PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=622028}

Niesamowity Spider-Man 2

The Amazing Spider-Man 2
2014
6,7 114 tys. ocen
6,7 10 1 114195
6,4 33 krytyków
Niesamowity Spider-Man 2
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man 2

co za szmira..

ocenił(a) film na 2

żenada dla dzieci. Nie da sie tego ogladac..

frasun85

Dobre a Avatar nie jest przypadkiem dla dzieci ???

ocenił(a) film na 7
wort801

jakby miało sens gadanie z kimś kto daje 10 avatarowi...
To niemalże stwierdzenie "look at me! im an idiot!"

ocenił(a) film na 8
wort801

Nie, Avatar jest dla wysublimowanej klasy sredniej zachodu... czyli idiotów ;/

frasun85

Kraina lodu też jest dla dzieci a dałeś ocenę 7

ocenił(a) film na 2
wort801

Jeżeli porownujesz świetnego Avatara do tej bajeczki dla dzieci do lat 15, to dalsza dyskusja jest zbędna.

ocenił(a) film na 8
frasun85

Co jest swietnego w fabule a la Pocahontas z pretensjonalnym i prostym przekazem? Bo nie rozumiem

frasun85

Skoro dajesz "Avatarowi" 10, to dalsza dyskusja z tobą jest zbędna.

ocenił(a) film na 10
frasun85

Nie powiedziałabym, że film jest dla dzieci np. sceny, w których Electro zabija strażników czy nawet sceny w samolocie. Ogólnie film nie jest dla każdego zależy jaki kto ma gust

frasun85

żeby pisać takie bzdury, trzeba kompletnie nie mieć dystansu do filmu. Film jest w większości skierowany do młodszej publiczności, ale to nie znaczy, że jest kiepski. Za dużo żartów, parę głupich elementów, rozlazły scenariusz - zgoda. Ale człowiek rozumny widzi skalę szarości w ocenie, a nie rzuca 1kami bo mu coś nie pasuje. No ale co jest lepszym miejscem do wylewania frustracji niż internet.. Żenada.

Lamu

"Za dużo żartów" - wlasnie ta cecha charakteryzowala najlepiej Spider-mana. Jego (często niskiego poziomu) żarty z wrogów były znakiem charakterystycznym tego bohatera. :) Więc wg mnie duży plus za dobre odwzorowanie postaci w porównaniu do beznadziejnego płaczliwego Spider-mana z pierwszej trylogii. A osoba która daje ocene 1 powinna poważnie zastanowić się nad dalszym ocenianiem fimu bo niesprawiedliwie zaniża ocene. Film ma idealnie dopasowaną, genialną ścieżkę dźwiękową, bardzo wysoki poziom jakości 3-D i ogólnie efektów specjalnych, bardzo dobrą grę aktorską, więc nawet jeśli komuś sie nie podobał bo uważał go za "żenade dla dzieci" to powinien dać przynajmniej 4 gwiazdki za te elementy.

ocenił(a) film na 3
frasun85

Absolutnie się zgadzam. Widzę już głosy, że są w tym filmie sceny nie dla dzieci. No pewnie, bo uściślając to film dla nastolatków - gimnazjum/liceum. W taki sposób jest zrobiony, w taki sposób prowadzone są dialogi itd. Siedziałam w kinie i zastanawiałam się "wtf?!". Dałam 3 gwiazdki ze względu na fajne efekty w IMAXie.

ocenił(a) film na 2
malgonia121

Też dałbym 3, bo jakieś efekty były, Ale żenujące niby śmieszne przerywniki właśnie obniżają granice wieku do max 16. I nie rzucam 1nkami, co to moja druga, po kac wawa.

ocenił(a) film na 2
frasun85

"to moja druga, po kac wawa" - tym bardziej pokazuje to, jak niesprawiedliwa jest Twoja ocena. Rozumiem, że zażenowały Cię żarty, ale bez przesady..
IMO gdyby połowę scen wyciąć, m.in. scenę z pralką, samolotami, ratowaniem ludzi na trybunach, chowaniem się w szafce na mopy w Oscorp, usunąć tępych ludzi przy barierkach, którzy gapili się na strzelających do nich z karabinów maszynowych bandziorów, to ten film byłby naprawdę świetny. A tak to wyszła rozlazła papka dla pokolenia MTV (jednak wciąż z rewelacyjną grą aktorską, paroma bardzo dobrymi scenami - no i świetną ścieżką dźwiękową i efektami specjalnymi).

ocenił(a) film na 2
Lamu

Dokładnie. Jakby wyciąć te głupie sceny, to wyszlaby dawna Dobra wersja Spider Man, a nie dziecinna wersja Niesamowity spider man
Daje 1 też ze względu na to, że ocena 7.5 za to jest nieporozumieniem.

