Niesamowity Spider-Man 2

The Amazing Spider-Man 2
2014
6,7 114 tys. ocen
6,7 10 1 114428
6,4 33 krytyków
Niesamowity Spider-Man 2
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man 2

mamy już postaci elektro rhino i gringoblin a w zwiastunie gdzie ten profesorek przechodzi widać macki dr.octopusa i skrzydła voltura .szósty mugłby być jaszczur albo wenom bo planują osobny film o nim.

adrianzlotek

Pewnie będzie to lizard ale liczę na venoma lub mysterio

ocenił(a) film na 4
patryksnake_2

ja bym chciał zobaczyć skorpiona bo miterio to mało dynamiczna postać a tak w ogóle to misterio był zastąpiony volturem

adrianzlotek

Scorpion też opcja bo alister.

ocenił(a) film na 8
patryksnake_2

a moze tak Kreven ? Sandman

ocenił(a) film na 4
hate_91

sandman był już w innej trylogi więc go chyba nie dodadzą żeby uniknąć porównań .kraven byłby niezły ale nie bardzo widzę powiązania z resztą poza tym w późniejszych losach kraven pomagał pająkowi .

adrianzlotek

Zielony Goblin jest już w obu trylogiach. :)

ocenił(a) film na 8
adrianzlotek

Yyyy co to ma do tego, Webb tworzy wlasny swiat i bedzie dodawal kogo chce, zreszta Goblin jest tu i tu

ocenił(a) film na 8
adrianzlotek

Juz bardziej bedzie Mysterio niz Scorpion bo go nigdy nie bylo w Sinister Six

ocenił(a) film na 8
patryksnake_2

Venom na bank nie, zreszta bedzie oddzielny film o nim przed 3

ocenił(a) film na 10
adrianzlotek

Na Venoma nie licz. Jak ma być o nim film to na bank nie będzie tu i tu. Ja tam liczę, że będzie złoczyńcy będą w podobnym składzie co w komiksach.

ocenił(a) film na 4
ThePinkFin

może finałową część spider-man zrobią na wzór avengers i wtedy dodadzą venoma .ja myślę że dodadzą też kilka pozytywnych postaci które będą wspierać spider-mana w walce z sinister six.

ocenił(a) film na 10
adrianzlotek

Stawiam na Black Cat bo Felicia była w tej części (SPOILER nie ma blond włosów SPOILER).

ocenił(a) film na 8
adrianzlotek

Na przyklad Black Cat, tylko niech bedzie jakas aktorka z fajnymi ksztaltami a nie jak Kobieta Kot w batmanie ;/

ocenił(a) film na 3
adrianzlotek

W skład sinister six wchodzą vulture, doctor octopus, kraven łowca, mysterio oraz electro. Chyba, że Marc Webb zmieni to.

ocenił(a) film na 4
Rafalino_1000

wymieniłeś tylko pięciu a kto szusty

ocenił(a) film na 3
adrianzlotek

Zapomniałbym o Sandmanie.

ocenił(a) film na 4
Rafalino_1000

ja tylko znam skład z dawnych bajek ;dr.octopus,skorpion,voltur,rhino,kameleon,i szoker czy jakoś tak

ocenił(a) film na 3
adrianzlotek

Najwyżej reżyser coś zmieni. Według mnie lizarda nie powinno być, bo pojawił się w pierwszej części.

ocenił(a) film na 4
Rafalino_1000

a jak myślisz kto ich poskłada do kupy ten doktorek czy też może pojawi się kingpin

ocenił(a) film na 3
adrianzlotek

W grze ,,Amazing Spider-Man 2" pojawia się Kingping, więc może on.

ocenił(a) film na 10
adrianzlotek

SPOILER będzie to Harry Osborn SPOILER

ThePinkFin

Electro przecież umarł

ocenił(a) film na 10
cinek7823

Rozumiem że to nawiązuje do mojego inne komentarza - ale nie rób tego, bo wygląda jak od czapy.

ocenił(a) film na 8
Rafalino_1000

Ale fajnie byloby go jednak zobaczyc jeszcze, bardzo lubie zwierzecych przeciwnikow Pajaczka jak Lizarda wlasnie, Rhino, Vulture czy Scorpiona :)

