PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=622028}

Niesamowity Spider-Man 2

The Amazing Spider-Man 2
2014
6,7 114 tys. ocen
6,7 10 1 114195
6,4 33 krytyków
Niesamowity Spider-Man 2
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man 2

Sinister six

ocenił(a) film na 9

Czy Harry na końcu filmu nie mówi o 7 osobach,a nie o 6 ?

pacific_2

Oficjalnie:

Sinister Six:

green goblin
rhino
vulture
dr octopus
kraven the hunter
chameleon (albo mysterio, trudno odczytać wskazówkę)

ocenił(a) film na 8
Spidey_

czyli też nie wiadomo czy będzie electro ale też trzeba liczy czy jamie foxx by się zgodził by był jeszcze raz

ocenił(a) film na 7
Koval_4

SPOILER

a czy on przypadkiem nie rozpłynął się w powietrzu?

ocenił(a) film na 9
Spidey_

No okey,ale w filmie było,że Harry kazał zebrać 7 gości
Tak przynajmniej mi się wydaje.

pacific_2

Może kazać zebrać nawet 10, ale to logiczne iż ostatecznie będzie 6.

Spidey_

co do vulture i dr octopus mieliśmy podpowiedz na końcu filmu.

steven88

a na napisach, róg rhino, skrzydło vulture, glider goblina, grot kravena, macki octopusa i twarz chameleona albo mysterio.

ocenił(a) film na 9
Spidey_

A może zbierze 7 i jeden przyłączy się do pająka? Np lizard, albo black Cat

pacific_2

Ale żeś się uparł na te 7...

Już bardziej obstawiam, że pojawi się symbiot i spider-man wygra mając na sobie symbiot i walcząc z samym sobą, potem pozbędzie się symbiota i przejdzie on na Eddie'ego i potem spin off sinister six i venom, a potem tasm4.

ocenił(a) film na 8
Spidey_

bardzo ciekawa teoria

ocenił(a) film na 7
Spidey_

To Ty się upierasz bez sensu.
W filmie jasno stwierdzono, że jest 7 potencjalnych obiektów do udziału w projekcie którym jest Sinister Six. Czyli razem z Harrym 8, co oznacza, że poza Sinister Six są jeszcze dwie postacie na których mogą być przeprowadzone jakieś badania.

ocenił(a) film na 10
Dealric

Nie tak to było z tymi 7 osobami, obejrzałem film jeszcze raz po tym jak poczytałem tu na forum i się skupiłem na tym momencie:
Koleś w kapeluszu na samym początku mówi, że ma 7 potencjalnych kandydatów.
Potem mówi, że Harry wygląda nieźle. Ten mu odpowiada, że "it comes and goes" a następnie odwraca się i mówi (o grupie) "I wanna make it small"
No i wiadomo na końcu wybierają Aleksieja itd.

Ewidentnie mają 7 kandydatów, a nie 7 w grupie, nie każdy przejdzie "rekrutacji". Może jednym z kandydatów jest Alistair Smythe, który nie jest jakoś pokazany wśród Sinister Six

Pozdrawiam ;)

ocenił(a) film na 7
ABmoonwalker

eee, a gdzie ja napisałem o 7 w grupie? Mówiłem o 7 kandydatach właśnie -_-

ocenił(a) film na 10
Dealric

Dammit, miało być do autora tematu, sorry :P

Spidey_

faktycznie masz racje zapomniałem o tym

ocenił(a) film na 8
steven88

I na napisach dla uwaznych

ocenił(a) film na 8
Spidey_

Zawsze byl Mysterio najwazniejszy w tej druzynie

pacific_2

Nie wiem czy będzie 6 czy 7, ale twórcy mogli umieścić chameleona i mysterio na raz to mogłoby wyjaśnić czemu Harry powiedział 7 a jest tylko 6 zdjeć.

ocenił(a) film na 10
pacific_2

Też się zdziwiłem czemu powiedział 7, ale potem pomyślałem że 7 będzie z nim, a on tylko będzie to nadzorował.
Ale powiedział też że 1 na odstrzał idzie Rhino, więc może ktoś okażę się nie wypałem, ale to jakoś mało prawdopodobne, albo może Kraven przejdzie na stronę Spidera??
Fajnie jakby w Sinisterach znalazł się Skorpion, no ale pomarzyć można :D

ocenił(a) film na 8
mateusi91

Tez chcialbym go zobaczyc, kozacko by wygladal na pewno :D

pacific_2

Oni będa w Niesamowitym Spider Manie 3 czy w jakimś osobnym filmie?

ocenił(a) film na 9
kamilxxx09

Pewnie całą grupą Sinister six powstanie w TASM 3 i później dostaną osobny film tak jak venom :)
Coś musi być związane, że powiedział 7 a nie 6..
Bo wątpię żeby to była wpadka Plus, że Norman żyje i może on nimi kierować.

kamilxxx09

Chyba i w tym i w tym

ocenił(a) film na 10
kamilxxx09

Mi się wydaje, że w trojce będą dalsze losy Rhino, że tak to ujmę, oraz pewnie nowy wróg, bądź dwa. Dopiero w filmie Sinster Six poznamy utworzenie się grupy, a w czwórce będą walczyć ze Spider-manem. Ale co ja się tam znam :D

mateusi91

Dzięki wszystkim za info :)

ocenił(a) film na 9
mateusi91

Może i tak być,że zacznie się od tego ze znowu rihno wyląduje w ravenscroft
I będą inni. I pod koniec filmu złącza się w grupę
Tez trochę głupio, że w TASM 3 tak jak w 3 części Raimiego ma być symbiot.
Jeszcze.chyba pociągną wątek Alistair Smythe'a i tego gościa co uciekł gdy Harry się zmieniał