ocenił(a) film na 9
frasun85

Tak,a w Kapitanie co Ci się aż tak nie podobał, że dałeś 4?

ocenił(a) film na 2
ramzees

Był słaby po prostu. Nudny

ocenił(a) film na 9
frasun85

To za śmieszne, a tmto za nudne.Podoba Ci się jakiś film na podstawie komiksu?

ocenił(a) film na 2
ramzees

Man of steel, iron man, x man

ocenił(a) film na 9
frasun85

Widzisz, a dla mnie Man of steel był nudny do bólu, ale nie dałbym 1 bo byłoby to niesprawiedliwe tak jak Twoja ocena Spider-mana. Mam nadzieje, że oglądałeś ten film chociaż w kinie,a nie jakaś kamerka HD z dźwiękiem 2.0

ocenił(a) film na 8
frasun85

A w iron manie nie ma zartow na kazdym kroku nie?

ocenił(a) film na 3
Himiteshu

Są, ale nie dla 15-latków.

ocenił(a) film na 8
malgonia121

Wiesz, Spider-Man jest najmlodsza postacia Marvela i został stworzony tak aby nastolatkowie mogli sie z nim utozsamiac wiec pewnie taki byl zamysł, ale co ja tam się znam :)

ocenił(a) film na 8
frasun85

Nie czytales nigdy komiksow i nie znasz postaci to sie nie wypowiadaj ok?

ocenił(a) film na 8
frasun85

No tak bo powinny byc tylko efekty, strzelaniny i moze jakas rozmowa :)

ocenił(a) film na 8
malgonia121

nie lubisz Spider-mana nie ogladaj, proste

ocenił(a) film na 3
Himiteshu

1) Czasami oglądam coś, bo jestem tzw. "osobą towarzyszącą". 2) Skąd mam wiedzieć, że nie lubię, dopóki nie obejrzę? 3) Widziałam pierwszego Spider Mana i mi się nawet podobał. Plus ostatnio kręcą niezłe te filmy o superbohaterach, więc myślałam, że ten będzie nawet lepszy.
Ale racja, więcej go już nie obejrzę :)

ocenił(a) film na 8
malgonia121

Nie warto ogladac czy grac w cos co jest o superbohaterze lub danym uniwersum komiksowym jesli sie tego nie zna lub ma jakies pojecie o materiale źródłowym, Ty tak robisz, dlatego sie zawodzisz.

ocenił(a) film na 3
Himiteshu

Na pewno masz rację (choć znam osoby, które wiedziały więcej o Spider Manie i też nie były zachwycone). Z drugiej strony widziałam filmy, w których również nie znałam szczegółowo bohaterów i mi się podobały. Ale każdy film i każda postać jest inna. Przyznaję Ci rację, że być może, gdybym znała lepiej samego Spider Mana, moje odczucia byłyby inne.

ocenił(a) film na 8
malgonia121

Cieszę się ze cos zrozumiałaś :)

ocenił(a) film na 8
frasun85

Jakieś argumenty?

frasun85

Jesteś zwykłym internetowym idiotą. Pamiętaj o tym jak następnym razem popatrzysz w lustro ;)
Pomijając już fakt, że nie przedstawiłeś żadnych argumentów w swojej "wypowiedzi", to po co w ogóle oglądasz filmy, które Cię nie interesują? Po co je oceniasz? W filmweb jest taka opcja "nie interesuje mnie". Zamiast wystawiać Spider Manowi, zrobionemu dla FANÓW którzy czytali komiks, jakieś niskie oceny, może po prostu lepiej poświęcić swój czas na co innego? Idź oglądać Królewnę Śnieżkę jeszcze raz, bo była tak rewelacyjnym filmem(według Twojej oceny)!

ocenił(a) film na 8
Natchan23

Dzięki za poparcie mnie, mi sie zdaje ze niektorym i tak nie wytłumaczysz i nie zrozumieja. No cóz, jesteśmy jeszcze my - fani :) Pozdrawiam

Natchan23

No niestety prawda taka ze to bajeczka dla dobrych teenagerow, i do tego ten pedalski Andrew garfield, zenada na prawde ale chodzi o te 15 latki ktore sa mokre jak tego anorektyka widza

Ale wiem wiem, to jest na podstawie KOMIKSU, dlatego to jest przeznaczone dla dzieciakow.

NoshahrCanalsTDM

W języku polskim istnieje takie słowo jak "nastolatki", nie musisz stosować zamienników z angielskiego.

ocenił(a) film na 3
frasun85

Popieram. Najgorszy ze Spider-manów.