Mająca na celu ograniczenie praw kobiet przez pranie im mózgów już w wieku dziecięcym , czyli najbardziej podatnym. Nam wyświetlali na początku podstawówki świętoszkowaci psychopatyczni hipokryci.
Nie wiem w jakim ty jesteś wieku Binula, jednak wg mnie moralnie również znajdujesz się w gimnazjum.
Aborcja to morderstwo, mów co chcesz. Usuwać to można sobie woreczek żółciowy czy nerkę a nie dziecko. Podstawowa sprawa jest taka, że od momentu poczęcia to dziecko ma DNA odmienne od DNA matki, jest zupełnie odrębną istotą, od poczęcia rozwija się i ten rozwój jest kontynuowany po narodzinach.
Ty uzależniasz jego życie od własnego widzimisię, pisząc "Jeżeli jednak zajdę w ciążę, dokonam aborcji, chyba że będzie to w momencie, kiedy będę chciała mieć dziecko".
Moje zalecenie to mniej TVN'u, Wyborczej i temu podobnych lewackich mediów a już to pomoże ci myśleć bardziej samodzielnie a nie przez pryzmat czyichś interesów, które wspiera się hasłami odnoszącymi się do swobód obywatelskich a w swej istocie chodzi tylko o twoją kasę a nie twoje dobro.
I jeszcze słówko odnośnie depresji.. jeśli było by wiadomo, że statystycznie nie 3 lecz tylko 1 na 5 kobiet po aborcji nie ulega depresji tylko dajmy na to umiera, to nadal byś podjęła takie ryzyko? Wątpię. Inna sprawa, że depresja nierzadko kończy się śmiercią lub w ten czy inny sposób rzutuje na całe życie twoje i otoczenia pomijając inne medyczne skutki, które MOGĄ wystąpić. Całość składa się na całkiem ryzykowną całość, prawda?
www.pl.wikipedia.org/wiki/Aborcja#Skutki_aborcji_dla_zdrowia_psychicznego_i_fizy cznego_kobiet
Pomijając "pro-choicerski" bełkot artykuł całkiem fajnie przedstawia jakie skutki mogą wystąpić po dokonaniu aborcji.
Chalger w pełni się z tobą zgadzam. Aborcja tak ładnie się nazywa "zabieg", a tak na prawdę jest to zwykłe zabójstwo. Za błędy głupich rodziców płaci niewinne dziecko. Po za tym jak już się było taką idiotką, żeby zajść w niechcianą ciążę, zawsze w ostateczności zostaje oddanie dziecka do adopcji. Na pewno to jest lepsze niż pozbawianie życia. Ja na przykład nie wyobrażam sobie, jak to powiedziałaś, Binula, szczęśliwego życia z rodzinką po tym jak się kogoś zabiło. Ty myślisz, że to dziecko nic nie czuje?? Tak się składa, że gdy jest rozrywane, ono nie ma znieczulenia, tylko mamusia.
Niestety ludzie są cholernymi egoistami. Bo przecież łatwiej patrzeć z punktu widzenia swojej korzyści, niż czyjejś straty, prawda?
PS. Ja też jestem w gimnazjum- to co napisałeś, Chalger, jest dla mnie obrazą. ;P
Wypowiadam się, bo mam dość tworzenia przez komuchów nagłówków w rodzaju "Młodzi na kongres Palikota". Młodzi tacy nie są. Na zdjęciach kontrmanifestacji antify widziałem głównie starych ubeków i "trzydziestków". Gdyby wybuchła wojna, to myślę, iż walczyliby tacy jak ja, a nie te bandziory o których wyżej napisane. Jesteście za mordowaniem dzieci, ale kara śmierci to dla was "nietolerancja"? Aborcja powinna być zakazana bez względu na jakiekolwiek okoliczności. Księża to dla Was psychole? Ale ćwiartowanie niewinnych ludzi to prawo każdej kobiety? Moje wujostwo wykrwawiało się w lasach w latach 50. za Polskę wolną od jakiejkolwiek lewicy, czy to faszyzmu, nazizmu, czy komunizmu. Za Polskę w której legalnie zabija się tylko pedofilów zdrajców i morderców, a nie dzieci. A słyszeliście o '"faszystowskich" orlątkach lwowskich? Oni nie powinni się wypowiadać prawda? Stryj mojej babci był jednym z nich.Ciała nigdy nie znaleziono. O nich nie słyszeliście? Odpuście sobie, tu was nie chcą. Sodoma jest na zachodzie.
Nie wiem jakim człowiekiem jesteś Chalger, ale według mnie jesteś osobą moralnie zaprogramowaną przez kościół. Moje zalecenie, to przejście się po szpitalach położniczych i porozmawianie z wykwalifikowanym personelem, a nie słuchanie faceta w czarnej kiecce i ojca Muchomora.
