Niesamowity Spider-Man

The Amazing Spider-Man
2012
6,7 162 tys. ocen
6,7 10 1 161534
6,4 44 krytyków
Niesamowity Spider-Man
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man

Sceptycznie podchodziłem do tej produkcji ponieważ byłem za tym by kontynuować trylogie ale postanowiłem,że wybiorę się do kina. Powiem tak najlepszy pajączek jak do tej pory duży nacisk na fabułę wydarzenia są zgodne z tymi z komiksu jest i pierwsza miłość Petera. Postać parkera jest zabawna, taka na luzie tak jak powinno być. Postać Gwen fajnie zrobiona nie jest to zwykła dziewczyna w opałach tak jak to było z Mary Jane i jak jest w większości filmów o takiej tematyce. Jaszczur naprawdę niesamowicie zrobiony technologia tak idzie w górę że strach pomyśleć co będzie za 10 lat. Końcówka filmu wskazuje na to że będą kolejne części z czego jestem zadowolony. Dałem 8/10 bo są pewne niedociągnięcia niektóre momenty były po prostu za długie (scena gdy Spider-man latał na tych dźwigach) szkoda też że wątek ze śmiercią wujka Bena był krótki i miałem wrażenie że Peter za bardzo się tym nie przejął (tak tak słuchał tego nagrania itp ale coś mi w tym brakowało). Mam nadzieję że kolejnej części dam Dyszkę z czystym sumieniem ;). Gorąco polecam!