Dało się zrobić lepszy chleb z tej mąki ;p Ciężko powiedzieć co było nie tak. Myślę, że był trochę za bardzo cukierkowy i przesłodzony. Lekkie kino. Reżyser nie wysokich lotów, pomysł dobry ale realizacja nie najlepsza. Powinno być troszkę ciężej, bardziej skomplikowanie i nieprzewidywalnie, mroczniej w tych ważniejszych momentach. Jakby Nolan się za to zabrał sądzę, że wyszłoby o wiele lepiej ;p 8/10
(SPOJLER) Dodam, że najbardziej raziła mnie gra jaszczura, te jego głupie teksty, i plan zarażenia wszystkich w jemu podobnych (WTF :| ) i ta pomoc tych ludzi na dźwigach (jacy to amerykanie są pamiętliwi i dobrzy) te sceny wywołały u mnie taką minę ( -.- ) i ( :| )
taaa :) jaszczur zdecydowanie lepszy w Anonymous. dzwigi powalily mnie na kolana - jak zwykle narod amerykanski ku pomocy superhero zwarl szeregi dzwigowe i dopomogl! jupi.
Tzn tu nie chodzi o jego grę aktorską tylko o to co zrobił z tą postacią reżyser i ten kto pisał scenariusz.
taa lepiej pokierowali moline i dafoe w poprzednich wersjach -.-
juz nawet nie wspomne o tych aktorach co wcielili sie w sandmana i pozal sie boze venoma
jaszczur wyszedl swietnie bo pomimo tego ze byl kreatura to nadal byl w stanie myslec w dodatku stal sie wieloplaszczyznowa postacia gdyby scenarzysta/rezyser pokierowal nim jako bezmozgiem wyszlo by cos na ksztalt bane z batmana & robina..
IMO, akurat bardzo dobrze, że tego nie robił Nolan, klimat trylogii Batmana zupełnie nie pasuje do postaci Spidermana :)
Ale z taką postacią można zrobić coś lepszego od tego co było w bajkach i komiksach.
mam dokładnie te same odczucia - no bo w końcu jest o wiele lepszy niż jakakolwiek część z trylogii Raimiego, Andrew Garfield jest o wiele lepszym Peterem Parkerem, no ale zdecydowanie zabrakło "tego czegoś" (nie jestem w stanie określić czego dokładnie ;p). Fabuła mogła być zdecydowanie bardziej ciekawa - jakiś zwrot akcji czy coś. No i główny przeciwnik Lizard - nigdy za nim nie przepadałem, zawsze był tylko postacią poboczną - nie jest to antagonista na miarę Jokera, czy chociażby Venoma i dlatego też film na tym traci. Dla mnie 7,5/10
po co wszystko porownywac do batmanow nolana?webb zrobil cos po swojemu co wyszlo bdb,poza tym uniwersum batmana diametralnie roznie sie od tego jakie jest u pajaka.
wszystko wyszlo swietnie.
jedyne 2 minusy to
zmutowany szczur
i scena z dzwigami,reszta 1# klasa
Ale jak ta sceny wgl była zaplanowana. Postrzał w nogę , nagle panowie dźwigowcy wszystko widzą i heja xD