Rafalino_1000

To chyba zależy od wersji. Nie jestem znawcą, ale na Wiki znalazłem kilkanaście różnych składów Sinister Six. :)

ocenił(a) film na 8
Davus

Polecam sciagnac sobie Encyklopedie Marvela, wszystkiego sie dowiesz :)

adrianzlotek

Na napisach są pokazane w cieniu:

glider goblina,
skrzydło vulture,
twarz electro,
macka octopus'a,
róg rhino.

jest piątka, do 6 dodać lizard'a, bądź venom'a, jeśli pojawi się symbiot w 3, a jest ku temu powód.

ocenił(a) film na 4
Spidey_

ciekawi mnie czy ktoś spiderowi będzie pomagał bo ostatnio często się tak dzieje jak w "ironman2","capitan america winter soldier"

adrianzlotek

Dzieje się tak wtedy kiedy wynika to z fabuły, spider-man nie ma zazwyczaj pomocników, czasem black cat, może gdyby rozpoczęto sagę klonów to scarlett spider, ale do tego potrzebne są odpowiednie wątki.

ocenił(a) film na 4
Spidey_

ja myślę że kogoś dołożą bo gdyby spider-man miał w jednym filmie sam pokonać sześciu przeciwników z którymi osobno ledwo dawał rade to by było trochę naciągane i mało realne

adrianzlotek

Realne... żadna walka nie jest taka sama, to nie jest schemat, na każdą walkę, psychika, miejsce starcia, każdy detal, ma na nią wpływ.

W komiksach czasem radził sobie nawet z całą szóstką.

Ja obstawiam iż w 3 części, pojawi się symbiot który obudzi złość w peterze i z nim pokona sinister six, a potem się go pozbędzie i powstanie venom.

ocenił(a) film na 4
Spidey_

a morze będzie wenom i wyeliminuje kilku bo będą mu stać na drodze do spider-mana.a na końcu starcie venom vs spider

adrianzlotek

Nie, bo ciocia mej ma hiv.

Spidey_

Podobno jak Harry otwiera te pliki związane z "tajnymi projektami" Oscorpu to jest tam Venom. Sam tego nie zauważyłem na seansie tylko osoba towarzysząca mówiła, że coś tam widziała(nie mam 100% pewności, bo równie dobrze mógł być to Vulture).

roach22

Venom Storage, taki napis, był też morbius (pseudo wampir), do tego w gablotach macki octopusa, skrzydła vulture i w zwiastunach (nie pamiętam czy w filmie) okrągła maź która się kręciła w kółko, chyba venom.

ocenił(a) film na 8
adrianzlotek

Dr Octopus, Vulture, Goblin, Rhino
IMO pewniaki. Electro przypadkiem nie 'wybuchł'?

adrianzlotek

Electro chyba "wybuchł", jak zauważył Robert Solski wyżej. Jaszczur chyba się odrodzi (w sensie: doktorek znowu stanie się Jaszczurem, choć niby wyzdrowiał), skoro go gostek w kapeluszu w ostatniej części nachodził.

[SPOILER] Natomiast w tej części ten sam gostek w kapeluszu mówi pod koniec - do Osborna, więc pytanie, czy go wlicza do tej liczby, czy nie - że znalazł SIEDMIU chętnych. Jednym z nich jest Rhino.

Davus

Electro się rozproszył, ale po pewnym czasie ten miernik, który miał na głowie pokazuje spadem przeładowania. Ja sądzę, że pojawi się albo w części trzeciej albo już w filmie Sinister Six. W jaki sposób? Po prostu się zmaterializuje gdy się dostatecznie zregeneruje.

Luker14

Ta, w sumie też tak sobie pomyślałem: w komiksach nikt, w gruncie rzeczy, nie ginie. Niemniej byłem ciekaw, jakie jest zdanie fanów komiksowego Spider-Mana. :)

Davus

Elector ma zbyt duży potencjał by się go od tak pozbyć. A poza tym świetnie wygląda na ekranie.

