Po pierwsze aktor poprzedniego Spider-Mana był nieciekawy i odrzucający.Można mi zarzucić,że nie jestem obiektywna ,a moja ocena to jedynie opinia pokierowana własnym gustem, lecz i tak uważam,że poprzedni cykl był bez wyrazu.Uważam,ze postacie Parkera i Stacy są nareszcie wykreowane przez rzutkich ,energicznych młodych aktorów,którymi są Garfield i Stone.Film perfekcyjny w każdym calu,wszystko wypośrodkowane:wątek rodzinny,miłosny,przemiany wewnętrznej i nawet(choć to niezwykle rzadkie zjawisko)efekty w 3D pasują do filmu i nie są tandetne. Ba,bynajmniej nie jest to film dla 15 -latków ,tylko dla fanów tego gatunku,osobiście 15 -stkę ukończyłam już kilka lat temu ,nawet domagając się wiarygodnego przykładu to ludzie w salach kinowych mają w większości po 25 lat i też potrafią docenić gatunek.Moim zdaniem jest najlepszy tegoroczny film o superbohaterze/rach(mimo że zapewne jeszcze kilka przed nami),dla mnie jest numerem 1,bo kocham Marvela i adaptacje jego komiksów!The Avegers było straszne, przy tym wręcz poziomu poniżej krytyki,żenujące- w szczególności dialogi,bo w The Amazing Spider-Man były inteligentne,dowcipne i napisane świeżą ,nie wypaczoną tak przez ten biznes ręką ,a tu zgroza pomieszana i odrazą!!!