Nienawistna ósemka

The Hateful Eight
2015
7,7 232 tys. ocen
7,7 10 1 231978
7,4 78 krytyków
Nienawistna ósemka
powrót do forum filmu Nienawistna ósemka

u son of the bitches ! kapitalny jest gosciu oskar sie nalezy jak najbardziej

użytkownik usunięty
franeek089

Samuel L. Jackson po raz kolejny grający Samuela L. Jacksona w filmie Tarantino.
Oscarowa rola...

ocenił(a) film na 9
franeek089

a w dodatku: "The nigga in the stable has a letter from Abraham Lincoln."

ocenił(a) film na 6
franeek089

Zagrał "rewelacyjnie" jak zawsze. Jak zawsze został nominowany i tak jak zawsze dostanie masę nagród. Tak właśnie widzę Samuela. Tak samo... jak zawsze.

ishael

A gdzie ty widzisz tą nominację do oscara?

ocenił(a) film na 6
Andrzejek324

No właśnie jej nie ma. Napiszę jeszcze raz:
Zagrał dokładnie tak samo jak zawsze we wszystkich niemal filmach. Nikt tego jak zwykle nie docenił i żadnej nagrody Mu nie przyznał. Tak właśnie wg mnie gra Samuel. Zawsze ten sam piach.

:)

ocenił(a) film na 8
franeek089

Samuel rzeczywiście rewelacyjny, ale jeśli miałam wyróżnić jedno nazwisko byłby to Walton Goggins.

ocenił(a) film na 8
Kasiek_haz

Oj tak! Poznałem go w Justified, szkoda, że skończyli serial.

ocenił(a) film na 8
Kasiek_haz

Podpisuję się pod tą opinią - gdzie nie zagra Goggins (Justified, The Shield, Synowie Anarchii) to dosłownie zamiata resztę obsady. A w tym filmie był chyba najpozytywniejszą postacią i właściwie zaraz od jego pojawienia wiedziałem, że on jest w porządku ;)

ocenił(a) film na 9
franeek089

na nominacje jak najbardziej, ale czy na Oscara to już nie wiem. Tak jak było wspomniane wyżej zagrał świetnie, ale raczej nic nowego.

ocenił(a) film na 9
bartekkk888

tak a di caprio za zjawe sie nalezy ... bitch please

ocenił(a) film na 9
franeek089

a gdzie ja napisałem coś takiego? :o

ocenił(a) film na 9
franeek089

Leo na pewno należy się Oscar jak mało komu za całokształt, "Zjawa" to nie jest jego życiowa rola, wiele razy zagrał lepiej. Ale w tym roku nie ma też jakiejś dużej konkurencji, bo chyba nie Matt Damon za "Marsjanina" :p

ocenił(a) film na 8
franeek089

A jakie znaczenie ma (miałoby) to, że dostanie Oskara? Jak dla mnie to żadne potwierdzenie tego, że to świetny aktor.

franeek089

tą jedną scene to mogli se darować.