Niesamowity Spider-Man

The Amazing Spider-Man
2012
6,7 162 tys. ocen
6,7 10 1 161512
6,4 44 krytyków
Niesamowity Spider-Man
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man

Ale czego można było się spodziewać po Pająku? ;)

użytkownik usunięty
paperback_writer

Siemano, nie wiem czemu masz taką opinię o filmie, ale chciałbym się dowiedzieć, bo mnie osobiście "Niesamowity..." wydał się ciekawy i zaskakujący. Poprzednie produkcje w porównaniu do tej okazały się dla mnie słabsze, brakowało im smaczku i humoru, który ma ta. Spiderman zawsze był dla mnie postacią lekką, zabawną, ale nie śmieszną i trochę tylko przerażającą. Tutaj znalazłem wszystko, czego oczekiwałem

ocenił(a) film na 6

To prawda. Poprzednie wersje były czystą hollywoodzką bajeczką, bez większych przekonań.
Po "Niesamowitym..." spodziewałam się czegoś więcej. Może właśnie przez to oczekiwanie nie dojrzałam tych kilku zalet tego filmu? Możliwe.
Nie chodzi o to, że uważam "Niesamowitego..." za jakiś chłam. Co to, to nie.
Webb zrobił z niego inną historyjkę, oryginalniejszą, niż te filmy Raimiego. Cieszy mnie to.
A czy zaskakujący? Nie jestem do końca pewna. Może za dużo superbohaterów naoglądałam się, i umiem przewidywać scenariusz i akcję? Kto wie.

użytkownik usunięty
paperback_writer

Z tym zaskakującym, nie chodziło mi raczej o fabułę, która musiała być podobna ze względu na komiks, (podobnie jak ty mam coś takiego, że zbyt często zdarza mi się przewidywać zakończenie, czy następne sceny), ale o klimat i jego zmiany. Od scen romantycznych, skrępowania Pajączka przy rozmowie z Gwen, poprzez humorystyczne aż do akcji, która mi się świetnie oglądało, bez naprawdę dziwnych, narzucających się efektów specjalnych, które czasem spotyka się w produkcjach o superbohaterach.