Niesamowity Spider-Man

The Amazing Spider-Man
2012
6,7 162 tys. ocen
6,7 10 1 161512
6,4 44 krytyków
Niesamowity Spider-Man
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man

Wszystko co znaliśmy w poprzedniej trzeciej części "Spidermana" oglądamy po raz kolejny
w "Niesamowitym...". czyli podobny scenariusz, monstrum oraz sceny walki. Producenci "Spidermana"
po raz kolejny okradają w ten sposób widza drenując mu portfel.

Tomik_4

Serio ten film był podobny? Nie wiem jak oglądałeś te przelane patosem poprzednie części.

ocenił(a) film na 7
neo_angin

Ta była bardziej dziecinna.

napruto

Ta była bardziej w duchu komiksu. Wątek miłosny lepiej rozpisany, sceny akcji oryginalniejsze. Obsada lepiej dobrana. Mniej patosu. Czyli lepsza.

ocenił(a) film na 7
neo_angin

Scen akcji mało, efekty i film wypadają beznadziejnie przy "Avengers".
Scena z deską to porażka dla dzieci współczesnego disney'a

napruto

7/10 o boszzeee^

ocenił(a) film na 7
aew4334555

Co?
Wg. mnie film zasłużył na tą ocenę.
Pisałem nie pod kątem avengers

napruto

lol(!)
sp 7
sp2 8
sp3 8 (!!!)
niezle jaj se robisz.
ams jest najlepsza ekranizacja pajaka pod kazdym wzgledem a ty dajesz wyzsza note #3??!!
poza tym jezeli jakas cze mialaby dorownac asp to jedynie dwojka ktora i tak jest bardzo daleko za filmem webba.

napruto

Film opiera się na Ultimate. W Avengers było więcej rozwałki, a tu efekty idealnie wkomponowały się w film. Nie widać sztuczności co jest rzadkie.

ocenił(a) film na 8
napruto

Wiesz, dla mnie to efekty z " Avengers " wypadają kiczowato przy nowym pająku, tam czułem się jakbym oglądał produkcję telewizyjną, nie przypadła mi do gustu ta konwencja, choć sam film jest dobry.

Tomik_4

niezla sciema,wszyscy wiedza ze nie masz pieniedzy i nie chodzisz do kina,tomaszku.

aew4334555

A skąd ten wniosek? Chyba sam tego filmu nie oglądałeś bo go nie oceniłeś. Fakt, że bilety do kina są drogie szczególnie 3D ale to nie znaczy że przynajmniej raz na pół roku się do kina nie wybiorę. A ty jak często chodzisz do kina?

Tomik_4

wejdz w moj profil to sie dowiesz jaka dalem ocene.
chodze do kina jak jest premiera czegos na co dlugo czekalem jak np asp,na pewno pojde na nowego batmana i django.
ogolenie twoj temat to po raz kolejny te samo gowno ktore zalewa od pewnego czasu te forum.

aew4334555

Ciekawe, bo ani pod twoim wpisem, ani na profilu na który zaglądałem nie widać twojej oceny czwartej części "Spidermana". Ściemniasz i nie wiem o jakie gówno ci chodzi. Każdy ma prawo do swojej oceny filmu po to jest to forum., a nie zaraz żeby wylewać na kogoś pomyje jak ty to robisz i w ogóle naucz się pisać:" Pójdę na nowego batmana i django ogolenie" Co to znaczy??? Piłeś czy taki z ciebie analfabeta?

Tomik_4

o boszze po pierwsze to nie jest 4# tylko zupelnie nowa odslona nie ma nic wposlnego ze starymi szitami raimiego.
gwoli scislosci babolu dalem 9/10 asp,7/10 sp 8/10 sp2 i sp3 dalem ocene 3/10
po django masz kropke cepie.korzystaj z wakacji bo od wrzesnia wracasz do gimanzujm.
a teraz splywaj bo mnie nudzisz.

aew4334555

Nawzajem. Żegnam cepie i naucz się ortografii bo aż od tych "byków" bolą oczy.

Tomik_4

morda.

ocenił(a) film na 8
Tomik_4

Hmmm ... w TASM nie dostrzegłem żadnych nawiązań do trzeciej części filmu Raimiego, chyba chodziło Ci o część pierwszą?
podobieństwa być muszą bo to ta sama historia tyle że opowiedziana na nowo - podobnie sceny walki i " monstrum ' nie przypominają niczego co było w poprzedniej trylogii.

ocenił(a) film na 10
Tomik_4

Słucham?! Najnowszy Spider-Man to jedna z najlepszych produkcji ostatnich lat (w swoim gatunku oczywiscie)! Wszystko genialne oddane, opowiedziane, pokazane, zbalansowane. Nutka humoru, dramatu, genialnie dobrani aktorzy i soundtrack! Mało tego! Naturalne, na prawdę świetne 3D! Majstersztyk i najlepsza adaptacja człowieka-pająka ever!
Na prawdę jeśli macie dylemat czy iść czy nie - zaryzykujcie bo będziecie mile zaskoczeni!
Nie ma co tutaj czytać tych Polskich narzekań, marudzenia i pieprzenia głupot jak ten film jest średni - bo nie jest, a to, że my jako naród mamy (w większości) we krwi powyższe cechy to jest wiadome. I na prawdę ciężko co poniektórym dogodzić.

Więc nie ma na co czekać, kino czeka!
PS: Najlepiej wersja 3D i oczywiście tylko i wyłącznie NAPISY! :))
Pozdrawiam