Jak na razie to "Mroczny rycerz powstaje" cieszy się większą popularnością niż pająk.
Ta jedynka spider-mana bedzie chalowa mowie wam..a mrocznego rycerza robia Ci sami producenci co 1 i 2 wiec napewno im sie uda bo 2 byla bardzo dobra..
nie widział jeszcze tego filmu a już go krytykuje poczekaj chłopie do premiery no i wtedy się wypowiadaj na ten temat
A skąd ta pewność czy Nolan nie poniesie porażki? Fortuna na pstrym koniu jeździ ;)
Sorry, poniosło mnie. Miało być rzecz jasna ,,Fortuna się kołem toczy'' :))) Nie wiem co mnie porąbało z tym pstrym koniem, ha!
imo mroczny rycerz będzie lepszy, już po trailerze widać że klimat będzie podobny do poprzednich części które były arcydziełami (to moja opinia)
za to do spider mana podchodzę sceptycznie chociażby dlatego bo nie ma Tobiego, poza tym to reboot, wiadomo że będzie śmierć bena, ugryzienie pająka itd, na to zejdzie spory fragment filmu.
z resztą mroczny rycerz jak sama nazwa wskazuje ma mroczny klimat, spider man będzie raczej przeciętny (stwierdzam to po trailerze)
To będą raczej filmy innego sortu. Spider-man będzie bardzo komiksowy, jednoznaczny i nastawiony na pojedynki i efekty specjalne (które pewnie będą tu lepiej wyglądać i dostarczać lepszej rozrywki) i jeszcze kiedyś obstawiałbym że może być fajniejszy, ale fragment w zwiastunie widziany z perspektywy pierwszoosobowej (oby był tylko epilogiem!) i pogłoski na temat udziału SWAT (z których wnioskuję że Lizard będzie gorszym i przebieglejszym draniem niż powinien) nie pasują mi.
Nolan z kolei idzie w kierunku kina sensacyjnego. U niego dobre scenariusze okupione są kosztem klimatu - nie ma takiej radochy z muzyki, z pojedynków, czy kraks, ale za to zwroty akcji są ciekawe. Lubię jego filmy, ale jednak wolałbym żeby to nie on je reżyserował.
Pół na pół - nie mam faworyta. Na chwilę obecną zgaduję, że oba filmy zbaczają z właściwej ścieżki, ale każdy na inne pobocze. Chyba na żaden z nich się nie wybiorę.