PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=8106}

Nienawiść

La haine
1995
7,9 50 tys. ocen
7,9 10 1 49696
8,2 59 krytyków
Nienawiść
powrót do forum filmu Nienawiść

rewelacja

ocenił(a) film na 10

jeden z najlepszych filmow jaki mialem okazje zobaczyc...vincent mistrzowsko zagral porywczego zydka z francuskich blokowisk...jak dla mnie wyrasta ponad ten caly jebany kicz ktory teraz powsaje...wartosciowy, z ukrytym przeslaniem kozak europejskiego kina..PZDR dla prawdziwych

ocenił(a) film na 10
scrach1

Świetny, świetny, świetny!!! Aż wstyd się przyznać dopiero 1szy raz go oglądałem ale jestem pod wrażeniem. Mieszkam w osiedlu pod Warszawą, gdzie bezrobocie jest straszne, gdzie moich 5 kolegów wieku lat 21 (rówieśnicy) już ma za sobą przerwę w życiorysie. Mój 17 letni kuzyn to Vincent, taki sam charakter, identyczny. Tak samo leci w dół, nie ma takiego charakteru ale chce być prawdziwy, taka osiedlowa chuliganka. Ja to połączenie Saida i Huberta ze wskazaniem na tego drugiego, mocno się identyfikowałem z tymi postaciami. Z każdą coś mam wspólnego ale Hubert to ja, robie wszystko by nie upaść tu, gdzie chleję się na potęgę, tu gdzie wychowało sie wiele "gwiazd" Polskiej przestępczości z pierwszych stron gazet. Tu gdzie 12 i 72 latek nienawidzi policji. Film bardzo realny. Jestem pod wrażeniem.