Druga sprawa to zebranie dupska w troki i zajęcie się 24/doba 7dni/tydzień 365dni/rok wszystkimi niechcianymi dzieciakami z biduli, oddawanie calutkiej pensji i dóbr doczesnych na rzecz tychże biduli, albo na rzecz biednych rodzin i/lub rodzin z nieuleczalnie chorymi dziećmi, potem dopiero będziesz mieć prawo do oburzania się i głoszenia faktu, że jesteś przeciwko aborcji. Dopóki tego nie uczynisz nie posiadasz moralnego prawa do tego by zaglądać kobiecie między nogi i decydowania za nią czy ma prawo usunąć dziecko czy nie. Podobnego prawa nie mają wszyscy święcie oburzeni noszący czarne kiecki i moherowe babcie, które swoją miłość do dzieci okazując pędząc je lagą i wyzywając w sposób absolutnie nie licujący z katoliczką, a także młodzi kolesie, którzy bzykać bardzo chętnie, ale na słowa "jestem w ciąży" biorą nogi za pas wyzwawszy przedtem dziewczynę od puszczalskich i że dzieciak nie jego.
Żeby nie było aborcje dopuszczam w przypadkach gdy ciąża jest wynikiem gwałtu - zwłaszcza gdy ofiara jest nieletnia, ciąża zagraża życiu matki, albo dziecko urodzi się tak chore, że od narodzin skazane będzie na nieustanną opiekę rodziców i nigdy w najmniejszym nawet stopniu nie będzie mieć szans na samodzielność. Nie uznaję aborcji jako środka antykoncepcyjnego - jesteś na tyle dorosła by rozkładać nogi, bądź na tyle dorosła by urodzić i wychować (wyjątki - patrz wyżej)
Ale, że odrębne DNA jest jakoś zaprogramowane przez Kościół? Rozwój płodu przez dziecięctwo do dorosłości takowoż? Przecież to nie jest czyjaś teoria tylko naukowy fakt, który przywołuje by w prostych słowach dowieść, że nikt nie ma prawa decydować o cudzym być albo nie! To nie nauka Kościoła wylansowała te (jakże oczywiste) tezy ale naukowcy (lekarze, poloznicy, biolodzy) na podstawie swoich badań.
Moje zalecenie dla Ciebie to używanie zawartości głowy samodzielnie oraz oglądanie mniej telewizji.
Jak masz 14 lat to się nawet nie wypowiadaj, bo nie masz zielonego pojęcia o temacie. Ty w życiu nie zamoczyłeś i w życiu nie stanąłeś przed dylematem czy będę mieć za co to dziecko wychować. Nie martwisz się czy starczy Ci pieniędzy do pierwszego - a przypadku chorych dzieci - czy starczy na leki i jakiego rachunku mam nie opłacić? Nie masz problemu jak rodzice Mateusza, którym grozi odcięcie prądu i tym samym śmierć dziecka, bo być może swoje całe pensje wydają na leki, pampersy i specjalne odżywki. Ty się nie martwisz czy nawalony mąż wróci do domu i znów Cię zgwałci. Twoim jedynym problemem jest czy będzie awantura po kolejnej wywiadówce, albo czy Ci neta nie odłączą. Pogadamy jak dorośniesz i staniesz przed prawdziwymi życiowymi problemami. Dopiero wtedy będziesz mieć prawo do wypowiadania się na taki temat. Pamiętaj tylko, że jak dorośniesz to się zajmiesz tymi niechcianymi, a przede wszystkim chorymi.
Zabawne, że mówisz to w kontekście tego akurat filmu - biorąc pod uwagę, że zmanipulowanymi do reszty debilami w tym wypadku nie są katole, a feminazistki, które nawet po deklaracji i zapewnieniach współtwórcy diagnostyki prenatalnej i pioniera w wykorzystaniu USG - Iana Donalda - do dziś utrzymują jakieś bajeczne pieprzenie o "przekłamaniach" przy życiu na różnej maści blogach.
