Niesamowity Spider-Man

The Amazing Spider-Man
2012
6,7 162 tys. ocen
6,7 10 1 161512
6,4 44 krytyków
Niesamowity Spider-Man
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man

Dało się zrobić lepszy chleb z tej mąki ;p Ciężko powiedzieć co było nie tak. Myślę, że był trochę za bardzo cukierkowy i przesłodzony. Lekkie kino. Reżyser nie wysokich lotów, pomysł dobry ale realizacja nie najlepsza. Powinno być troszkę ciężej, bardziej skomplikowanie i nieprzewidywalnie, mroczniej w tych ważniejszych momentach. Jakby Nolan się za to zabrał sądzę, że wyszłoby o wiele lepiej ;p 8/10

ocenił(a) film na 6
rusek125

(SPOJLER) Dodam, że najbardziej raziła mnie gra jaszczura, te jego głupie teksty, i plan zarażenia wszystkich w jemu podobnych (WTF :| ) i ta pomoc tych ludzi na dźwigach (jacy to amerykanie są pamiętliwi i dobrzy) te sceny wywołały u mnie taką minę ( -.- ) i ( :| )

rusek125

taaa :) jaszczur zdecydowanie lepszy w Anonymous. dzwigi powalily mnie na kolana - jak zwykle narod amerykanski ku pomocy superhero zwarl szeregi dzwigowe i dopomogl! jupi.

ocenił(a) film na 6
xabsinthx

Tzn tu nie chodzi o jego grę aktorską tylko o to co zrobił z tą postacią reżyser i ten kto pisał scenariusz.

rusek125

tak wiem :) zartobliwie napisalam :P

rusek125

taa lepiej pokierowali moline i dafoe w poprzednich wersjach -.-
juz nawet nie wspomne o tych aktorach co wcielili sie w sandmana i pozal sie boze venoma
jaszczur wyszedl swietnie bo pomimo tego ze byl kreatura to nadal byl w stanie myslec w dodatku stal sie wieloplaszczyznowa postacia gdyby scenarzysta/rezyser pokierowal nim jako bezmozgiem wyszlo by cos na ksztalt bane z batmana & robina..

ocenił(a) film na 7
rusek125

IMO, akurat bardzo dobrze, że tego nie robił Nolan, klimat trylogii Batmana zupełnie nie pasuje do postaci Spidermana :)

ocenił(a) film na 6
G00N3R

Ale z taką postacią można zrobić coś lepszego od tego co było w bajkach i komiksach.

ocenił(a) film na 7
rusek125

mam dokładnie te same odczucia - no bo w końcu jest o wiele lepszy niż jakakolwiek część z trylogii Raimiego, Andrew Garfield jest o wiele lepszym Peterem Parkerem, no ale zdecydowanie zabrakło "tego czegoś" (nie jestem w stanie określić czego dokładnie ;p). Fabuła mogła być zdecydowanie bardziej ciekawa - jakiś zwrot akcji czy coś. No i główny przeciwnik Lizard - nigdy za nim nie przepadałem, zawsze był tylko postacią poboczną - nie jest to antagonista na miarę Jokera, czy chociażby Venoma i dlatego też film na tym traci. Dla mnie 7,5/10

ocenił(a) film na 6
Korzan

Gdyby ten Lizard był trochę bardziej przerażający

rusek125

po co wszystko porownywac do batmanow nolana?webb zrobil cos po swojemu co wyszlo bdb,poza tym uniwersum batmana diametralnie roznie sie od tego jakie jest u pajaka.
wszystko wyszlo swietnie.
jedyne 2 minusy to
zmutowany szczur
i scena z dzwigami,reszta 1# klasa

ocenił(a) film na 6
aew4334555

Ale jak ta sceny wgl była zaplanowana. Postrzał w nogę , nagle panowie dźwigowcy wszystko widzą i heja xD

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem