Niesamowity Spider-Man

The Amazing Spider-Man
2012
6,7 162 tys. ocen
6,7 10 1 161534
6,4 44 krytyków
Niesamowity Spider-Man
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man

Zdecydowanie polecam fanom jak i tym , którzy od czasu do czasu lubują się w filmach rozrywkowych. Na film poszedłem z pełnym entuzjazmem , ale i lekką obawą. Obawy okazały się niesłuszne.Film pod względem przedstawienia i charakteru człowieka pająka okazał się więcej niż udany. Tak powinien zachowywać się Peter Parker ! Spokojny , ale i na luzie.Film pięknie opowiada jego historię.Są świetne sceny walki (genialne owinięcie pajęczyną Lizarda!), kilka przezabawnych momentów (Stan Lee i jego muzyka klasyczna :D) i szczypta dramatyzmu. Są mega ciekawe ujęcia i rewelacyjnie pokazane umiejętności akrobatyczne pajączka.
Można powiedzieć , że poprzednie części Spider-mana były okey , ale ta dopiero pokazuje jak powinien wyglądać film o tym super bohaterze. To samo analogicznie można porównać do Batmana. Poprzednie filmy jak na tamte czasy były udane , ale dopiero po ukazaniu Batmana begins i Dark Knight tłumy fanów oszalało ze szczęścia.
Teraz tłumy fanów Spider-Mana mogą śmiało piać z zachwytu !

finalfantasy1986

Dokładnie przyjacielu! Wreszcie jakiś mądry człowiek na forum, kótko opisuje swoją opinię, nie prowokuje ani nie trolluje. Gratuluję wybrania dobrej drogi. Pozdrawiam

ocenił(a) film na 9
finalfantasy1986

So true. Nareszcie Spiderman jest Spidermanem - komentuje sytuacje, jest zabawny, choć jest postacią dramatyczną. Nie brakuje w nim tej iskierki buntownika i awanturnika, którą Peter Parker mieć powinien. Jestem pod ogromnym wrażeniem filmu i już nie mogę się wręcz doczekać kontynuacji. Andrew Garfield spokojnie poradził sobie w roli człowieka pająka (poza tym zdumiewająco dobrze grał). To jest najlepszy film o Spider-Manie. (No i ta ścieżka dźwiękowa... Scena, gdy Gwen chowa się przed Lizardem... Miodzio i krakersy.)
Polecam wszystkim^^

ocenił(a) film na 9
finalfantasy1986

100% nowy pajączek jest rewelacyjny. Spider-Man taki jak powinen byc zartujacy z przeciwnków ironizujacy d. Nie rozumiem dlaczego mówiono ze Andrew Garfield nie pasuje do roli pajaka, jak dla mnie pasuje i to bardzo a tym filmem to udowodnil. Genialnie zgrana Gwen przez Emme Stone ( jak dla mnie najlepiej zagrana postać w filmie ). Najlepszy film o Spider-Manie, Gwen jest duzo fajniejsza postaci niz M.J, i nie moge doczekac sie nastepnej czesci oraz informacji kto bedzie nowym przeciwnikiem.

Ps. czy mi sie wydaje czy czy te gównie linki zaczeli wczucac z innej stony :)