Dlaczego w tej części spider man niema Mary Jane Watson jeżeli akcja toczy się od początku
Ano dlatego, że Mary Jane nie było na początku, pojawiła się dopiero później, a pierwszą miłością Petera była Gwen Stacy.
Wiesz też zawsze byłem w takim przekonaniu ale zacząłem szperać w przeszłości Spidermana i w końcu według czego Gwen była pierwsza? W głównej serii Mary Jane pierwszy raz pojawia się w numerze 25 a Gwen w 31, a w serii Ultimate Mary Jane jest od numeru 1 a Gwen od 14. Z tego wynika, że właściwie obydwie te postacie istniały jednocześnie a Mary Jane nawet pojawiała się odrobinę wcześniej.
To fakt, ale mimo wszystko w wielu źródłach Gwen widnieje jako pierwsza miłość Petera Parkera. Poza tym ciekawe czy tam będzie kultowa scena na George Washington Bridge (dziwne, bo ja zawsze myślałem, że to był Brooklyn Bridge, ale nie wchodźmy w szczegóły), czyli śmierć Gwen. W "Spider-manie" Raimiego podobna scena była z udziałem Mary Jane, gdy ta została porwana przez Osborna i miała miejsce na Queensboro Bridge (-_-'). W zwiastunie "Amazing Spider-man" jest scena jak Jaszczur (???) biegnie przez jakiś most i rozpycha samochody, które stoją mu na drodze. Możliwe, że Gwen w tym filmie zginie a w sequelu będzie MJ.
No tu się zgadzam jeżeli chodzi o miłości to faktycznie Gwen była pierwsza. No ale to tylko dla jasności bo pytanie autora tematu mnie popchnęło do zgłębienia tej sprawy. Jeżeli chodzi o film to podoba mi się ten zabieg nie musi przecież być wiernym odwzorowaniem komiksu a korzystając z jego motywów można tu stworzyć dojrzały film opierający się o dramat a nie o komedie jak momentami było u Raimiego.
Według komiksu, Gwen Stacy była pierwszą miłością Petera. Mary Jane pojawiła się później.
Gdzieś czytałem, że J. Michael Straczynski w jednym z scenariuszy (w komiksie) zrobił z Gwen Stacy kochankę Normana Osborna. Podobno fani się zdrowo wpienili.
Co? Mówisz o najnowszych komiksach? Nie mam dobrej pamięci, ale wydaje mi się, że Gwen była związana z Synem JJ Jamesona? A może coś mi się myli? 0__0
Poszperałem w necie i odkryły, że to było w "The Amazing Spider-Man #509-514" (sierpień 2004 - styczeń 2005)
Mówisz o Gwen i Osbornie? Na serio, nie wiedziałam, że oni byli razem 0__0 Jestem niedoinformowana. Musze znowu zasiąść do Marvel Universe Wiki i trochę poczytać.
Norman ją uwiódł i zbałamucił, jej i swoje dzieciaki wywiózł do Europy, a tymczasem sam zabił Gwen na oczach Spider-Mana, zrzucając ją z mostu Washingtona w NY. Następnie ukrywał się w Europie, wychowując dzieciaki tak, by wmówić im, że za śmierć matki odpowiedzialny jest Pająk, przez co jego syn chce pomścić Gwen i sam staje się Goblinem. Chyba tak to było.