ocenił(a) film na 8
mateusi91

Ja slyszalem ze Venom na pewno ma byc przed 3ką

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Pewnie przedstawia ich osobno, w Sinister Six, pozniej pewnie tez beda

pacific_2

Ja bym chcial w sinister six mysterio a nie chameleona

ocenił(a) film na 10
pako1610

Jeśli będzie Mysterio to fajnie jak by jakoś go dobrze zrobili, bez peleryny i tej żarówy na głowie, ale zamiast niego wolałbym Shockera albo Skorpiona ;D

mateusi91

Właśnie mi się podoba ten słój na głowie ;D

pako1610

Ale w jednej z ostatnich części spidermana mogliby dać motyw jak Peter prawie pobił na smierć skropiona ( w komiksie tak było )

ocenił(a) film na 9
mateusi91

myślę,że Harry może być venomem.. a Norman będzie występował jako goblin.. różnie może być

ocenił(a) film na 10
pacific_2

Harry i Venom??? Toś dowalił teraz ;D

mateusi91

W serialu animowanym mega spider man to właśnie Harry był Venomem, ale raczej twórcy filmu nie będą wzorować się na tym serialu

ocenił(a) film na 9
steven88

Właśnie. Raz zobaczyłem właśnie ten serial i tam tak było.
Różnie może być.

ocenił(a) film na 1
pacific_2

Oryginalny tytuł to Ultimate Spider-Man, w grze o tym samym tytule Norman jest właśnie takim goblinem potworem i to bym chciał zobaczyć w filmie. A w TASM4 chciałbym aby zrobili coś takiego jak w grze Spider-man web of shadows to by było widowisko :)

ocenił(a) film na 1
pacific_2

Większość ludzi w mieście oraz Wolverine, Electro, Black Cat i Vulture w symbiontach.

ocenił(a) film na 8
mateusi91

Shocker taki niedoceniony a w bajce byl taki kozacki :(

ocenił(a) film na 8
pacific_2

Wlasnie mnie to tez zdziwilo i musza Electro ozywic bo przeciez byl zawze w Sinister Six. Moze Jaszczura wypuszcza :D

ocenił(a) film na 9
Himiteshu

Jaszczur powróci i pewnie ze zmienionym wyglądem. Trzeba pamiętać,że były różne grupy Sinister six. Może inna drużyna będzie w 3 części a inna w spin-offie i oficjalnie nie ma ustalonego składu.

ocenił(a) film na 8
pacific_2

Bardzo możliwe

ocenił(a) film na 8
pacific_2

Wina tłumaczenia. Z tego co pamiętam Gentleman, w rozmowie z Harrym, mówi: "I've identified several worthy candidates", czyli w wolnym przekładzie: "Zidentyfikowałem kilku godnych kandydatów". Będąc w kinie, czytam napisy, a tu: "Znalazłem SIEDMIU ...". Tłumacze widać się popisali.

ocenił(a) film na 8
smiglo1993

Musialbym jeszcze raz obejrzec

ocenił(a) film na 8
smiglo1993

Seven, several, potato, tomato...

ocenił(a) film na 4
pacific_2

Mówi o siedmiu kandydatach ale dwóch z nich to venom i carnage, którzy nie będę członkami sinister six. Skąd ten wniosek. Składa się na to kilka elementów. Po pierwsze zdjęcia prezentujące członków, wśród nich jest green goblin czyli harry a pod koniec jak już mówiłem jest wspomniane o siedmiu kandydatach. Z prostych obliczeń matematycznych wynika, że aby harry mógł być członkiem sinister six trzeba odjąć dwóch kandydatów. Ci dwaj odjęci członkowie to venom i carnage ponieważ w scenie pod koniec gdzie widać macki octopusa i skrzydła sępa widać jeszcze symbiota, zapowiedziano też film o venomie więc jakby miał być członkiem sinister six to nie było by o nim filmu. A czemu carange? Proste venom musi mieć wroga lub sojusznika czyli carnage bo na stronie daily bugle był artykuł o cladiuse casydym napisany przez eddiego brocka. A to nawiązanie jest chyba oczywiste. To wszystko koniec tematu.

ocenił(a) film na 9
Mursar2

Ciekawie by było jakby to miało tak wyglądac.
I chyba na film o venomie pójdzie więcej ludzi niż na filmy ze spiderem.
Więcej będzie się wyjaśniać w przyszłym roku.

ocenił(a) film na 10
Mursar2

Nawet gdyby to tak jak mówisz, ja bym nie chciał Venoma w Sinister Six, powinien być sam, jako jedyny czarny charakter, aby dobrze go zaprezentować i otrzymał dużo czasu ekranowego. Potem można być wprowadzić Carnage'a. Bo inaczej znowu wyjdzie kupa a nie Venom.

ocenił(a) film na 4
mateusi91

Chodzi o to, że venom jest jednym z kandydatów o których mówił gentelman ale on się zbuntuje i nie dołączy do sinister six. Wszystko na to wskazuje.

ocenił(a) film na 7
Mursar2

em... Nic na to nie wskazuje. Po pierwsze Venom nie istnieje, jest tylko symbiont. Biorąc pod uwagę, że Parker jest obserwowany to dużo prawdopodobniejsze jest, że chcą najpierw mu dać kostiumik.
Venom a tym bardziej Carnage (wypadałoby by przy okazji trochę originsu przeczytać carnage'a przy okajzi) na 99% nie pojawią się jako tako w 3 części, w najlepszym wypadku dostaniemy cameo Venoma w scenie końcowej, albo scenie po napisach.

Jak już to tym zbuntowanym będzie Black Cat i to właśnie pasuje znacznie bardziej. 6 członków, symbiont który trafi do Parkera i Felicia jako jego wsparcie.