PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=103031}

Niepokonany barbarzyńca

Gunan il guerriero
1982
3,5 13  ocen
3,5 10 1 13
Niepokonany barbarzyńca
powrót do forum filmu Niepokonany barbarzyńca

fantasy z niepokonanym herosem. Włosi po naoglądaniu się Conana taśmowo kręcili podróbki jedne lepsze inne gorsze. Ten film znów przypomina mi He Mana (wznoszenie miecza do góry i okrzyk zwycięstwa). Film jest przeciętny i neiwiele się w nim dzieje. Cale szczęście że pojawia się w nim piekna Sabrina Siani, która ratuje wizerunek tego filmiku. Gore nie ma tu za wiele, (jedna ucięta głowa) i walki w zwolnionym tempie. Mogło być lepiej a nie było.

Jarek711

Ale to chyba nie jest podróbka, gdyż jest z tego samego roku co Conan Barbarzyńca.

ocenił(a) film na 4
adamus0101

Faktycznie mogło tak być, ale myślę że takie filmy powstają błyskawicznie w przeciągu 2 miesięcy i można to było kręcić pod wpływem sukcesów innych filmów...Albo też jak w przypadku roku 1989 kiedy to nakręcono Abbyss i od razu 3 filmy o tematyce podwodnej grozy: Deep Star Six, Lewiatan czy Lords of the Deep. Gdzieś w niemieckim czasopismie fachowym czytałem, ze inne wytwórnie na wiesć o kręconych zdjeciach do Abbyss zamierzały kontynuować zainteresowanie tematem i postanowiły szybko nakręcić niskobudżetowe filmy dla fanów.

Jarek711

Conan miał premierę w maju, a Gunan we wrześniu (na dzień przed włoską premierą Conana). W tamtym czasie Włosi potrafili nakręcić film podpinający się pod inną produkcję bardzo szybko, zwłaszcza jeśli mogli wykorzystać komponenty wcześniejszych produkcji (kostiumy, dekoracje, plenery). W przypadku Conana w grę wchodzi jeszcze to, że o filmie było dość głośno jeszcze przed premierą, więc część podpinających się pod niego filmów zaczęto produkować z wyprzedzeniem.