Najgłupszy film jaki widziałem w tym roku. Nie polecam. To nie jest rozrywka - dialogi
bohaterów wskazują, że jeśli źle podłączysz wagony to świat czeka apokalipsa. żałosne
chyba masz kolego do łba za daleko, bo nie zrozumiales co sie stalo, ze akurat pociag stal sie widmem. Najglupszy to jest twoj komentarz.
Zgadzam sie z autorem tematu. Film jest po prostu głupi. Zamiast na poczatku zaraz wyslac kogos do lokomotywy to wymyslaja przeróżne sposoby. Słabe kino akcji i tyle. 4/10
"Zamiast na poczatku zaraz wyslac kogos do lokomotywy to wymyslaja przeróżne sposoby." wtedy byś marudził że film za krótki :D :D :D
Czy ty w ogóle widziałeś ten film, czy zamykałeś oczy z napięcia. Przecież próbowano od razu kogoś umieścić w lokomotywie, ale ktoś przypłacił to prawie życiem. Film bardzo dobry!
tak tak oczywiście a mówi to osoba która pisze 'shit' przez "ch" hahah
Film oceniam na bardzo dobry, wiadomo że jest to typowo amerykański film czyli dużo akcji, sporo show i trochę też fikcji :D ,ale to w tym przypadku składa się na naprawdę bardzo dobrze wykonany film, który trzyma w napięciu od początku do samego końca.
Kedzior88 zrób lepszy film akcji z motywem kolei, tylko nie bierz PKP bo się zesrasz hahah
Jedne z najlepszych filmów w swoim gatunku. Zawsze mnie śmieszą ludzie, którzy starają się wypaść na wielkich przemądrzalców zamiast cieszyć się dobrą zabawą w kinie, no i po drugie wymagających od kina akcji filozoficznych i błyskotliwych rozwiązań. Jak jestecie tacy mądrzy to się sprawdzcie w naprawdę wymagającym kinie np poloecam "Synekdocha, Nowy Jork".
Ma i dlatego właśnie się pytam skąd wiecie czy tak nie było naprawdę? Może faktycznie ludzie byli mało rozgarnięci i popełniali proste błędy, ale nie znaczy to, że terzeba ten film negować.
7/10. Denzel jak zawsze równy poziom. Strasznie mi się podobały zdjęcia no i muzyka. Dialogi i fabuła zbytnio amerykańska, brakowało mi jeszcze Obamy przemawiającego z orędziem. Ale ogólnie nawet bawiłem się na tym filmie no ale o to chodzi w takich produkcjach,
Film jest oparty na faktach, dla znających angielski odsyłam na stronę (sprawdźcie też przypisy do artykułu)
http://en.wikipedia.org/wiki/CSX_8888_incident
eheheh w kazdym relatywnie 'nowym' filmie musi byc murzyn w czolowce, ale mniejsza o to. jak dla mnie to 3/10, slabiak, zle sie go ogladalo. stworzeniom, ktore lacza z ludzmi tylko przeciwstane kciucki SERDECZNIE POLECAM!:)
Z tego typu filmów to lepszy był jak dla mnie Runaway Train :) I to nie ze względu na akcję ale na motyw pociągu-widmo.
ON TRZYMAL W NAPIECIU KIEDY BO PRZEGAPILEM CHYBA, TYLE NIEDORZECZNOSCI TO SZCZYT, FILM AKCJI GDZIE TA AKCJA , KICHA
"Czysta głupota" - tak powinien brzmieć tytuł tego filmu. Skomplikowane rozwiązanie prostego problemu. [SPOILER] Lokomotywa podjeżdża z przodu i gość spokojnie, np. po drabinie poziomej spokojnie przechodzi na drugą i ją wyłącza. Hamowanie całego pociągu jedną lokomotywą to bezsens i tylko idiota wpadłby na coś takiego. Strzelanie w zbiorniki paliwa (były nad przyciskiem) - bez komentarza (nawet gdyby trafił któryś to by po prostu zniszczył wyłącznik i tyle). Czekałem tylko aż wezmą RPG i walną w silnik, szkoda że nie wpadli na to:( A jeśli był to film oparty na faktach to pokazuje to poziom amerykańskich kolejarzy. A skoro mają nawet na to własne określenie - pociąg widmo - to znaczy że zdarza im się to częściej. Mam nadzieję że w ten sposób udało mi się usprawiedliwić swoja ocenę tego filmu. Nie trzymał mnie w napięciu bo zakończenie było znane od początku.