Ciekaw jestem czy inspiracją do sposoby używania mocy Electro, latania itp. były gry z serii inFamous od Sony na PlayStation 3 i 4. Mi od razu skojarzyło się z mocą elektryczności Cole z inFamous 1 i 2 oraz mocą neonu z inFamous: Second Son.

ocenił(a) film na 8
adrianzlotek

Właściwie jak się nazywał ten koleś w kapeluszu co się pojawił na koniec 1 i 2 części? A co do Sinister Six myślę, że Venom będzie najodpowiedniejszy :) Film kozak

red_lis

Gustav Fiers/Gentleman. Można było zobaczyć nawet na napisach końcowych.

ocenił(a) film na 5
Luker14

A nie będzie przypadkiem jeszcze Azazela i Mystique (ze sceny po napisach)?

kingjulianPL

Scena po napisach nie ma nic wspólnego ze "Spider-Manem". To reklama kolejnych "X-Menów". Po prostu producenci obu filmów się dogadali: Ci od "Spider-Mana" chcieli Webba - reżysera, który miał umowę z producentami "X-Menów", więc Ci drudzy powiedzieli: dobra, damy wam Webba, jeśli zareklamujecie "X-Menów" w "Spider-Manie".

Niemniej X-Men wciąż funkcjonują w innym uniwersum niż Spider-Man i się nie spotkają w najbliższych latach (a może i dekadach).

Luker14

Wikipedia poinformowała mnie, że Gentleman pojawia się w kilku powieściach graficznych niejakiego Adama-Troya Castro. U niego Gentleman "zbiera" Sinister Six. I wygląda na to, że w tych składach Sinister Six on jest zazwyczaj jednym z "szóstki". Poza tym zawsze u niego była Pity... siostra Spider-Mana! I cztery-pięć innych osób. Tutaj można poczytać więcej na ten temat:
http://www.comicvine.com/sinister-six/4060-40429/

W pierwszej jego wersji byli jeszcze: Octopus, Electro, Mysterio i Vulture (plus Gentelman i Pity). W trzeciej to samo.
Natomiast w drugiej do tej grupy dołączył Chameleon.

W sumie Octopus, Vulture, Electro i Gentelman się już pojawili (albo pojawiły się ich "sprzęty"). Zapewne Zielonego Goblina trzeba dodać, choć nie ma go u Castro (no, chyba, że zginie w "Niesamowitym Spider-Manie 3" i nie będzie go w "Sinister Six" :P ). Jaszczura może już jednak nie będzie, ale jest jeszcze Rhino. Niemniej, jak wiemy, Gentelman + Zielony Goblin + siedem osób, które wynalazł Gentelman (a o których mówi) to jest 9 osób, nie 6, więc może ktoś z tej grupki jeszcze wyleci (albo wykituje w "Niesamowitym... 3" :P ). Poza tym Venom będzie mieć swój osobny film.

Pytanie, czy w filmowej serii pojawi się Pity, czy sobie dadzą z nią spokój. :P No i wciąż brakuje Mysterio. :)

Davus

P.S. No i oczywiście Rhino może zginął w finałowym starciu w filmie, którego nie widzimy...

Davus

Sinister Six z filmu z pewnością będzie innym składem niż w komiksie. W filmie Gentleman mówi, że ma siedmiu kandydatów - wliczając Harry'ego. Wg mnie mowa o: Harry (Green Goblin), Electro, Rhino (aż pali się do tej roboty i od niego zaczynają uzbrajanie), Dr Octopus (pojawiły się jego macki), Volture (pojawiły się jego skrzydła), Lizard (w pierwszej części Gentleman z nim rozmawia) i sam Gentleman. Czyli jest siódemka. Teraz pytanie kto z niej wypadnie.

ocenił(a) film na 10
Luker14

Myślę, że Rihno odpadnie i zostanie im tylko 6

Gracu999

Wg mnie nie pozbędą się go. Trochę zmarnowanie postaci gdyby mieli go pokazać tylko na początku jako zbira i na końcu w zbroi.

ocenił(a) film na 10
Luker14

A tak z innej beczki mi się wydaje, że Gentleman nie mówił o 7 kandydatach tylko o czymś innym chyba o uzbrojeniu czy coś i zaraz dodał, że na razie ma 1 ochotnika - Alekseya ( Rihno )

Chyba, że mówił o tych 7 kandydatach a ja zapomniałem ;d