Niesamowity Spider-Man

The Amazing Spider-Man
2012
6,7 162 tys. ocen
6,7 10 1 161534
6,4 44 krytyków
Niesamowity Spider-Man
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man

Właśnie wróciłem z kina i jestem trochę zawiedziony, że na filmie nie ujrzałem wielu scen,
które pojawiały się w zwiastunach. Choćby ta w pierwszym zwiastunie, gdy widzieliśmy, jak
Spidey skacze ponad ruchliwą ulicą i widok jest z jego oczu - nie było tej sceny, tylko urywki
(gdy doskakuje do ściany, a potem na wieżowiec)! Albo gdy dr Connors patrzy na swoją
zdrową rękę stojąc przy lustrze wyobraża sobie, że ma obydwie sprawne. Albo głos: "Do you
think that what happend to you was an accident?" nie pojawił się, czy kwestia "If you want
the truth Peter, come and get it!", którą w zwiaztunie wypowiada dr Connors - nie było jej w
filmie!

A może ja oglądałem jakąś krótszą wersję?!

ocenił(a) film na 10
LukeR87

Z tego co pamiętam to scena z lustrem była. Tak jakby z lustrem. Jedna była jak faktycznie stoi przed lustrem, a druga kiedy stoi przy jakiejś szklanej ścianie czy coś i podnosi zdrowa rękę tak, że odbija się ona w szkle i wygląda, jakby miał obie sprawne.

ocenił(a) film na 7
deathmaster

Tak, scena z lustrem była, ale pozostałe nie. Nie było też sceny, której Peter mówi, że futbol jest zbyt niebezpieczny (a scena w zwiastunie wyglądała świetnie) czy, gdy stwierdza, że policja działa przesadnie nasyłając na niego tak wielu funkcjonariuszy. Nie było też problemów z portierem. Szkoda, może będzie dir. cut. i film wyjdzie lepszy na blu-ray'u/DVD.

ocenił(a) film na 10
Mister M.

Fakt, brakowało tych scen, ale liczę na wydanie dvd, kto wie, może nawet dadzą wersję reżyserską, która będzie uzupełniona o te ujęcia.

ocenił(a) film na 8
deathmaster

Brakuje też wyjaśnienia wątku Ratha, np. tego:

http://wall.alphacoders.com/big.php?i=249730

ocenił(a) film na 7
Mister M.

Być może scena z ręką w lustrze była, tylko jakoś mi umknęła. Ale uspokoiłem się, gdy napisaliście, że brakuje innych scen, bo naprawdę obawiałem się, że poszedłem na jakąś okrojoną wersję. Zatem trzeba nam poczekać na dłuższą wersję na DVD, albo Blu-ray, albo... :P

ocenił(a) film na 7
Mister M.

A może będzie tak, jak było z Avatarem, że za jakiś czas będzie druga premiera dłuższej wersji? To by był dobry zabieg marketingowy, więc nie zdziwiłbym sie, gdy rzeczywiście go zastosowano. :) Chyba wszyscy, co oglądali zwiastuny dziesiątki razy (a więc np. ja) czują ten niedosyt z powodu brakujących scen i nie zawahaliby się pójść do kina jeszcze raz na dłuższą wersję. :D

LukeR87

Już ostatnio w stopklatce było że będą na dvd usunięte sceny, czyli może taki directors cut, bo studio zapewne do końca nie wiedziało czy chce poważny film, czy jednak taki bardziej rodzinny dla wszystkich.