Widzisz nie każdy jest tak inteligentny jak ty :). Wiesz czym się teraz (nie)popisałeś? Oceniasz thriller akcji jak dokument na Discovery, bo nie jest realny. Skąd wiesz, że nie było tak naprawdę. Może to faktycznie idioci byli, ale nie oznacza to, że trzeba ten film tak słabo oceniać, bo od strony technicznej to jest to film genialnie nakręcony. No i trzyma w napięciu, jak mało który. Znasz lepszy film, który by przez cały czas trzymał za gardło? Śmiało podziel się.
A gdzie ja napisałem że nie jest realny? Jest po prostu głupi. Ja nie oczekuję od filmu realności wcale, z ostatnich filmów: "Salt" realności jest tam zero a jednak mi się podobał. Akcji tak ale thriller to to nie jest na pewno. Można zrobić film od strony technicznej do dupy a będzie trzymał w napięciu. Znam mnóstwo filmów które cały czas trzymają za gardło i nie emanują głupotą głównych bohaterów. Idioci są fajni w komedii, w filmie akcji nie koniecznie. Jeśli chcesz możesz wejść na mój profil i zobaczyć jakie według mnie są lepsze filmy akcji/thriller. Na przykład: Adrenalina, Eagle Eye, Telefon, Wyspa, Lot skazańców, Słaby punkt, Siedem, Wykolejony, Zmiana pasa... z ostatnich: Miasto złodziei. Lista jest długa:) A ocenę dałem 3/10 bo według mnie jest po prostu słaby:)
Podaj lepsze przykłady skoroś taki mądry jest. Twój post mnie nie rozbawił, ale co tam, jak się nie ma nic do powiedzenia to lepiej się pośmiać.
Gościu, właśnie się skompromitowałeś do cna. Kolega wyżej podał link do autentycznego wypadku, który miał miejsce w Ohio w 2001 roku, a ty piszesz takie bzdury.
Masz dostęp do internetu i nie potrafisz zniego zrobić użytku
TO PO CHOLERE ROBIC FILM NA AKURAT TYCH AUTENTYCZNYCH ZDARZENIACH, BO FILM WYSZEDL POPROSTU DNO, A TU WOGOLE SIE OCENIA DANY FILM A TEN FILM JEST CHOLERNIE SLABY W INNYM POSCIE OPISALEM DLACZEGO
Mój znajomy nie zaciągnął ręcznego w górach, samochód stoczył się do rzeki jadąc 100 m tyłem po ulicy, w bagażniku miał 3 litry samogonu (bardzo niebezpieczna substancja) dobry materiał na film akcji? Toż to autentyczne wydarzenie jest, zdarzyło się w 2007 roku w bieszczadach. Sam sie własnie skompromitowałeś. Do cna.
AHAHAH A JA Z KUMPLAMI BYLISMY NA GORCE PARKOWEJ NA SANKACH, KUMPEL SIEDZACY NA SANKACH NIEFORTUNNIE ZJECHAL Z GORKI I TAK PEDZIL NIEPOWSTRZYMANY 15 SEKUND NAGRANIE MAM NA KOMORCE, TARANTINO ZAINTERESOWAL SIE TYM BO UZNAL ZE DOBRY MATERIAL NA FILM- THILLER AKCJI
Czytam czytam.. tylko Twoje wypowiedzi wpadają w oko. Najlepiej podsumowując powiem: Jakiś Ty głupi! o_O'
Widzisz Jack_Daniels tym się różnimy. Ja nie jestem tak głupi by popełniać takie błędy jak ty i wymądrzać się który jest lepszy, a który nie. Śmiej się dalej, tylko z siebie. Wesołych świąt ;)
Ja nie jestem tak głupi - TO ZACHEC INNYCH DO OGLADANIA TEGO FILMU, BO PO TO JEST TEN PORTAL, TYLKO Z KULTURA BO JUZ ZACZYNASZ PRZESADZAC
"Ja nie jestem tak głupi by popełniać takie błędy jak ty i wymądrzać się który jest lepszy,"
Patrz, jednak jestem głupi, myślałem że forum na filmwebie służy do oceny filmów i dzieleniu się opiniami, który z nich jest lepszy. Widocznie się pomyliłem. Wesołych świąt :)
STRATY W WYSOKOSCI 100 MILIONOW DOLAROW I TAM MAJA BYC IDIOCI, SKAZENIE TOKSYCZNYMI CHEMIKALIAMI, FACET TU WLASNIE NIE TRZEBA BYC INTELIGENTNYM ZEBY TO ZROZUMIEC, I JAK TY UWAZASZ TEN FILM ZA THRILLER TO WPISZ W WYSZUKIWARCE CO TO ZNACZY I CO ZA GATUNEK, BO NIE MASZ POJECIA, AKCJI ZERO LUBIE DANZELA ALE UWAZAM ZE POCIAG WIDMO ZAGRAL NAJLEPIEJ HAHAH I NIKT GO NIE MOGL ZATRZYMAC HAHHA
Akcji zero?! I ja się tutaj nie znam? No dobra, widzę, że ktoś ma tutaj poważne problemy. Zaraz mi powiesz że to melodramat z nutką komedii był. A tak przy okazji to skończ już pisać dużą czcionką, bo wygląda to tak jakby jakiś bachor za wszelką chcenę chciał zostać zauważony/wysłuchany, a że nikt nie chce tego robić, to pisze wielkimi literami. Aha no i najważniejsze, bo tej sprawy też nie rozumiesz i kolega Jack Danielsa także, fakt mogli by zatrzymać ten pociąg bardzo szybko i na kilkanaście różnych sposobów, ale wtedy ten film trwałby 5 minut,a nie 90. Także na przyszłośc radzę wcześniej pomyśleć zanim coś napiszecie. Niektóre rozwiązania są faktycznie naiwne, ale to wcale nie umniejsza temu filmowi, bardziej wam, bo szukacie dziury w całym, zamaist cieszyć się dobrym filmem rozrywkowym.
