Nie polecam.... Jak dla mnie film o niczym, totalnie bez fabuły... Wystarczy przeczytać opis filmu i na tym poprzestać, bo na bilet zdecydowanie szkoda pieniędzy. Ubolewam nad tym, bo bardzo sobie cenię Denzela Washingtona. Sympatyczne zakończenie i za nie czwóreczka:)
Moim zdaniem akcja trzyma w napięciu, a zwroty sytuacji sprawiają, że film bardzo przyjemnie się ogląda.
Fakt, masz rację - źle się wyraziłam. Nie tyle bez fabuły, ile fabuła sama w sobie jest jak dla mnie niewystarczająca. Czułam niedosyt, czegoś mi w tym filmie brakowało. Może rzecz w tym, że od początku było wiadomo kiedy i jakie będzie zakończenie?
Jasne, że od początku było wiadome jakie będzie zakończenie, bo na tym polegają filmy na faktach! Albo nakręcone na podstawie książki! Wcześniej z innych źródeł można było dowiedzieć się zakończenia! A propos, skoro wiedziałaś jak się zakończy to po co się na niego wybierałaś??
Zgadzam sie. Chociaż "amerykański kicz" razi w tym filmie na maxa, tym niemniej, ogląda sie go przyjemnie.
Ciężko wam kur dogodzić. Wybredni jesteście że głowa boli
Czego niby oczekiwałaś? Cały pociąg wybuchnie, wszyscy zginą a miasto zostanie skażone??
Dla mnie film super, trzyma w napięciu, tylko irytowali mnie ludzie przed ekranami którzy ciągle mówili "dawaj, dawaj, uda ci się". W sumie też myślałem że więcej będzie rozwalania ale i tak było spoko.
Nie w tym rzecz, czego JA oczekiwałam. Uważam, że samo nakręcenie tego filmu nie powinno mieć miejsca.. Szmira jakich mało, aż dziw, że ma taką wysoką średnią, Odnoszę wrażenie, że scenariusz został napisany w godzinę, na kolanie i z tego czegoś co powstało, próbuje się zrobić hit. Poza tym temat pędzącego pociągu bez pasażerów - wałkowany, przejedzony, nieciekawy,banalny. Jednym słowem przestrzegam przed tym filmem, już chyba bardziej opłaca się wybrać na 'zakochany wilczek' ;d
"...już chyba bardziej opłaca się wybrać na 'zakochany wilczek' ;d"
Zdecydowanie lepiej się wybrać na wilczka, gdyż scenariusz do tego filmu został napisany w godzinę i pięć minut więc z pewnością jest lepszy.
Film jest na faktach, pociag jedzie bez pasazerow bo tak bylo naprawde. Co mieli dodac jeszcze? Jak pociag przeskakuje z 40 wagonami nad zerwanym mostem i wskakuje z powrotem na tory?
Bingo!!! Niestety w dzisiejszych czasach kiedy w filmie nie ma spektakularnych wybuchów, ciała nie są rozrywane na kawałki, nie biegają z karabinami maszynowymi przystojniacy w garniturach, lub cizie na wpół rozebrane lub nie ma psychologicznego podejścia do różnych życiowych tematów większość krzyczy "szmira". To był film, którego inaczej nie można było rozwiązać, a każdy kto zasięgnął choć trochę języka na jego temat przed obejrzeniem powinien wiedzieć czego się spodziewać. Ostatnimi czasy oglądałam dwa filmy, które nie tylko mi się podobały ale i z chęcią obejrzała bym jej jeszcze raz to Incepcja i właśnie Niepowstrzymany ( ponieważ jest on taki jak powinien być lekki łatwy i przyjemny,) Jak to się mówi jedna/en lubi brunetów/ tki druga/i blondynów/ki. O gustach sie nie dyskutuje. Mi się film podobał, odstresowałam się i był tym czego chciałam miłą niewymagającą myślenia rozrywką. Zresztą czego można spodziewać się po filmie trwającym ok 99 min?
to idźcie na sanki na gorke parkowa, uwazam ze moglby z tego wyniknac rowniez niezke kino akcji , a trzymaloby nas w napieciu jakby jeden z przyjciol zapomnial rekawiczek, ale w sumie dobrze bo widac, ze do szczescia wam duzo nie trzeba, brak wymagan i ambicji
wiesz wogole ze mozna dawac mniej niz 10, ale jak uwazasz ze wszystkie te filmy to arcydziela to powiem Ci nie komentuj innych filmow
Wydarzenia mają to do siebie,że są interesujące lub nie. Nakręcenie filmu o uciekającym pociągu, który ucieka bo genialni Amerykanie jak zwykle spierdo... jest bezdennie głupim pomysłem. Sorry, ale trzeba selekcjonować fakty na podstawie, których chce się nakręcić film. Równie dobrze można by nakręcić film o wybuchu piecyka gazowego w jednym z polskich mieszkań, na jednym z polskich osiedli. Na faktach,więc na pewno trzymał by w napięciu;)
a pewnie masz racje. nie widziala zadnego pociagu. powinna sie zapytac gdzie najblizsza stacja kolejowa;p u lala 24 km?
Właśnie wróciłem z kina, fajny, lekki, przyjemny film. W sam raz dla luzu za koniec weekendu.
Widocznie nie przemawiają do mnie lekkie, przyjemne filmy. Dla mnie 'Niepowstrzymany' to film lekki aż do przesady, przewidywalny do granic, kompletnie nic mnie nie zaskoczyło ani nie przestraszyło. Od samego początku czekałam tylko,aż Danzel zatrzyma pociąg i wszyscy będą szczęśliwi..... Każdy lubi inne filmy,dlatego własnie jest skala ocen według własnego uznania :-)
film poprostu tragedia a obejrzalem go dlatego ze na filmweb nota byla powyzej 7... brak slow debilny film dla wlasnie takich widzow....
przy tym co juz osiagnalem w swoim zyciu twoja ocena swiadczy tylko o tobie i to w bardziej negatywny sposob niz epitet ktory sam uzyles
Po to są filmy. Mają rozerwać, zająć czas, bawić, może czasem uczyć. Ja się nie zastanawiam oglądając, jak on się skończy, pozwalam mu mnie pochłonąć. Bynajmniej czuję przyjemność z oglądania ich. Ty najwyraźniej nie i uważasz to za plus. Poza tym, jak lubisz przewidywać i kombinować, to może kup sobie łamigłówki?
Tapczan jak sam nick wskazuje musisz byc inteligentną osobą;-) Znasz znaczenie słowa 'bynajmniej'? Moim zdaniem nie;-)
ostatni mohikanin na 6 a Jeździec bez głowy na 9, spoko oceny tam masz, widze ze nie jestes wymagajacym widzem wynikiem jest to ze masz malo ambicji z jednej strony jest to dobre bo nie musisz miec wiele w zyciu,
A sam jesteś bez ambicji! A PSYCHOLOGIA to raczej nie dla ciebie. Po co marnować czas na pisanie takich rzeczy. Pograj w sapera dla odprężenia.
________________________________________________________________________________ __________________
"Poco pisać dekrety; Po co psuć atrament"-A. Mickiewicz.