Niesamowity Spider-Man

The Amazing Spider-Man
2012
6,7 162 tys. ocen
6,7 10 1 161534
6,4 44 krytyków
Niesamowity Spider-Man
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man

Jeżeli będzie dalsza część tego filmu (a zapewne będzie) to czy w nim tak jak w komiksie,
bajce i w starszej części tego filmu Peter będzie z Mary Jane ?
Obawiam się tego ponieważ bardzo polubiłam tą parę w rl jak i na ekranie ..

Proszę o odpowiedzi :)

Gosiakk_96

Jak będzie tak jak w komiksie to Gwen zginie.

ocenił(a) film na 10
neo_angin

Dokładnie, choć mam nadzieje, że jeśli zginie, to nie zmienią jej na nie zaradną Mary Jane, bo ta w trylogii Raimiego była kompletnie niespójna z komiksem, bo teraz jestem na bieżąco ;P

altanaogrodowa

Gwen była pierwszą miłością parkera, ale zginęła gdy peter nie zdążył ją złapać i zginęła zrzucona z mostu przez green goblina.
Mj w komiksie to wybuchowa, seksowna, dziewczyna z charakterem, która uwodzi i nie da sobie w kaszę dmuchać, tak więc ja liczę na mj bo ją lubię, inna sprawa jak Sam Raimi ją przedstawił

Ja obstawiam coś takiego i na to liczę, więc nie linczujcie mnie za powtórkę, bo u raimiego, to były wybory, a tutaj takie coś aż samo się prosi i może być przełomem, pamiętajmy że jest to intryga oscorpu i osborna, a osbron jest tym czym jest joker dla batmana.

Spider-man 2: Harry przenosi się do szkoły petera, pojawia się też przebojowa mj. Pojawia się norman osborn i staje się green goblinem, wielka bitwa i brutalna śmierć gwen stacy. Peter jest rozpaczony.

Spider-man 3: Peter czyta notaki od ojca które uzyskałby po tym jak pokonał normana i wydobył od niego kolejne informacje.
W oscorpie znajduje notatki które prowadzą do byłego kumpla z dzieciństwa czyli eddiego brocka, ten się z nim kontaktuje i pokazuje czym się zajmowali ich ojcowie czyli żywym kostiumem leczącym raka. Peter chce dokończyć tą pracę z eddim, ale wymyka się to spod kontroli i peter zakłada symbiot a potem ujawniają się jego bóle po stracie gwen stacy. Zbliża się z mj itd.
Potem się go pozbywa i powstaje venom, KTÓRY NIE BĘDZIE 10 MINUT NA EKRANIE ALBO I MNIEJ TYLKO BĘDZIE JEDYNYM PRZECIWNIKIEM I BĘDZIE LEPIEJ PRZEDSTAWIONY NIŻ U RAIMIEGO.

ocenił(a) film na 10
Spidey_

Właśnie wiem, jaka jest MJ w komiksach, różni się kompletnie od wizji Sama Raimiego. Chociaż mam nadzieję, że Gwen zginie dopiero na koniec trylogii, a jeśli będzie Goblin w drugiej to mogą w 3-ciej wymyśleć, że znajduje antidotum i zażywa je, bezpowrotnie tracąc moc :P

altanaogrodowa

To zależy też od tego jak przedstawią goblina, bo albo zrobić standard, za którym ja optuje, że będzie miał serum oraz strój ze ślizgaczem, albo będzie wersja ultimate, gdzie zmienia się w zielonego wielkiego stwora, z wielkości podobnego do hulka, który ma czerwone oczy, rogi, podróżuje poprzez wielkie skoki, a zamiast "dyniowych" bomb, umie tworzyć w dłoniach ogniste kule, co też jest jak fajne w jakiś sposób, jak tak teraz to piszę ;)

ps: ale goblin nie zażyje antidotum, bo jemu leży to by mieć takie moce, bo w końcu jeśli go przedstawią tak jak w komiksie, to różnica będzie kolosalna w porównaniu do wersji raimiego, dlaczego? bo u raimiego przed zażyciem serum, norman był całkiem spoko gościem, dopiero po zażyciu serum stał się ignorantem, chamem itd, pomiatał synem itd, a norman powinien być taki od początku, nawet przed zażyciem i wtedy by było ok, bo właśnie taki był norman osborn.

