Niesamowity Spider-Man

The Amazing Spider-Man
2012
6,7 162 tys. ocen
6,7 10 1 161512
6,4 44 krytyków
Niesamowity Spider-Man
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man

film nie zdołał się nawet zbliżyć poziomem do 2-óch pierwszych Spidermanów Raimiego. A szkoda bo bardzo się na napaliłem na ten film.

użytkownik usunięty

Masz rację, bo ten film PRZEBIŁ POZIOM filmów Raimiego. A co filmów Raimiego proszę spojrzeć:

http://www.youtube.com/watch?v=_Xo_tWcPHVY&feature=BFa&a...

http://www.youtube.com/watch?v=TIA8sTzjtmU&feature=BFa&a...

użytkownik usunięty

to ty może spójrz na to
http://www.rottentomatoes.com/m/spiderman_2/

http://www.rottentomatoes.com/m/the_amazing_spider_man/

użytkownik usunięty

Jednak bardziej przekonuje mnie coś co mogę zobaczyć i porównać nowy Spider nawet lepiej wygląda na trailerach niż stare filmy tej serii, a z resztą takie recenzje się nie liczą. Wolę recenzje porównawcze a nie takie które były pisane 10 lat temu kiedy tego nowego filmu jeszcze nie było

Co za bzdura, wiadomo, że w tej chwili film Raimiego będzie gorszy pod względem wykonania i montażu, jednak w swoich latach był bezapelacyjnie najlepszy. "Amazing Spider man" w teraźniejszym czasie tez spisuję się nieźle, choć nie wyróżnia się tak jak wersja Raimiego w swoich latach. Porównawcze recenzje? W ogóle co to takiego? Jak można tak subiektywnie patrzeć na film, nie ważne lata, technologia, porównajmy starą "Otchłań" z nowym "Avatarem" i piszmy najlepiej, że ten drugi jest lepszy bo ma o niebo sprawniejszy montaż oraz efekty specjalne w technologii 3D, o czym nawet nie myślano za czasów "Abyss". To bezsensu.

użytkownik usunięty
bartez13_17

No dobra efekty efektami, ale to co się dzieje w filmie i jak jest przedstawione też się liczy. Przedstawienie śmierci Bena widzimy na własne oczy co się dzieje jak zginął itd. W filmie z 2002r widzimy już jak leży akcja jest ukazana po wszystkim. Kolejne co chciałem wskazać to pajęczyna w spider manie z 2002, Parker strzela nią naturalnie z rąk. Co ciekawe jak on ją wypuszczał przez strój? W nowym Spider-Manie mamy zrobioną przez Petera wyrzutnie sieci - jak to było w komiksie czy kreskówkach. Mamy Gwen pierwszą dziewczynę Parkera która odgrywa ważną rolę w komiksie. U Raimiego to postać epizodyczna w dodatku dziewczyna Brocka, a pierwszą dziewczyną Parkera jest wiecznie przygnębiona Mary Jane... nie wiem dlaczego ona była wiecznie przygnębiona. Z kreskówki pamiętam ją zawsze pogodną itd. W ogóle motyw ze ślubem syna Jamesona z Mary skąd się wziął? Raimi mącił w Spider-Manie i to ostro. Peter był wieczną ciotą który wygląda jakby ciągle płakał. A Emo Parker? Bez komentarza.... w Niesamowitym Peter stopniowo staje się bohaterem z przebiegiem filmu... u Raimiego BAM jak gdyby nigdy nic staje się bohaterem od razu. W ogóle scena ze Spider-Mana z 2002 gdy Green Goblin i Spider-Man walczą ze sobą a chwile potem spokojnie rozmawiają sobie na dachu zwaliła mnie z nóg... i to zachowanie Goblina. A scena tańca u Raimiego w Spider-Man 3? Po co to było? w jakim celu? W Niesamowitym lepiej odegrane są role oraz emocje.... Parker nie wygląda jakby wiecznie płakał i nie mamy tutaj tempej panny która jest wiecznie w opałach i nie potrafi się bronić, co pokazuje scena, gdy Gwen próbuje się bronić przeciwko Lizardowi przy pomocy tego co ma pod ręką i potrafi myśleć jak tego użyć.

ocenił(a) film na 7

Tutaj raczej też jest kwestia lat, pierwszego spider-mana zrobili w 2002r, a tego w 2012 to jest 10 lat różnicy. Teraz producenci mogli bez problemu wychwycić błędy i poprawić wszystko. Tak samo zrobili z batmanem. I ten spider-man miał być podobny do batmana - miał być bardziej mroczny. Zgadzam się że w "Spider-man 3" były sceny które wcale mogły być nie kręcone i jest troszkę gorszy od poprzednich, ale widzę że każdy próbuje wytyczyć błędy bo Spider man z 2012 okazał się lepszy. Mogę się założyć że prawie wszyscy ci co krytykują trylogię spider-mana, lubili serię dopóki nie wyszła informacja, że wyjdzie nowy spider-man. A jeszcze jedno, pisze się "tępej" a nie "tempej"

ocenił(a) film na 7

Weź pod uwagę, że w tym roku mamy wysyp bohaterskich filmów. Spider-man jest drugim po Avangers tak kasowym produktem i przez większą część ludzi jest porównywany do kasowych Mściceli, a także do bardzo oczekiwanego Batmana. W 2004 roku z tego co pamiętam, poza Spider-manem wyszedł Hulk który nie należał do lotnych produkcji do porównania.

buhehehehehhahaha!!

użytkownik usunięty

Obejrzałem z ciekawości i 2 pierwsze części bije na głowę aż się lepiej ogląda i nie ma Mary Jane :)))

jason86

W stopniu komercji przebił go na milion sposobów. Niestety, to typowa amerykańska papka. Może byłoby inaczej gdyby odtwórcę głównej roli grał lepszy aktor.

Part_of_me

ten młody dał radę
mile zostałem zaskoczony ale szkoda że Sam nie miał okazji zakończyć swojej ekhmm sagi ;) chętnie bym zobaczył ponownie Venoma i dodatkowo Carnage'a