Oczywiście błędem jest wyświetlanie tego filmu co roku w szkołach, podobnie jak i samo utrzymywanie lekcji religii na których jest często puszczany. Przez to właśnie stał się obiektem ataków niedorozwiniętych intelektualnie dzieciaków z wykształconymi (przeważnie niezmiennymi) już poglądami, którzy nie potrafią wykrztusić z siebie żadnej rzetelnej krytyki. Oczywiście oprócz argumentu z "szokowaniem" w tle - no, ale przecież puszczanie filmów o obozach koncentracyjnych na historii w których ginęły setki tysięcy Żydów "szokujące" już nie jest, zarówno dla proaborcjonistów, jak i samych nastolatków - przynajmniej zdaniem tych pierwszych, ponieważ za każdym razem, kiedy porusza się ten temat robią wielkie oczy i jąkając się próbują sklecić (nieskutecznie) jakąś odpowiedź, przeważnie odwołującą się do niezrozumienia kontekstu wypowiedzi ("PORÓWNUJESZ HOLOKAUST DO ABORCJI???!!! JESTEŚ KRETYNEM!") - w końcu pytanie było o zarzucaniu twórcy filmu "PROMOWANIA SADYZMU" i to, czym różni się sadyzm "pozytywny" (czyli ten, który pokazać można) od tego "negatywnego" (czyli tego, którego nikt oglądać nie powinien) - efektownie w ten sposób sobie przecząc. Niewątpliwie jednak przez częstotliwość, z jaką klechy operują tym obrazem umniejsza jego wartość i uodparnia ludzi. A należy ich uświadamiać, powoli oswajać, nie zaś żerować na najniższych instynktach - tak jak robią to krzykacze od "wolnego wyboru" (wolnego, oczywiście, dla kata; "KTO ZABRONI MI POSIADANIA NIEWOLNIKA? TO WYŁĄCZNIE MÓJ WYBÓR, KTÓRY NALEŻY POZOSTAWIĆ MOJEMU SUMIENIU!!!!!11!!1!!"). Aborcji nie można zlikwidować i ograniczyć w każdym aspekcie, a zakazywanie jej kobietom dla których jest ona bezpośrednim zagrożeniem życia - jak chce tego klechistan - wzburza normalnych ludzi. Na całe szczęście większość wciąż pozostaje zdroworozsądkowa, jak udowadniają to m.in. sondaże z początku ubiegłego roku (co ciekawe, na szczęście "przeżytki" nie mają już zbyt dużego wpływu na sytuację - dlatego spada liczba zarówno radykalnych postaw bezwzględnego karania nie bacząc na - wspomniany już - stan zdrowia fizycznego matki, jak i starego zindoktrynowanego lewactwa, dla którego aborcja w czasie PRLu nie różniła się jako metoda od zastosowania gumki) - największą część społeczeństwa stanowią zwolennicy kompromisu obowiązującego od lat 90.
Widać, nie potrzebne są nam stękania i jęki czarnych o wszelkiej maści piekłach i tym podobnych, podobnie zresztą jak agitki starych zołz bitych przez mężów-alkoholików i wyżywających się na całym otaczającym ich świecie z powodu napięcia przedmiesiączkowego.
Tem film z całą pewnością jest OBRZYDLIWĄ MANIPULACJĄ, czego naprawdę nie nawidze. Obejrzałam go w szkole, na lekcji religii. Katechetka dała nam go do obejzenia bo bardzo prosilismy. Siedziała w pierwszej ławce i szlochała cichutko.
Szkoda, że nikt jasno nie dał do zrozumienia dlaczego jest to manipulacja. Zamiast prezentować swoją własną opinię, należy podać jakieś fakty.
np. NIE PODDAJE SIĘ ABORCJI KOBIET W TAKIM STADIUM CIĄŻY, PRZEDSTAWIONY PŁÓD BYŁ ZA DUŻY NA USUWANIE, W RZECZYWISTOŚCI NIC TAKIEGO NIE MIAŁOBY MIEJSCA. Przypuszczam, że dokonano tego na potrzeby programu aby nas wzruszyć do reszty, widząc mini rączki i oczęta. Nie wiem co mogłoby być uzasadnieniem medycznym dla takiej aborcji, chyba jedynie śmierć matki.
POZA TYM PRZEKONANIE PREZENTOWANE W TYM DOKUMENCIE, JAKO MATKI DOKONUJĄCEJ ABORCJI - NIEŚWIADOMEJ SWEGO CZYNU, NAKŁONIONEJ PRZEZ ZŁY RZĄD. A cudowny dokument ma za zadanie uświadomić kobiety, że aborcja to morderstwo, zło, zło, zło.
Moim zdaniem to naturalne, że nietolerujemy aborcji. Z punktu naukowego jest to zwyczajnie dostrzegana szkoda na naszym gatunku. W naturze mord na własnym gatunku jest czymś złym.
Mówię- wyjedźcie na Kubę. Mój tato tam był, powiedział, że klasyczna komuna- dzieci biegają za nim i wołają plis połlisz kapitan dolara, plis! Pisałem fonetycznie. Zobaczycie, że nie skrobie się dzieci w biednych rodzinach, robią to raczej rozpieszczone gówniary.