ocenił(a) film na 10
Spidey_

Jeśli koleś w scenie po napisach jest Normanem Osbornem, to ja się nie boję o przedstawienie Goblina. Już z samych poczynań Ratha, który jest przydupasem Osborna widać, że przyszły Green Goblin ma gdzieś moralność i resztę ludzi, skoro pozwala na to, by eksperymentować na weteranach ze szpitala, byle tylko zyskać lekarstwo. Nie mówiąc już o tej groźbie z końcówki.
Tak więc o charakter się nie martwię, jeśli to rzeczywiście Osborn, martwi mnie za to wygląd Gobby'ego. Wolałabym zobaczyć go z halloweenową maską i ślizgaczem, niezawodnymi dynio bombkami i elektrycznymi rękawicami, niż oglądać to wielkie hulkopodobne monstrum z Ultimate, ten wygląd kompletnie mi nie leży, nie pasuje do samego słowa goblin, które kojarzy mi się z czymś małym i przebiegłym.

deathmaster

Rozumiemy się ;)

ocenił(a) film na 6
Spidey_

Myślę tak samo jak ty :D

ocenił(a) film na 8
Spidey_

Ale Green Goblina znowu mógłby zagrać Willem Dafoe.

ocenił(a) film na 7
Spidey_

Mała uwaga...Spider zdążył złapać Gwen siecią ale złamała kark (czy coś takiego) z powodu prędkości itp...

saitek

Wiem, mogłem źle to ująć, więc przepraszam, ale wiem jak było ;)

ocenił(a) film na 10
Spidey_

saitek ma racje, Gwen żyła, gdy spadała, ale na skutek nagłego zatrzymania złamał jej się kar. Ciało po prostu nie wytrzymało takich przeciążeń. W sumie to drobny szczegół, ale co tam.

ocenił(a) film na 7
deathmaster

Dodatkowa tragedia dla Spidera :) Bo w sumie już ją miał.... ; ) Zresztą bliscy Parkera zawsze cierpią by on mógł przez to cierpieć ... :D

ocenił(a) film na 10
saitek

Bywa, taki los bohatera, nawet ciotkę pogrzebali mu żywcem pod ziemią z zapasem tlenu. Kiedyś chciałam zostać super bohaterką, ale jak tak się teraz zastawiam... nie dziękuję. :D

deathmaster

Wiem, wiem, po prostu napisałem krócej że zabił ją green goblin, bo też wydaje mi się że i tak nie użyją tego w ten sposób, bo jak pamiętamy Raimi użył już tego w 1, tyle że tam green goblin był power rangersem i trzymał mj, którą uratował sm.

Tak sobie myślę jakby to było pięknie gdyby użyto tego stroju który jakiś czas temu pokazano filmik z testów z maską która była z gumy, to by było piękne ;)

ocenił(a) film na 10
Spidey_

Piękne? Jak sobie przypominam tę maskę, to aż mnie dreszcze przechodzą. To by było genialne, chcę taką maskę dla Goblina w następnych częściach! :D

deathmaster

hehe ;)

ocenił(a) film na 9
Gosiakk_96

Mam nadzieję, że autorzy kolejnych filmów pójdą na całość i Gwen zginie. Nie to, że jej nie lubię, po prostu to by dodało dramatyzmu:D W drugiej części możemy być pewni, że pojawi się Green Goblin, chociaż nie jest powiedziane, że Mary Jane w ogóle wystąpi w tej serii. Może Gwen zostanie uśmiercona dopiero w ostatniej części, więc wtedy drugiej miłości Petera w ogóle nie zobaczymy. To w sumie możliwe, twórcy tej serii chcą się odciąć od poprzednich filmów, chociaż z drugiej strony jest to nieco bardziej młodzieżowa wersja Spider-Mana, więc miłosne problemy głównego bohatera byłyby bardzo na miejscu:D Jeśli już będzie w filmie, to mam nadzieję, że przedstawią ją jako przebojową sexbombę, a nie tak jak w trylogii Raimi'ego.
Tak czy siak, zapowiada się, że następne części będą jeszcze lepsze, plus wątek rodziców Parkera, w który Osborn jest najwyraźniej zamieszany, więc konflikt Goblina ze Spider-Manem będzie miał dodatkowy smaczek. Niech jeszcze dadzą Venoma, gdzieś tam w tle może się pojawić np. Skorpion, może powróci Lizard w dalszym stadium rozwoju, no i jestem bardzo ciekawy jak rozwiążą wątek zabójcy wujka Bena. Tylko trochę boję się jak przedstawią Green Goblina. To postać, którą ciężko dobrze zrobić. Jak ma wyglądać jak w poprzednich filmach to lepiej, żeby sobie go w ogóle darowali. Z drugiej strony, żeby się nie okazał dzikim mutantem, rzucającym kule ognia jak w serii Ultimate. Trochę się rozpisałem i to nie na temat hehe. Ogólnie, to czuję, że będzie grubo:D

Gosiakk_96

Ojć. chyba jeszcze raz sobie zobaczę starego spider-mana bo coś słabo pamiętam ten film..

dzięki za odpowiedzi ;)

ocenił(a) film na 5
Gosiakk_96

Beznadzieja, 1 000 000x lepsze byly pierwsze spider many :/