zgodze sie trwalby 5 minut dlatego rezyser mogl bardziej sie postarac, zeby byly jakies wieksze przeszkody a nie takie blache i gotowe do zrealizowania, pomysl moze dobry ale wykonanie okropnie slabe, co do czcionki to pisalem prace podyplomowa i nawet nie zwrocilem uwage na rozmiar czcionki bo to nie o to chodzilo, moje zdjecie jest na profilu i raczej to nie bachor, jak dla mnie film byl slaby porównaj film SPEED to byl film ktory trzymal w napieciu tam byla akcja, i trudniejszy orzech do zryzienia niz tu
Ale zdajesz sobie sprawę, że ten pociąg jechał po torach i nie było możliwości dania większych niebezpieczeństw (no chyba, że podasz mi lepsze). Zgadzam się w Speedzie także było napięcie, ale tam autobus mógł jeździć wszędzie, bo zatłoczonej autostradzie i innych węższych uliczkach, a tutaj nie dało rady. Był przecież moment w którym na czołówkę jechał z pociągiem inny pojazd wypełniony dziećmi. Myślę, że twórcy wycisnęli ile się dało. Jak masz ciekawsze pomysły na te większe przeszkody to chętnie posłucham, bo według mojej opini więcej przeszkód daćnie można było, bo i nie było ku temu szans. Pociąg jedzie po jednym torze i tylko na tym torze może spotkać niebezpieczeństwa. Speed jeździł po całym mieście.
dobrze ze co niektórzy dobrze sie bawili ogladajac ten film, bo o to chodzi, jednym slowem moze nie daloby sie wycisnac czegos bardziej dajcego dawke "dreszczyku", to jednak pomysl zly oczywiscie moim zdaniem, byl bardzo przewidywalny juz na poczatku, tak jak pisalem oni stwarzali pozory takich niedorajdow bo ten film wogole by nie powstal dlatego byl naciagany, bez, akcji, napiecia ja go nie polecam WESOLYCH SWIAT
ja nie wiem jak mozna sie dobrze abwic przy czyms tak nudnym;] to powinno byc puszczane dla dzieci zamiast dobranocki^^% ze usną gwarantuje;]
dokładnie, tylko że shit, a nie schit :P. Nie rozumiem jakim cudem ten film ma ocenę 7.2, jak dla mnie średnia 5 byłaby za duża...
film poprostu tragedia a obejrzalem go dlatego ze na filmweb nota byla powyzej 7... brak slow debilny film dla wlasnie takich widzow....
krotko mowiac ten film to półtora godziny z zycia wyjete :/
jak nie umiesz pisać po angielsku to po co w ogóle bierzesz się za amerykańskie film, kino zbyt ambitne dla ciebie
ale to tak jest jak ktoś chce zaistnieć(nawet na forum) to musi kogoś opluć - smutne polskie reali, film mi się podobał trzymał w napięciu i o to chodzi, a to że dostrzegłem małe zastrzeżenia to nie zmienia faktu że dobrze spędziłem czas, btw schit? poważnie? jak widać sięgnąć do słownika jest potwornie ciężko
Kolejny bardzo dobry film Tony'ego Scotta, bardzo w jego stylu. Arcydzielo to to nie jest na pewno, ale swietnie zrealizowany, dobrze zagrany i trzymajacy w napieciu film. Jak dla mnie troche za krotki. Jak wiadomo nie wszystkim sie spodoba, ale wszystkim wysmiewajacym pomysly zatrzymania pociagu za pomoca strzelania do awaryjnego przycisku odciecia paliwa, czy hamowanie pociagu za pomoca podczepionej z tylu lokomotywy polecam poczytac jak akcja zatrzymywania wygladala w rzeczywistosci. Kolega Moriarek zalaczyl zreszta link do opisu prawdziwego incydentu. Oczywiscie scenariusz musial zostac przerobiony dla wiekszej dramaturgii i mocniejszego efektu, niektore rzeczy byly przesadzone, ale w koncu mial to byc film akcji i jako taki wyszedl bardzo dobrze.
michal_kaluzynski zachowujesz sie jak rozwydrzony bachor, niby nawolujac do kulturalnego komentowania, samemu krzyczac najglosniej na forum i w dodatku obrazajac i wyzywajac od pacanow. Zastanow sie chlopie, bo jak na razie tylko narazasz sie na smiesznosc.