Przeczytaj ile kobiet juest gwałconych w Polsce co roku. Ilu polaków jest gwałcicielami . Kto tu jest rozpieszczony? Że tak megaładnie to nazwę.
fajnie sie czytalo opinie na poczatku dyskusji, merytoryczne to dosyc bylo, ale teraz taka papka. chcialabym zabrac glos, ale tyle tutaj zlosci, frustracji. nie namowi sie nikogo do zmiany zdania w kwestii aborcji, ale jezeli wziasc pod uwage merytoryczne argumenty, zastanowic sie chwilke to moze dojdzie sie do jakichs wnioskow. film jest ewidentnie zmanipulowany i powstal zeby wywolac okreslone reakcje. dlatego jest puszczany w szkolach.
Tu oczywiście masz rację, tyle że zgwałcona kobieta MA prawo do aborcji. Czym innym jest to, co zostało wymienione w aktualnej ustawie, a czym innym ABORCJA NA ŻYCZENIE. Tu nie istnieją żadne półśrodki, jeżeli dziewczyna została zmuszona do seksu - powinna mieć możliwość wyboru (bo nawet, jeżeli tego nie popieram - tutaj seks nie był równy zrealizowaniu formy umowy społecznej, w której oboje ludzi godzi się na poniesienie konsekwencji w wypadku, kiedy nie podejmują wystarczającej liczby działań w celu zabezpieczania się), co jest u nas niestety utrudnione. Właśnie z TYM należy walczyć.
Nie widze przeciwwskazan zeby puszczac ten film w szkolach. Ja go widzialam w gimnazjum i nie zaluje. Nigdy bym nawet nie pomyslala o aborcji na wlasnym dziecku wlasnie dzieki temu filmowi, nawet jesli byl tylko manipulacją. Mlode dziewczyny czesto nawet nie wiedza jak aborcja wyglada, a gdzie jesli nie w szkolach moga sie tego dowiedziec w tak prosty sposob?
Aborcja powinna być zakazana pod karą poćwiartowania bez względu na jakiekolwiek okoliczności. W sensie, że lekarz.
To teraz leć i adoptuj kilkanaścioro tylko tych ciężko chorych. Trzymam też za słowo, że jeśli Twoje dziecko urodzi się poważnie chore to przy nim pozostaniesz bez względu na wszystko, bo jakoś tak się dziwnie plecie, że 99,9% facetów jak zobaczy chore dziecko to szybciutko znika. Sam mam sąsiadkę, którą mąż zostawił właśnie z taką dziewczyną niemal roślinką. Ciekawe czy interesuje Ciebie co się stanie z tą dziewczynką jak matki zabraknie?
a ty dar pewnie jesteś za tym, żeby ludzi leczyć, nie zabijać? to dlaczego nie lecisz do szpitali i nie pomagasz ich leczyć? co za bzdura z tym wmawianiem wszystkim przecwaborcyjnym żeby zaraz przedszkole adoptowali albo rzucili pracę i poświęcili się pomocy chorym dzieciom...
Nie znasz mnie. Nie wiesz czy nie jestem wolontariuszem w szpitalu, ośrodku dla osób starszych, niepełnosprawnych albo właśnie ośrodku dla takich dzieci. Nie wiesz czy nie pomagam takim rodzinom.
I ciekawe bardzo, że 99% antyaborcjonistów ma właśnie takie poglądy. To nie nasz problem, nie będziemy adoptować, nie będziemy pomagać. Najgłośniej krzyczycie, ale przysłowiowe wielkie G robicie. Nie dajecie przykładu żadnego. Zamiast się wydzierać pod klinikami i wieszać psy na kobietach które chcą mieć wybór, albo stanęły przed takim wyborem - cholernie trudnym, cholernie przykrym, niesprawiedliwym wyborem - może właśnie zacznijcie działać. Ale po co. Niech te dzieciaczki pozdychają w ośrodkach, niech znają tylko ściany szpitali, ośrodków i opiekunów, niech nigdy nie dane im będzie posiadać rodziców którzy by je obdarzyli miłością. Niech będą traktowane jak zwierzątka w schroniskach. Niech matki - często pozostawione same sobie - zarobią się na śmierć. Najważniejsze to bezproduktywnie się wydzierać. To nie wasz problem przecież. Wy macie rączki i sumienia czyste.
Co do eutanazji, o której mówisz. Owszem jestem także za eutanazją. Jeśli medycyna i lekarze nie mogą w żaden sposób pomóc cierpiącej osobie, to taka osoba powinna mieć prawo wyboru czy chce cierpieć, czy odejść spokojnie. Gdybym stał się rośliną, nie chciałbym nikogo skazywać na przymus opiekowania się mną, wolałbym właśnie odejść w spokoju. Czasami medycyna i lekarze są bezsilni mimo najlepszych chęci. A cuda zdarzają się niezwykle rzadko niestety.
