jakby miało sens gadanie z kimś kto daje 10 avatarowi...
To niemalże stwierdzenie "look at me! im an idiot!"
Jeżeli porownujesz świetnego Avatara do tej bajeczki dla dzieci do lat 15, to dalsza dyskusja jest zbędna.
Co jest swietnego w fabule a la Pocahontas z pretensjonalnym i prostym przekazem? Bo nie rozumiem
Nie powiedziałabym, że film jest dla dzieci np. sceny, w których Electro zabija strażników czy nawet sceny w samolocie. Ogólnie film nie jest dla każdego zależy jaki kto ma gust
żeby pisać takie bzdury, trzeba kompletnie nie mieć dystansu do filmu. Film jest w większości skierowany do młodszej publiczności, ale to nie znaczy, że jest kiepski. Za dużo żartów, parę głupich elementów, rozlazły scenariusz - zgoda. Ale człowiek rozumny widzi skalę szarości w ocenie, a nie rzuca 1kami bo mu coś nie pasuje. No ale co jest lepszym miejscem do wylewania frustracji niż internet.. Żenada.
"Za dużo żartów" - wlasnie ta cecha charakteryzowala najlepiej Spider-mana. Jego (często niskiego poziomu) żarty z wrogów były znakiem charakterystycznym tego bohatera. :) Więc wg mnie duży plus za dobre odwzorowanie postaci w porównaniu do beznadziejnego płaczliwego Spider-mana z pierwszej trylogii. A osoba która daje ocene 1 powinna poważnie zastanowić się nad dalszym ocenianiem fimu bo niesprawiedliwie zaniża ocene. Film ma idealnie dopasowaną, genialną ścieżkę dźwiękową, bardzo wysoki poziom jakości 3-D i ogólnie efektów specjalnych, bardzo dobrą grę aktorską, więc nawet jeśli komuś sie nie podobał bo uważał go za "żenade dla dzieci" to powinien dać przynajmniej 4 gwiazdki za te elementy.
Absolutnie się zgadzam. Widzę już głosy, że są w tym filmie sceny nie dla dzieci. No pewnie, bo uściślając to film dla nastolatków - gimnazjum/liceum. W taki sposób jest zrobiony, w taki sposób prowadzone są dialogi itd. Siedziałam w kinie i zastanawiałam się "wtf?!". Dałam 3 gwiazdki ze względu na fajne efekty w IMAXie.
Też dałbym 3, bo jakieś efekty były, Ale żenujące niby śmieszne przerywniki właśnie obniżają granice wieku do max 16. I nie rzucam 1nkami, co to moja druga, po kac wawa.
"to moja druga, po kac wawa" - tym bardziej pokazuje to, jak niesprawiedliwa jest Twoja ocena. Rozumiem, że zażenowały Cię żarty, ale bez przesady..
IMO gdyby połowę scen wyciąć, m.in. scenę z pralką, samolotami, ratowaniem ludzi na trybunach, chowaniem się w szafce na mopy w Oscorp, usunąć tępych ludzi przy barierkach, którzy gapili się na strzelających do nich z karabinów maszynowych bandziorów, to ten film byłby naprawdę świetny. A tak to wyszła rozlazła papka dla pokolenia MTV (jednak wciąż z rewelacyjną grą aktorską, paroma bardzo dobrymi scenami - no i świetną ścieżką dźwiękową i efektami specjalnymi).
Dokładnie. Jakby wyciąć te głupie sceny, to wyszlaby dawna Dobra wersja Spider Man, a nie dziecinna wersja Niesamowity spider man
Daje 1 też ze względu na to, że ocena 7.5 za to jest nieporozumieniem.
Widzisz, a dla mnie Man of steel był nudny do bólu, ale nie dałbym 1 bo byłoby to niesprawiedliwe tak jak Twoja ocena Spider-mana. Mam nadzieje, że oglądałeś ten film chociaż w kinie,a nie jakaś kamerka HD z dźwiękiem 2.0
Wiesz, Spider-Man jest najmlodsza postacia Marvela i został stworzony tak aby nastolatkowie mogli sie z nim utozsamiac wiec pewnie taki byl zamysł, ale co ja tam się znam :)
1) Czasami oglądam coś, bo jestem tzw. "osobą towarzyszącą". 2) Skąd mam wiedzieć, że nie lubię, dopóki nie obejrzę? 3) Widziałam pierwszego Spider Mana i mi się nawet podobał. Plus ostatnio kręcą niezłe te filmy o superbohaterach, więc myślałam, że ten będzie nawet lepszy.
Ale racja, więcej go już nie obejrzę :)
Nie warto ogladac czy grac w cos co jest o superbohaterze lub danym uniwersum komiksowym jesli sie tego nie zna lub ma jakies pojecie o materiale źródłowym, Ty tak robisz, dlatego sie zawodzisz.
Na pewno masz rację (choć znam osoby, które wiedziały więcej o Spider Manie i też nie były zachwycone). Z drugiej strony widziałam filmy, w których również nie znałam szczegółowo bohaterów i mi się podobały. Ale każdy film i każda postać jest inna. Przyznaję Ci rację, że być może, gdybym znała lepiej samego Spider Mana, moje odczucia byłyby inne.
Jesteś zwykłym internetowym idiotą. Pamiętaj o tym jak następnym razem popatrzysz w lustro ;)
Pomijając już fakt, że nie przedstawiłeś żadnych argumentów w swojej "wypowiedzi", to po co w ogóle oglądasz filmy, które Cię nie interesują? Po co je oceniasz? W filmweb jest taka opcja "nie interesuje mnie". Zamiast wystawiać Spider Manowi, zrobionemu dla FANÓW którzy czytali komiks, jakieś niskie oceny, może po prostu lepiej poświęcić swój czas na co innego? Idź oglądać Królewnę Śnieżkę jeszcze raz, bo była tak rewelacyjnym filmem(według Twojej oceny)!
Dzięki za poparcie mnie, mi sie zdaje ze niektorym i tak nie wytłumaczysz i nie zrozumieja. No cóz, jesteśmy jeszcze my - fani :) Pozdrawiam
No niestety prawda taka ze to bajeczka dla dobrych teenagerow, i do tego ten pedalski Andrew garfield, zenada na prawde ale chodzi o te 15 latki ktore sa mokre jak tego anorektyka widza
Ale wiem wiem, to jest na podstawie KOMIKSU, dlatego to jest przeznaczone dla dzieciakow.
W języku polskim istnieje takie słowo jak "nastolatki", nie musisz stosować zamienników z angielskiego.