Niesamowity Spider-Man

The Amazing Spider-Man
2012
6,7 161 tys. ocen
6,7 10 1 161494
6,4 44 krytyków
Niesamowity Spider-Man
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man

kto bardziej podoba się wam w roli człowieka pająka?

sawlol

Tobey Maguire :)

ocenił(a) film na 8
sawlol

Andrew Garfield ;) Czytałem kilka komiksów i oglądałem Bajkę na Fox Kids o człowieku Pająku . Faktycznie mogę się zgodzić z niektórymi iż Parker nie jeździł na Deskorolce w komiksie ani w kreskówce , ale też nie był też aż taką pokraką jak w Filmie z Tobey 'm gdzie to przez 5 min stał z roztwartymi ustami i patrzył na Rudą . I jeszcze te jego miny. Ale to kwestia gustu .

ocenił(a) film na 10
Dawidos2914

Jak dla mnie Andrew dużo dużo dużo lepszy.Poza tym jest po prostu lepszym aktorem do tej roli.

sawlol

Andrew był lepszy lepiej zagrał tą postać

użytkownik usunięty
wort801

a gówno prawda Tobey Maguire był lepszy .

ocenił(a) film na 4
sawlol

Tobey Maguire,kto czytał komiksy o przygodach Człowieka Pajaka wie dlaczego i tyle w temacie.

christos_2

ja czytałem i akurat Andrew pasował lepiej

ocenił(a) film na 8
sawlol

Również czytałam komiksy i oglądałam bajkę.. Jednak pod żadnym pozorem absolutnie nie jestem w stanie się zmusić do obejrzenia tej części. Dla mnie to jest jakaś cholerna profanacja, nienawidzę, jak poprawia się bądź "tworzy od nowa" coś, co już istnieje i cieszy się uznaniem wśród wielu. Możecie myśleć, że jestem ograniczona, proszę bardzo.
Być może jest to również kwestią przyzwyczajenia, że Maguire jest jedynym godnym posiadania pajęczej maski, ale nie jestem w stanie wyobrazić sobie Parnassusowego pomocnika Antona ratującego świat i napinającego mięśnie. Nie.

ocenił(a) film na 8
sawlol

Andrew Garfield jak dla mnie 100 razy lepiej pasuje do Peter'a :) I to jest dla mnie jedyny i poprawny Spider-Man w tej chwili tamta trylogia dla mnie nie istnieje, bo szczerze mówiąc była dla mnie strasznie nudna, a postacie nie zachowywały się tak jak w komiksach w większości przypadków :)

ocenił(a) film na 5
sawlol

oczywiście Tobey Maguire. Co z tego, że jw ludzie pisali mięczak. Właśnie o to chodzi, że z takiego mięczaka taki bohater, fizycznie silny, psychicznie ciągle nieśmiały chłopak. Garfield jakoś do tej roli średnio pasuje...

ocenił(a) film na 8
jusiaa92

Ale właśnie taki był Peter Parker w komiksach i kreskówce. Bardziej jak Anderw niż jak Tobey. Ale rozumiem, że każdemu może podobać się co innego, jednak no niestety.. Tobey to dobry aktor, ale nie zachowujący się jak prawdziwy Peter Parker. I to wina reżysera.

ocenił(a) film na 5
Elvis007

nie wiem, nie czytałam komiksów, możliwe. Ciężko porównywać ponieważ Tobey był pierwszy i przez te parę częsci do niego się tak jakby przyzwyczaiłam i nie bardzo widzi mi się ktokolwiek inny w tej roli. Ktoś kto czytał komiksy, ma porównanie i jeśli komiksowa postać nie była tak "ciapowata" i ją polubił, może mu się podobać Andrew bardziej ;p natomiast mi, osobie nie znającej komiksowego typu spidermana, ciapa Tobey podoba się dużo bardziej :D

ocenił(a) film na 5
sawlol

Tobey Maguire, na garfielda nie da się patrzeć.

ocenił(a) film na 9
sawlol

Garfield naturalnie. Wreszcie Spider-man to młody chłopak z poczuciem humoru i odwagą. Ugryzienie pająka może i daje mu niezwykłe moce, ale nie zmienia nagle całego jego charakteru, przez co cała historia staje się bardziej wiarygodna. Tożsamość pająka pozwala mu osiągnąć jego marzenia - on nie działa jak Hulk, który nagle zmienia się w kogoś zupełnie innego, po prostu jest sobą. Maguire chociaż milutki z buzi, to stworzył dla mnie płaską, nieciekawą postać. Głównie przez niego po obejrzeniu tamtego spidermana nie miałam ochoty na oglądanie kolejnych części trylogii.