Jesteśmy potwornie zakłamanymi stworzeniami. Zwierzętom chcemy skracać cierpienia w imię miłości i humanitaryzmu, żeby nie cierpiały, a człowieka chcemy za wszelką cenę upodlić, zniszczyć, sprowadzić do czegoś mniej niż zwierzę, kiedy przestaje być istotą ludzką i nie zostaje z takiej osoby nic. Nie wiem, czy kiedykolwiek słyszałaś człowieka umierającego na raka, który wyje z bólu i błaga by go zabić. I jedyne co mogłaś zrobić to trzymanie tej osoby za rękę i płakanie wraz z nią, bo nic więcej nie możesz zrobić. Jeśli nie słyszałaś i nie widziałaś, to błagaj wszystkie świętości, żebyś nigdy nie musiała.
Pozdrawiam.
Aborcja to raczej dziecko prymitywności. Ludzie boją się prymitywnych sąsiadek i obgadywania i tak rodzi się aborcja. Jak by nie można urodzić tego dziecka, a później po prostu oddać do adopcji...
Bo przecież oddanie dziecka do bidula nie będzie tematem plotek i obgadywania. Twoja logika powala na kolana.
Najpierw zmień prawo. By móc dziecko adoptować trzeba spełniać konkretne warunki.
odpis zupełny aktu małżeństwa - tym samym odpadają osoby samotne
zaświadczenie o niekaralności w formie wypisu z rejestru skazanych
zaświadczenie o braku zdrowotnych przeciwwskazań do adopcji wydane przez lekarza pierwszego kontaktu dla obojga kandydatów osobno
zaświadczenie o braku zdrowotnych przeciwwskazań do adopcji wydane przez lekarza psychiatrę dla każdego z kandydatów osobno; może to być zaświadczenie od lekarza prowadzącego gabinet prywatny
zaświadczenie o zatrudnieniu i o zarobkach; jak wyżej; w przypadku osób prowadzących działalność gospodarczą wypis z rejestru oraz PIT za ostatni rok (o ile się orientuję, dochód na głowę nie może być mniejszy niż 5 tysięcy złotych)
opinia z zakładu pracy
rekomendacje przyjaciół i znajomych pisane odręcznie z podanym adresem
Dodam jeszcze punkt od siebie, że najlepiej by było jakby starająca się rodzina posiadała willę z basenem, palmą i wodotryskiem, w którym dziecko będzie mieć własny pokój, telewizor, komputer/laptopa itd. Dziecko musi mieć warunki do rozwoju
Cholera szkoda, że nikt nie wymaga takich warunków gdy się chce mieć własne dzieci. Nikogo nie obchodzi czy rodzice są zdrowi i czy mają pieniądze na utrzymanie, a potem są wrzaski, że taka rodzina bierze zasiłek. Niejednokrotnie rodzina musi utrzymać się za 1500 brutto, a jak dochodzą leki, to dopiero robi się wesoło. Ile rodzin wielodzietnych gnieździ sie w pokoju czy dwóch z kuchnią i nikogo to nie obchodzi.
Jako że w naszej kochanej Polsce, nie wiele osób spełnia te wymagania, Bidule pękają w szwach. Dzieci w tych bidulach cierpią na chorobę sierocą bo opiekunowie nie mają czasu ani chęci by nosić każde dziecko z osobna. Dzieci padają tam ofiara molestowań i fali - było o tym głośno w mediach. Dochodzę do wniosku, że większość antyaborcjonistów to hitlerowcy pierwszej wody. Usunąć nie można, ale oddać do obozu koncentracyjnego to okej. Widzę jednak że takim ludziom warunki w bidulu nie przeszkadzają. No bo przecież cóż to jest gwałt i bicie. Ot pryszcz taki, sama frajda dla dzieciaka. Na bank te dzieci będą wdzięczne wszystkim.
"Bo przecież oddanie dziecka do bidula nie będzie tematem plotek i obgadywania"- serio, przejmujesz się opinią sąsiadów? Jeśli tak, to szacun.
"Dodam jeszcze punkt od siebie, że najlepiej by było jakby starająca się rodzina posiadała willę z basenem, palmą i wodotryskiem, w którym dziecko będzie mieć własny pokój, telewizor, komputer/laptopa itd. Dziecko musi mieć warunki do rozwoju"
Bezpodstawne
Co do reszty, nie można dawać dzieci byle komu i dobrze, że są takie regulacje. A jeśli chodzi o "bidule", całą sprawę załatwiłoby prawo par homoseksualnych do adopcji.
"zaświadczenie o niekaralności w formie wypisu z rejestru skazanych"- no tak przecież najlepiej oddać dzieci złodziejom i psychopatom.
