji.

Binula

ja też sie powtarzam , ale napisze że większość ma.na kilka kobiet które znam, może ze dwie nie mają syndromu.do tego jeszcze badania i sama wiesz.

michalzawiski

Nie, nie wiem. Dlaczego próbujesz komuś narzucić swoje zdanie? Bo Ty znasz pięć kobiet, z których 3 mają, to znaczy, że na całym świecie mają??? Tak mamy rozmawiać, to możemy sobie od razu podarować temat.

Binula

kilka to wcale nie znaczy pięc czy trzy. kilka to poprostu kilka

michalzawiski

No wlasnie, kilka a nie wszystkie na swiecie. Czesc ma, czesc nie.

Binula

nie wszystkie na świecie popełniają aborcję

michalzawiski

mowiac wszysktkie na swiecie mialam na mysli wszystkie kobiety na swiecie, ktore dokonaly aborcji.

ocenił(a) film na 1
michalzawiski

dzis juz wiadomo, ze ów syndrom to wymysl poradników w stylu "gość niedzielny"
znam kobiety po aborcji, kazda ma owy przebyty zabieg głeboko gdzieś, dwie teraz maja rodziny i dzieci, sa szczesliwe zamiast wychowywac samotnie, bo tatuś się rozmyslił

Elizabeth_8

Ów syndrom jest faktem, każdy psychiatra ci to powie

ocenił(a) film na 1
michalzawiski

ciekawe, zaden mi jeszcze tego nie potwierdzil
jak rozumiem z psychiatrii masz conajmniej doktorat ;)

Elizabeth_8

może szukasz nie tam gdzie trzebaza krótki <br/>

Binula

Jakbyś miała jakiekolwiek pojęcia to nie pisalabys takich durnot. Ale właśnie tacy ludzie jak ty potem wpadają i krzyczą żeby załatwić im aborcję. Tak - kopulacja ewolucyjnie i biologicznie to narzędzie do przedłużania gatunku, a przyjemność jest tylko mechanizmem nagrody. Tak jesteśmy uwarunkowani przez naturę. Ale jak widać są ludzie którzy uważają że seks jest do tego żeby się bezpamietnie pieprzyć dla przyjemności. Nic dziwnego że panuje taka patologia. I tacy ludzie chcą edukować seksualnie dzieci. Śmiech.

ocenił(a) film na 1
mUnIeCa_2

im ludzie mniej wyksztalceni, tym latwiej, dlatego rzady staraja sie wychowywać zmanipulowanych debili, miast ludzi swiatlych, bo ciemnogrod najlatwiej prowadzic za sznur na szyi

ocenił(a) film na 10
Elizabeth_8

Mam 14 lat. Jestem zajebistym moherem, nie wierzę w teorię ewolucji itp. Zarówno ja jak i większość moich rówieśników jest przeciw aborcji, czekają z bzykaniem do ślubu itp. Więc spadówa do Francji, tam twórzcie swoją sodomę. Kurde jak czytam takie post, to się modlę o koniec świata.

maciek_72_2

W tym wieku to Ty nie powinieneś się w ogóle wypowiadać na ten temat.

Binula

a co ma do tego wiek?