Najgłupszy film jaki widziałem w tym roku. Nie polecam. To nie jest rozrywka - dialogi
bohaterów wskazują, że jeśli źle podłączysz wagony to świat czeka apokalipsa. żałosne
"moment kiedy maszyniscie uciekl pociag byl tak denny i naiwny ze nerwy czlowieka biora a nie trzyma Cie w napieciu, powinien odrazu wskoczyc i go zatrzymac a jego zachowanie wygladalo tak, "o cholera, uciekl mi", wiec zamiast zapierd....ć do bazy czy gdzies"
http://en.wikipedia.org/wiki/CSX_8888_incident
Przeczytaj, zastanow sie, przepros.
Przetlumacze Ci najwazniejsze fragmenty jakbys nie ogarnial.
"The engineer had climbed out of the locomotive of the originally slow-moving train in order to correctly line a track switch."
"Maszynista opuscil lokomotywe wolno poruszajacego sie pociagu, w celu przestawienia zwrotnicy na prawidlowy tor."
i
"The engineer, a 35-year veteran with a clean disciplinary record, attempted to reboard the accelerating locomotive, but was unable to do so and was dragged about 80 feet (24 m), receiving minor cuts and abrasions."
Maszynista - weteran z 35 letnim stazemi, nigdy nie karany dyscyplinarnie, probowal wrocic do przyspieszajacej lokomotywy. Nie był jednak w stanie tego zrobic i został przeciągniety przez lokomotywe na odleglosc okolo 80 stop (24m), odnoszac drobne skaleczenia i otarcia."
Ja nie wiem czego oczekujecie po filmie akcji!!!??Qr...a 90 minut fajerwerków??!!Doszukujecie się w filmie czego co tak naprawde wogóle nie ma znaczenia. "a dlaczego to??" , " a dlaczego tamto??"Ku...wa!!Nagle mamy samych maszynistów na filmweb'ie i speców od koleji!!Hahaha żal mi was dzieciaczki!Film trzyma w napieciu, do tego dobra obsada i mamy zajeb...ty film!10/10 Amen!
hhahahhah zal mi Ciebie arcydzieło, dzieciaczku, jak ten film Cie trzymal w napieciu to przy mnie mialbys niezla akcje
Niektóre komentarze to czysta polska prowokacja, w stylu, ja jestem najmądrzejszy, próbuje być zabawny, wszyscy jesteście debilami, każdy film ma być jak dokument z discovery, bo inaczej dam 3/10
kolego kedzior88 o co ci chodzi jak ci się nie podobał film to na cholerę piszesz takie głupie komentarze może coś ci się pomyliło
Czy jeśli chce sie wykoleić pociąg, nie wystarczyłoby usunąć kawałka toru?;] Albo czy mając tylko 1 sprawną noge można wskoczyć do pociągu pędzącego 100km/h? Film,jak u Tonego Scotta, więcej SF niż realizmu, aczkolwiek miło sie oglądało w czasach gdy o dobry film akcji naprawde ciezko... Dla mnie 5/10.