PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=622028}

Niesamowity Spider-Man 2

The Amazing Spider-Man 2
2014
6,7 114 tys. ocen
6,7 10 1 114192
6,4 33 krytyków
Niesamowity Spider-Man 2
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man 2

Tutaj jest porażka jeżeli chodzi o wepchanie niby trzech łotrów do filmów, właściwe to był tylko jeden. Elektra było najwięcej, zaś goblina miał swoje 5 minut tak jak i Rhino. Kostium Spider-Mana wygląda o wiele wiele gorzej niż w poprzedniej części, to jakieś połyskowe gówno które wygląda tandetnie.
Ogólnie film mocno średni ale dla mnie wręcz słaby, nie pisze tu już o samych aktorach którzy pasują tam jak w cale, szczególnie pedałkowaty Harry ogólnie Amazing wcale nie taki Amazing jakby się wydawało. O wiele bardziej podobało mi się podejście Sama Raimiego gdzie aktorzy byli dobrze dobrani i nie tylko.

ocenił(a) film na 5
MaXXi

Zgadam się w 100%. Czarne charaktery wciśnięte jakby na siłę. Nie przepadam za postacią spidermana ale poprzednie wersje z Tobey Maguire były dużo lepsze. Tutaj zamiast akcji wciskają jakieś śmieszki i figle spidermana przerywane jego problemami. Wszystko to zbyt cukierkowe. Ogólnie według mnie brakuje jakiejś ciągłości w fabule bo tutaj strasznie nawywijane i nawciskane jakby kilka wątków przez co film praktycznie w ogóle mnie nie wciągnął.