"zaświadczenie o braku zdrowotnych przeciwwskazań do adopcji wydane przez lekarza psychiatrę dla każdego z kandydatów osobno; może to być zaświadczenie od lekarza prowadzącego gabinet prywatny"- dałbyś dziecko czubkowi?
"rekomendacje przyjaciół i znajomych pisane odręcznie z podanym adresem"- oczywiście nie szkodzi, że damy dziecko parze ludzi których nikt nie zna, a tym którzy znali we śnie ktoś poderżnął gardło.
"Cholera szkoda, że nikt nie wymaga takich warunków gdy się chce mieć własne dzieci"- tu się zgadzam, ale to jest problem, który nie zostanie rozwiązany w wolnym, demokratycznym kraju
"Ile rodzin wielodzietnych gnieździ sie w pokoju czy dwóch z kuchnią i nikogo to nie obchodzi" Najpierw zapytaj czy takowi rodzice wielu dzieci ciężko pracują,czy chleją piwo i oglądają mecze.
"Dochodzę do wniosku, że większość antyaborcjonistów to hitlerowcy pierwszej wody"- To nie jest tak. Uważam, ze prawo do aborcji powinno być. Tylko każdą kobietę która się jej podejmuje powinno się ostrzegać. Bo to nie jest tak, że przychodzisz do kliniki, usuwasz dziecko, płacisz i bye. Mam w rodzinie osobę, która przechodziła aborcję dwa razy. Masz poczucie winy, czujesz, że zabiłeś człowieka. Żeby zlikwidować "bidule", jak powiedziałem powinno dać się prawo do adopcji parom homoseksualnym i wspierać rodzinne domy dziecka , "Jako że w naszej kochanej Polsce" coraz więcej takich powstaje.
"Twoja logika powala na kolana"- nawzajem.
Ta, pedzie maja adoptowac dzieci? Takich ludzi powinno sie wysylac do wojska a kobiety do obozow pracy. To juz lepiej zeby siedzialy w bidulu. Ja bym to wolal.
.... Dlaczego nie? A co oni mogą robić dzieciom? Kogo obchodzi sposób w jaki uprawia się seks (bo tym tak naprawdę odróżnia się hetero- od homoseksualistów). maciek_72_2, jesteś kolejną ofiarą irracjonalnego nurtu homofobii.
Ja sie moge schlac z komuchem, murzynem, arabem, pedalem. Jesli sie normalnie zachowuja. Niektorzy geje sa przeciw ich "malzenstwom" itp. Nie bedziesz wspolzyl z mezczyzna jak z kobieta. To jest obrzydliwosc. Pan Bog powiedzial tak zydom na gorze synaj. Przeczytaj list św. Pawla do Rzymian. To jest zle i nienaturalne. Bog tak nas stworzyl. Ludzie nie sa fizycznie przygotowani do seksu homoseksualnego. Rodzina to heteroseksualne malzenstwo + dzieci.
Maciek to sam przeczytaj Biblię, a nie rzucasz głodnymi kawałkami które ksiądz mówił na religii. Pragnę Cię dziecko poinformować, że w Biblii są wątki homoseksualne i jakoś Bóg nie sprowadza na nich zagłady za coś złego i nienaturalnego. Zwierzęta też nie są przygotowani co im nie przeszkadza być i żyć w takich związkach, a ich odsetek jest większy niż wśród ludzi. Poza tym gdyby Bóg uważał to za złe, to by nie tworzył homoseksualistów, proste i jakże logiczne.
Widzę też, że przemawia przez Ciebie iście katolickie miłosierdzie. Wyrasta nam tu drugi Hitler normalnie. Zapewniam Cię dzieciaczku, że mnóstwo gejów jest w woju i niejednemu heterykowi skopali to i owo. Poza tym mnóstwo dzieciaków z bidula wolałoby mieć dwóch tatusiów lub mamusie niż tam być. Jest wiele dzieciaków mających dwóch ojców lub dwie matki i za nic na świecie nie zmieniliby ich na ojca i matkę. Ale każdy lubi co innego, widać lubisz być bity i gwałcony, ewentualni bić i gwałcić.
Dziękuje Ci też mały ignorancie że w swym moherowym zaślepieniu skreślasz mnie i moją matkę z listy rodziny.
Wyjdź księdzu spod sutanny, dorośnij i przejrzyj na oczy. Księdza wielkie G obchodzisz, jesteś kolejnym baranem do ostrzyżenia na nową brykę i dziwki. Nie pomoże Ci choćbyś mu zdychał pod drzwiami.
