Niedowiarkom można pokazać choćby dochody filmu(w Polsce jest w kinach od niespełna tygodnia),czyli jedyne 342 mln$ na świecie i 143 mln$ w samym USA(dane z niedzieli wieczorem). Czyżby wszyscy ,którzy odwiedzili kino ,aby zobaczyć ów film byli smarkaczami? NIE SĄDZĘ!!! Ci ,których konkluzją wypowiedzi jest stwierdzenie,że film jest dziecinnym i przeznaczony co najwyżej dla 15 czy 16-latków,najwyraźniej go nie zrozumieli!Dlatego zanim zaczną pisać te absurdalne opinie ,niech trochę pomyślą i może nawet nie zabierają głosu,jeśli tak mają wyglądać Ich komentarze!!!
Na jakiej podstawie stwierdzasz ,że to ,,wkręt i podpucha"?A poza tym, jeżeli byśmy w nic nie wierzyli ,co jest na tym świecie ,to jak nasz świat wewnętrzny by wyglądał?Trzeba przecież mieć jakieś podstawy by istnieć i twierdzić-,,Cogito,ergo sum''. A swoją drogą, jeżeli Ci się film nie podobał to masz do tego prawo i szanuję Twoje odmienne zdanie na ten temat.
To nie jest wkręt, to jasne. Ale fakt, że na film poszli i dorośli nic nie znaczy, Film mógł się podobać 2 grupom: dzieciom i fanom komiksu. Dzieciom bo głupi i pretensjonalny, a fanom komiksu bo naprawia "błędy w fabule" poprzedniej serii.
Reszta, w tym ja, dała się wkręcić. Spider-Man w tytule całkiem nieźle przyciąga uwagę.
Dałem mu ocenę b.dobry. Spiderman jest filmem dla młodych ludzi i fanów, głównie. A Spiderman to poteżna marka, zwłaszcza w USA, więc fanów ma sporo. Pojawił się w kinach w wakacje, to też sprzyja zarobkom. Aktualnie, nie ma konkurencji. Dobrze się zgrał z Batmanem, MiB i Avengers. Trafił w okienko. Ha, w Europie zaraz po Euro. Bardzo mnie cieszy taki zarobek, dobra kasa na 2 część :) Ale w Spidermanie nie ma co rozumieć, to czysta rozrywka, na takim sobie poziomie.
Po części się z Tobą zgadzam,bo niewątpliwie jest to film dla fanów komiksów- ja osobiście jestem wielką fanką komiksów Marvela,w szczególności Spider-Mana i Green Lanterna- wiadomo ,że młodocianym też przypadnie do gustu,ale nie powiedziałabym ,że można go od razu tak szufladkować pod dwie grupy potencjalnych odbiorców.Nie trzeba przecież być 40-letnim ,,dzieckiem''aby film się podobał i bez tego może się podobać różnym grupom wiekowym.Poza tym fakt-film ten nie należy do gatunku psychologicznych,gdzie widz odkrywa ,,drugie dno''-przesłanie ,jednak nie pozwala to również na stwierdzenie ,iż w pewien sposób nie pokazuje wyższych wartości,nie można mu odmówić swego rodzaju dydaktyzmu.A na marginesie wg mnie jest niezwykle zabawny ,przepełniony genialnymi ,świeżymi dialogami,scenami akcji i super efektami specjalnymi;mało tego oddaje w 100% komiksowego Petera Parkera-jako fanka komiksów stwierdzam ,że jest to adaptacja niezwykle udana i reżyser spisał się na medal!
No tak, wiadomo, że to pozytywne i mądre przesłanie. A motto o odpowiedzialności powinno wisieć w polskim sejmie, właściwie wujek Ben, mógłby sporo nauczyć polskich polityków.
A co do Parkera cały czas to powtarzam, że taki powinien być. Niech się wali, niech się pali, Spider zawsze sypnie jakimś tekstem :) taki już jest.
Medal srebrny :D
sorry;( nie zredagowałam(bo pisałam dość szybko i żeby nie było nie jestem jakąś tam fanką z,, Bożej łaski'':)), jasne ,że DC ... Ale GAFA...wstyd!Cóż wszyscy jesteśmy ludźmi i popełniamy błędy ,ten jest niewybaczalny,ale...brak mi argumentów na swoją obronę prócz słabego ,że szybko ,,przelewałam'' swoje myśli na forum...