Ten filmy byłby całkiem dobry i fajny gdyby nie fakt ze był bezsesnsowny glupi i totalnie niedorzeczny. Chyba kazdy człowiek kto ma troche rozumu w 1 minute wymislilby 1000 sposobow zeby ten pociag zatrzymac bez wiekszego problemu. Fakt ten sprawia ze film jest irytujacy. Zrobiony jest naprawde dobrze ale niestety fabuła to totalna kaszana i jest totalnie głupia i nie do przyjecia dla ludzi starszych niz 5 lat.
ja mam tylko jedno pytanie , czy naprawde przy jadacym z taka predkoscia pociagu mozna tak swobodnie sobie biec po dachach? czy tak tez bylo naprawde?
To zalerzy z jaka prdekoscia by pociag jechal. Do predkosci 50km/h jest to do wykonania bez problemu miedzy 50 a 80km/h musi byc zdrowy silni czlowiek i troche sie postarac zeby w miare zwawo sie przemieszczac powyzej 100 nikt na prostych nogach sie nie utrzyma a juz tymbardziej nie przemiesci pod wiatr.
dzieki za szczegolowe sprostowanie.no tak myslalam ze niektore sceny troche naciagane. dobrze ze w glownej roli jest Denzel W. bo inaczej dalabym pewnie nizsza ocene.
Widziałem wczoraj fragmenty i zastanawiałem się, czemu tam nie ma normalnych nastawni elektrycznych jak u nas, tylko musiał wysiadać z tego pociągu. Cóż. Jeśli historia autentyczna, to polska jest przed stanami w kwestii kolei ;).
Tak historia prawdziwa. Ten film ma tyle wspolnego z ta historia ze tu i tu jest pociag. Na tym podobienstwa sie koncza cala reszta w filmie to wymysl scenarzysty.