Puszcza. Rozbrajasz mnie. Uważasz że sposób uprawiania seksu rozróżnia hetero i homo? wybacz ale BUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA. Dowcip roku. Wybacz, ale ludzie hetero także lubią seks analny i oralny, a w tym wypadku nie ma absolutnie żadnej różnicy między kobietą i mężczyzną. Maciek zaś jest 14 letnim dzieciątkiem, które o życiu ma bardzo nikłe pojęcie. Poza tym wiesz jak to mówią: Ci co najgłośniej krzyczą odwracają od siebie uwagę.
Punkty przeze mnie napisane, to nie moja fanaberia tylko zapis ze strony internetowej. Komentarze były całkowicie zbędne. Owszem nie oddałbym dziecka złodziejowi czy gwałcicielowi, że nie wspominając o osobach chorych umysłowo, ale w tym momencie jakoś nikogo nie obchodzi jak się złodzieje i gwałciciele rozmnażają. Osoby chore umysłowo - zwłaszcza opóźnione mają strasznie wysokie libido i kopulują jak króliki. Rzadko kto się tym interesuje, a mają dzieci takie same jak oni.
"Najpierw zapytaj czy takowi rodzice wielu dzieci ciężko pracują,czy chleją piwo i oglądają mecze." durny stereotyp. Jest dużo porządnych rodzin, które nie z własnej winy nie mają pracy, jedno z rodziców choruje, albo z powodu naszego porąbanego rządu mają najniższą krajową. Nawet przy najlepszych chęciach nie wychowasz dzieci jak będziesz na cały miesiąc mieć 500 złotych.
Logiczne jest też że każda kobieta zgłaszająca się na aborcje powinna być przede wszystkim zbadana, także psychiatrycznie. Co do wyrzutów sumienia. Nie jest też tak, że każda będzie mieć wyrzuty sumienia. Znam osobiście kobietę, która skrobanek miała kilka i nie ma w związku z tym żadnych wyrzutów ani traum. Dla wielu kobiet to taki sam zabieg jak wyrwanie zęba i trzeba się z tym pogodzić.
Temat jest trudny. Najważniejsze jest jednak jedno. Aborcja powinna być legalna. Z bardzo prostego powodu. Jak kobieta będzie chciała usunąć, to usunie i ABSOLUTNIE NIKT jej w tym nie przeszkodzi. Pójdzie prywatnie, znajdzie aborcyjne podziemie, wyjedzie za granicę, a w najgorszym wypadku dokona samookaleczenia np. rzuci się pod samochód, zrzuci ze schodów, albo będzie się bić po brzuchu, wypije jakieś świństwo.
Pozdrawiam
Jestem juz 15 letnim dzieciatkiem. Moze i malo wiem o zyciu ale rozumiem ze o zyciu duzo wiedza np. moja przyszla niedoszla, anarchokomunistka i biseksualistka? Ma 18, wymadrza sie a jak ogladalismy w budzie niemy krzyk to sie prawie porzygala.
Mam to w d. ze kobieta usunie. Od tego jest tajna policja, zeby to kontrolowac. Mam sie pogodzic np. z tym ze dla psychopaty zabojstwo kasjera to jak wyrwanie zeba?
Nie drugi adolf, on byl lewakiem, socjalista, a ja skrajnym prawicowcem, nacjonalista, paleolibertarianinem, legitymista, i monarchista-legitymista.
Jaki ksiadz. Po 1 nie daje na tace. Odkladam na fajki. Mam w rodzinie tradycje prawicowe, nsz, 3 wilenska, kresy itp. Ojciec mi wytlumaczyl jak mialem 8 lat czemu kapitalizm to sprawiedliwosc, a reszte sam doczytalem. Nie znam pogladow mojej rodziny, tylko tyle ze prawicowe. Np. moja matka jest przeciw legalizacji.
Aborcja to morderstwo niewinnego czlowieka.
Miedzy Dawidemi jonatanem oraz rut a joemi byla przyjazn. Przyjaciol sie W PEWNYM SENSIE kocha. Tak jak rodzine, nie rznie sie siosstry.
Twierdzisz ze jestem bity i gwalcony bo mam normalna rodzine?
Twierdzisz ze jestem bity i gwalcony, bo mam normalnych rodzicow?
Od czasow plugawego soboru, jp2 itp. na religii pieprzy sie anglikansie farmazony w stylu tylko katolik moze isc do piekla, innowierca moze do nieba, w sumie to piekla nie ma, a moralnosc to teamat tabu.
Przynajmniej ja tak mialem.
A Bog powiedzial wyraznie, ze togrzech, exodus i list do rzymian.
Stwierdzam tylko że masz wyprany mózg i nie umiesz czytać ze zrozumieniem. Przeczytaj moją wypowiedź jeszcze raz, potem jeszcze raz, a jak w końcu zrozumiesz to odpisz.
