PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=443610}

Niepowstrzymany

Unstoppable
2010
6,9 61 tys. ocen
6,9 10 1 61096
5,9 15 krytyków
Niepowstrzymany
powrót do forum filmu Niepowstrzymany

Amerykanie mają specyficzną "dziwną" przypadłość, robienia z szaleńców bohaterów. W sumie pociąg trzeba było wykoleić na terenach niezamieszkanych, to tylko pieniądze i nikt by nie ucierpiał, w wyniku prób zatrzymania pociągu zginął człowiek. Ci 2 mając rodziny i dzieci zachowywali się z deka nieodpowiedzialnie (chęć rozgłosu, zrobienia z siebie bohaterów?) Szanse mieli 50 % na 50 %, udało im się, ale równie dobrze mogli zginąć i ich dzieci wychowywałyby się bez ojców... Nie rozumiem takiej postawy zwłaszcza, że ten złom można było wykoleić, straty były by duże, ale to tylko pieniądze a nie życie... Ja rozumiem ryzykować życie jak inne życie jest zagrożone, ale jak była możliwość wykolejenia, bez straty w ludziach a jedynie straty finansowe... Tych 2 uratowało kororację kolejową. Ale ja osobiście sądze że jest wielu anonimowych bohaterów większych od nich, zwykłych strażakow czy policjantów którzy codziennie wykonują swoją robotę niezauważen bez blasków fleszy wokół...

ocenił(a) film na 4
glupinick1

Cóż, popieram w pełni :)

glupinick1

Nie ogladalem jeszcze tego filmu, mam zamiar, ale jesli pociag byl pelen chemii to takie cos grozi katastroficznymi skutkami. Nawet, jesli wykolei sie takie cos na terenie niezamieszkalym, to grozi to ogromnym skazeniem- wod gruntowych, ziemi, badz toksycznej chmury. Chyba logiczne, ze trzeba to zatrzymac a nie wykoleic, co doprowadziloby pewnie do wybuchy.

SzaraEminencja

nie przesadzaj, przy próbie zatrzymania tego złomu zginął człowiek... oni też mogli zginąć i pociąg mógł się wykoleić na terenach zamieszkanych, no cóż korporacji się upiekło dzięki tym 2, ciekawe tylko jakie były ich dalsze losy czy jakąś konkretną kasę dostali za to ryzyko od korporacji