Jack_Daniels_63 tobie juz nic nie pomoze: "Znam mnóstwo filmów które cały czas trzymają za gardło i nie emanują głupotą głównych bohaterów. Idioci są fajni w komedii, w filmie akcji nie koniecznie." Masz na mysli moze to (wg. Ciebie - 10 gwiazdek) arcydzielo "A Walk to Remember", ktory jest chyba najlepszym przykladem skretynialych bohaterow? Chyba ze wg. Ciebie idioci sa tez fajni w melodramatach, albo ze A walk to remember jest komedia. Z tym ostatnim to nawet moglbym sie zgodzic.
8/10
Powiem tyle - czytam komentarze niektórych, i widzę że nikt tu siebie nawzajem nie szanuje, a kultury to już w ogóle brak. Każdy ma swoje zdanie, i wszyscy powinni je szanować. Jeśli tobie film się nie podobał, a wypatrzyłeś sobie potencjalną ofiarę, która za film dała wyższą ocenę od Ciebie, to po kiego ch*ja krytykujesz każdy jej komentarz odnośnie filmu? Podobna rzecz jak z Avatarem - ma fanów i osoby które każdego napotkanego który dał ocenę wyższą od 3 spaliłyby na stosie podsycając benzyną.
Ogólnie rzecz biorąc filmu nie oglądałem. Za to widziałem podobny - i podobał mi się. Co z tego że był nierealny, co z tego że pomysły jak zatrzymać pędzący pociąg spadły z Księżyca, lub co interesuje mnie to, że oglądały go dzieciaki które po obejrzeniu 5 minut filmu wyłączyły TV i dały komentarz że film do dupy? Lubię filmy w których dużo się dzieję, i film obejrzę nie zważając na bluźniące komentarze innych że jestem jakiś nie tego czy że mam nierówno pod sufitem etc.
Nie chcę już mówić po nicku ( bo waszych imion nie znam ) kto nie umie pogodzić się z oceną innych osób, ponieważ jeżeli każdy z was zastanowi się na ten temat, sam dojdzie do wniosku czy potrafi tolerować zdanie innych czy nie. Oczywiście są osoby które również całkiem przesadzają, choć nawet sami o tym wiedzą. Jak można napisać że film nie trzymał w napięciu, jeżeli on właśnie został stworzony po to by trzymać w napięciu?
Jeżeli zniżacie film sensacyjny do poziomu japońskich bajek anime o niczym ( oczywiście nie żebym krytykował tych co je lubią ) no to widocznie jesteście w stanie zrobić lepszy za takie pieniądze. Lubie coś odmiennego, a nie tylko takie filmy sensacyjne w których się zabijają.
Pozdrowienia dla wszystkich piszących z głową.
pisze po raz kolejny gdzie on trzymal w napieciu, moment kiedy maszyniscie uciekl pociag byl tak denny i naiwny ze nerwy czlowieka biora a nie trzyma Cie w napieciu, powinien odrazu wskoczyc i go zatrzymac a jego zachowanie wygladalo tak, "o cholera, uciekl mi", wiec zamiast zapierd....ć do bazy czy gdzies ze pociag rządzi sie własnymi prawami to on na dodatek jeszcze nie przyznal sie ze jedzie na pełnym gazie, ludzie jak was to trzymalo w napieciu to dobrze bo ogladaliscie to na co mieliscie ochote, mozna przymknac oko jak ktos dostaje 10 razy w morde ale nie na takie zenujace zwroty akcji, i tak jak napisales zaraz ktos napisze cos zeby czlowieka zdenerwowac a nie bedzie sie opieral na krytykowaniu filmu, moja ocena taka i napewno juz go nie zobacze pozdro
zgadzam się. Miał być thriller...oczekiwałam czegoś więcej po tym filmie..owszem miał kilka fajnych scen..ale to wszystko.Strasznie nie podobał mi się wątek kłótni młodego z żoną...tak naciągane...pogodzili się jak został bohaterem.....Moim zdaniem określenie tego filmu jako thriller to wielka pomyłka..:/ szkoda,pieniądze mogły pójść na coś lepszego.