Dark_Incubus, teraz mądrze gadasz. Dzięki za poparcie w sprawie homoseksualnych par. "Osoby chore umysłowo - zwłaszcza opóźnione mają strasznie wysokie libido i kopulują jak króliki. Rzadko kto się tym interesuje, a mają dzieci takie same jak oni", najprawdziwsza prawda, ale nic z tym nie zrobisz...
""Najpierw zapytaj czy takowi rodzice wielu dzieci ciężko pracują,czy chleją piwo i oglądają mecze." durny stereotyp. Jest dużo porządnych rodzin, które nie z własnej winy nie mają pracy, jedno z rodziców choruje, albo z powodu naszego porąbanego rządu mają najniższą krajową. Nawet przy najlepszych chęciach nie wychowasz dzieci jak będziesz na cały miesiąc mieć 500 złotych." Oczywiście są też takie przypadki, ale przyznasz, że przywołany przeze mnie argument, ma swoje odniesienia w rzeczywistości.
"Temat jest trudny. Najważniejsze jest jednak jedno. Aborcja powinna być legalna. Z bardzo prostego powodu. Jak kobieta będzie chciała usunąć, to usunie i ABSOLUTNIE NIKT jej w tym nie przeszkodzi" Też się zgadzam.
"Puszcza. Rozbrajasz mnie. Uważasz że sposób uprawiania seksu rozróżnia hetero i homo?". ja nie uważam, ale tak rozróżnia te sprawy tzw "moherowe myślenie".
maciek: Mark Twain powiedział: "Czasami lepiej nie odzywać się i udawać głupiego, niż otworzyć usta i rozwiać wszelkie wątpliwości. Pomyśl nad tym.
Również Pozdrawiam.
Jest zły "BO TAK", bo mówi tak Radio Maryja i piętnastolatek bez doświadczenia życiowego, w którego wypowiedzi brak składni i jest więcej błędów ortograficznych i interpunkcyjnych niż ziaren piasku na pustyni Gobi. Bo po prostu. Szatan kusi... A wiesz, ze Hitler mordował homoseksualistów w obozach koncentracyjnych? Hej....w takim razie Hitler był Bogiem!!! Powinien być karany? Jak? Nie wiem, może należysz do tych idiotów którzy wierzą w leczenie homoseksualizmu elektrowstrząsami. Jeśli kogoś Szatan kusi, to Ciebie do pisania takich bzdur.
Bo tak Bog przykazal. A Rydzyk to wielki patriota i chrzescijanin, odczep sie od niego. Masonski partyjniaku z izraela.
Oj tam mordowal, w armii bylo to tolerowane jesli sie z tym nie obnosili tylko schylali po mydlo prywatnie.
Bylo to ze wzgledow eugenicznych. Jesli pedzio zdobyl zaufanie i sie z tym nie obnosil bylo ok.
Wiesz z tymi osobami opóźnionymi umysłowo wyjście jest bardzo proste, choć niestety okropnie drastyczne i pewnie zostanę za to odżegnany od czci i wiary. Takie osoby powinny być niestety sterylizowane by nie miały możliwości przekazywania genów dalej. A potem mogą się "łomotać" do woli.
Pozdrawiam
BUAAAAAAAAAAAAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA TEKST ROKU!!!!!
Czyli szatan kusi te biedne zwierzątka do tego by były gejami i lesbijkami! Jakbym słuchał Rydza. Proszę Cię dzieciątko 15 letnie wyjmij głowę spod sutanny księdza, bo się przyduszasz i tlen ci do mózgu nie dociera.
Poza tym na dorosłe tematy pogadamy jak dorośniesz. To że zaczynasz miec włosy na jajkach nie czyni Cię dorosłym.
No tak, właśnie dałeś dowód niedojrzałości i braku inteligencji, bo ten dowcip mniej więcej to sprawdza.
Odwalcie sie od sutanny. Nikt mi nic nie wmawial. SAM doszedlem do takich wnioskow. Wejdzcie raz do Kosciola i macie u mnie tatre jak ksiezulo zrobi kazanie np. o aborcji I NIE BEDZIE TO LIST BISKUPI.
LIST BISKUPI
<W tle słychać głosy chóru śpiewające "Alleluja">
List Biskupi-łaaaaaałłłłłłłł.
Czy ty naprawdę uważasz, że Kościół NIGDY się nie myli?
OK, to już mam jakiś obraz twojej psychiki. Czyli jak powiedzą, żeby powiesić Ciebie i twoją rodzinę, to też będą mieli rację???
R. Konik w obronie swietej inkwizycji. To byli wielcy ludzie. Jak Rydzyk opluwany przez was, bo w tv masoni cos powiedzieli.
Jestes katolikiem?