PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=443610}

Niepowstrzymany

Unstoppable
2010
6,9 61 tys. ocen
6,9 10 1 61096
5,9 15 krytyków
Niepowstrzymany
powrót do forum filmu Niepowstrzymany

W rzeczywistości pociąg nie jechał tak szybko w nic nie uderzył, nie było żadnych chemikaliów i szkolnej wycieczki. Żadne miasto nie było zagrożone. Nikt też nie ucierpiał.
Historia jednym słowem mocno podkolorowana... ale niezłe zdjęcia, niezła gra aktorka i niezła fabuła zrobiły z tej historii dobry film rozrywkowy, który przyjemnie się ogląda i jak to w tego typu produkcjach przywraca wiarę w ludzi.

2222

A skąd ty masz takie głupie informacje? Faktycznie pociąg miał przeczepione 47 wagonów w tym 22 cysterny z fenolem. Jechał z prędkością 51 mil/h (czyli około 82 km/h). Tak samo są to fakty z próba wykolejenia, oraz ze strzelaniem do składu.
A to, że nikt nie ucierpiał to było powiedziane w filmie jedynie maszynista, który uczestniczył w pierwszej fazie miał lekkie obrażenia.

ocenił(a) film na 8
rafib1975

A ty skąd masz swoje głupie informacje?

2222

Ty zacząłeś wypowiedź, więc pewnie masz jakieś strony potwierdzające twoją wypowiedź.

ocenił(a) film na 8
rafib1975

Skoro piszesz że to głupie informacje i nie potrafisz udowodnić że było inaczej, to nie mamy o czym rozmawiać.

2222

Tak samo twoje głupie teksty niczego nie udowadniają. Niech ci będzie podam pierwszy mam nadzieję choć płonną, że ty nic nie podasz jako dowód.
Jest to film o historii pociągu CSX 8888 w stanie Ohio z dnia 15-tego maja 2001, wystarczy użyć gogle (jak je znasz).
Tu przekładowy link jak masz problem z angielskim: http://huzarpower.com/sites/default/files/Artyku%C5%82%203%208888%20DO%20DRUKU.p df
oraz
http://en.wikipedia.org/wiki/CSX_8888_incident
Jest spora ilość stron wystarczy użyć wspomnianej przeglądarki.

Więc teraz oczekuję źródeł na których się opierasz.

ocenił(a) film na 8
rafib1975

Nie wykazałeś w najmniejszym stopniu że moje informacje są "głupie". Bo co to w ogóle znaczy "głupie"- jedynie chyba słowo to świadczyć może o brakach w twoim wychowaniu i nieumiejętności prowadzeniu dyskusji.
Na przyszłość może się zastanowisz zanim spróbujesz kogoś na "dzień dobry" obrazić.
Otóż co do tego że nikt w filmie nie ucierpiał- proponuję ci obejrzeć film jeszcze raz. Jeśli to zrobisz, to być może za którymś razem w końcu zauważysz, że w filmie ucierpiał nie tylko maszynista pierwszego pociągu (Judd Stewart- zginął). Ucierpiał również żołnierz spuszczany z helikoptera i główny bohater który sobie uszkodził dość poważnie stopę. Wg. moich informacji zaczerpniętych z internetu takie zdarzenia w rzeczywistości nie miały miejsca. Bo wyobraź sobie, że nie ty jedyny na świecie posiadasz dostęp do przeglądarek internetowych.
Zapamiętaj też sobie, że zazwyczaj jeśli ktoś podaje na forum informacje, to zapewne gdzieś je przeczytał, chyba że uczestniczył w danym zdarzeniu. Ja jak łatwo się domyśleć w tym wydarzeniu nie uczestniczyłem, więc moją wiedzę posiadam z internetu. A dokładnie rzecz biorąc z tej strony: http://m.limaohio.com/news/local_news/article_7977a8ee-a513-5150-8383-269737f7c0 53.html
Więc twoje nadzieje że nie podam źródła swoich informacji są co najmniej naiwne żeby nie użyć twojego słownictwa i nie powiedzieć że głupie.
A teraz zanim zaczniesz się bezsensownie sprzeczać które źródło jest lepsze, pomyśl sobie że nie wszystko co napisane jest w internecie musi być absolutną prawdą i że Wikipedia naprawdę nie jest nieomylna.

2222

Widzisz nawet nie chcesz przyznać mi racji, że się myliłeś. Cytuję "nie było chemikaliów, nie jechał tak szybko, żadne miasto nie było zagrożone". Co do tego, że nikt praktycznie nie ucierpiał, napisałem na początku przyznając ci w tym racje. Widocznie czytasz bardzo wybiórczo.

Dlatego na "dzień dobry" zapytałem skąd masz takie "głupie informacje", ponieważ wiele na ten temat czytałem dużo wcześniej. A ty nie podałeś żadnego źródła swojej wiedzy, tylko rzuciłeś kilka pustych haseł.

Co do Wikipedii dałem ją jako przykładowo, o tym zdarzeniu czytałem na stronach informacyjnych wystarczy wpisać co podałem wcześniej.

ocenił(a) film na 8
rafib1975

Nie dość że nie obejrzałeś filmu dokładnie i napisałeś ewidentną bzdurę o jego fabule- przymnijmy: "maszynista, który uczestniczył w pierwszej fazie miał lekkie obrażenia" (lekkie obrażenia które spowodowały zgon:) To jeszcze nie potrafisz linku odpalić. Przecież podałem swoje źródło. Przypomnijmy: http://m.limaohio.com/news/local_news/article_7977a8ee-a513-5150-8383-269737f7c0 53.html . Jakbyś miał problem z angielskim to użyj translatora. Tam są trochę inne informacje niż te z Wikipedii.
To w zasadzie zamyka temat z mojej strony.

2222

Ty udajesz takiego czy jesteś?
"maszynista, który uczestniczył w pierwszej fazie miał lekkie obrażenia" to się tyczy faktów a nie filmu, czytać nie umiesz? Moja pierwsza wypowiedź to było przedstawienie faktów a nie fabuły.
Pytam czemu nie umiesz się odnieś do reszty, tylko do tego co sam ci przyznałem racje, że faktycznie nie było żadnych ofiar.

"To jeszcze nie potrafisz linku odpalić. Przecież podałem swoje źródło." - odpowiem ci twoimi słowami, "pomyśl sobie że nie wszystko co napisane jest w internecie musi być absolutną prawdą".

Także żegnam bo widzę, że sam sobie przeczysz nie mówiąc o reszcie.