W koncu który Spider-man jest bardziej kanoniczny ten z 2002 roku czy ten z tego roku,bo już sam nie wiem .
oczywiscie ze ten obecny
niby pewne watki sie pokrywaja
takie jak smierc wujka,to ze peter mieszka z wujostwem
czy milosc do pieknej ( w tym przypadku jedynie w asp) dziewczyny
asp rozni sie tym ze jest zrobiony lepiej w zasadzie pod absolutnie kazdym aspektem
zaczynajac od gry a konczac na humorze i bystrosci jaka mial peter,w wersji raimiego wszystko bylo dobre kiedy ogladalo sie na bierzaco 10 lat temu,teraz niedociagniecia raza a w przypadku 3 cze nawet podczas ogladania filmu juz bylem niezadowolny
w zasadzie to pierwsza cze asp jest dopiero wstepem bdb ale wstepem czekam z niecierpliwoscia na nastepne.
no jest roznica i to diametralana,w wersji raimiego peter byl pipkom ktora boi sie podejsc do milosci swojego zycia a przy kazdym spotkaniu z wrogiem nie wiedzial co zrobic,natomiast w asp garfield jest zabawny,ironiczny i mimo tego ze jest niesmialy w stosunku do gwen potrafi ja 'wyrwac' poza tym gwen i parker wyszli o wiele bardziej przekonujaco niz mj i parker.
btw podobala mi sie scen w kanalach gdzie pajak rozlozyl siec i czekal na jaszczura w miedzy czasie grajac na komorce,wlasnie tak pewnie by robil parker ten z komiksow.
ogolnie
asp
sp 2
sp
...
...
sp3
niestety,jak sie ogladalo na bierzaco 10 lat temu to sie jaralem jak glupi ta seri abo pajak to moja ulubiona postac komiksowa ale z czasem po obejrzeniu np straznikow czy batmanow nolana stwierdzilem ze te pajaki sa gowniane i nijak sie maja do pierwowzoru komiksowego,najbardziej tracil na bystrosci/ironii i zarcie peter.ee szkoda gadac dobrze ze zabrali sie za pajaka od nowa.
teraz bym chcial mysteria albo dobrze zrobionego goblina,chociaz najbardziej lubie octopusa to wydaje mis ie ze w tej serii jest nie potrzebny w koncu raimiemu wyszedl najlepiej z oprychow.