Niesamowity Spider-Man

The Amazing Spider-Man
2012
6,7 162 tys. ocen
6,7 10 1 161512
6,4 44 krytyków
Niesamowity Spider-Man
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man

Po co !!!???

ocenił(a) film na 6

Po co robić remake adaptacji zaledwie sprzed kilku lat i go psuć??? Po trailerze widać że będzie krótko mówiąc do dupy w porównaniu z poprzednim Spidermanem. Inna (gorsza co widać od razu) obsada, większość komputerowych scen co widać gołym okiem i nie wygląda jak film ale sceny z dobrej gry... Jednak oglądnę z przymusu bo uwielbiam Spidermana. Wątpię żeby mi się spodobał. Jedyny plus to to że w żadnej z wcześniejszych wersji nie było Dr Coonorsa... No chyba się tam przez jeden moment pojawił w przeciągu trzech części ale to wszystko, tutaj wygląda na to że będzie jedna z głównych postaci.

ufo254

Nie jest to remake ! Ciekawi mnie na jakiej podstawie oceniłeś ich grę w Spider-Manie i jakim prawem oceniasz film który nie trafił do kin .

ocenił(a) film na 6
buterfly

1 - jak może nie być remake skro wszystko zaczyna się od zera, ugryzienie pająka itd jedyne co to zmienia się nieco fabuła i nic więcej
2 - człowieku czytaj ze zrozumieniem - nie oceniam jak zagrali aktorzy tutaj mówię z góry że dla mnie gorsza jest obsada od wcześniejszych części i nienawidzę jak zmienia się głównych bohaterów.

ufo254

1- Proszę wypowiedz reżysera : http://film.onet.pl/wiadomosci/zupelnie-inny-spider-man,1,4982745,wiadomosc.html 2 - gorsza obsada ale na jakie podstawie tak sądzisz ?! porównywać można owszem ale po obejrzeniu obydwóch wersji !

ocenił(a) film na 7
buterfly

Obsadę mozna ocenić po dorobku.

ocenił(a) film na 7
buterfly

To jest restart, a nie remake. Identycznie było serią filmów o Batmanie od Burtona i Schumachera i filmami Nolana, albo ze starą serią filmów o "Planecie małp" i nową "Genezą planety małp". Faktycznie, zaczyna się od zera (ugryzienie pająka itd.), ale zarazem ten film nie będzie powielał większości znanych motywów z filmów Raimiego, gdyż bazuje na innych seriach wydawniczych: Raimiego - wzorowane były na komiksach z głównego nurtu, Webba - częściowo na serii Ultimate.

ocenił(a) film na 7
ufo254

Trailer jest zepsuty totalnie. Końcowe sceny nie sa scenami z filmu, sa zrobione na potrzebe trailera. Za to w filmie bedzie mnostwo 'prawdziwych' akcji, z kaskaderami na linach itd, zamiast calkowicie CGIowanego Spidermana z poprzednich filmów.

ocenił(a) film na 6
Charism

No właśnie tak jak wspomniałem wyglądają tak jakby z gry, a jeśli tak jak mówisz są prawdziwi kaskaderzy to już innego smaku to nabiera jeśli mowa bynajmniej o samej akcji.

ocenił(a) film na 7
ufo254

http://www.youtube.com/watch?v=_x8FejX1Z1U&feature=related : )

ocenił(a) film na 8
ufo254

Nie wiem jak wyjdzie film, ale obsada jest dużo ciekawsza niż ta z 2002. Maguire'a trudno nazwać aktorem, natomiast Garfield zaczyna robić karierę i świetnie gra. A poza tym Emma Stone. Mnie to zachęca.

ocenił(a) film na 6
kropkaaa

No wiadome że Maguire to nie jest jakiś talent ale akurat pasował jak ulał do Spidermana i mi się osobiście w tej roli podobał.

ufo254

Tak ale za to Kirsten Dunst jako Mary Watson pasowała jak pieść do oka ! Dobrze że w tej części Gwen będzie główną postacią bo na to zasługuje .

ufo254

Zgadzam się z Tobą. W tym temacie zostało już wszystko pokazane.
Ne rozumiem po co powielać coś co całkiem niedawno nakręcili.

ocenił(a) film na 8
arti2807

ehh, jak widziałem Tobey'a w roli Spidera to szlag mnie trafiał, abo Dunst.Pytam się też kto wynagrodzi mi kompromitacyjnego Venoma i Green goblina? Po prostu ja chcę zobaczyć nową wersję, na początek podoba mi się główna rola a także kostium, pomysł z mechanicznie wystrzeliwaną siecią i Lizard jako główny wróg. Kibicuję nowemu filmowi i wierzę że będzie lepszy niż poprzedni

batii20

Mnie też Dunst irytowała (jak w większości jej filmów), jednak nie tak bardzo jak Emma Stone. Nie mam zamiaru oglądać tej nowej części, stara mi się mimo wszystko bardzo podobała i miała lepszą obsadę m.in Willem Dafoe.

KamilkaPatrzy

a mnie się kirsten podobała, może dlatego, że mam słabość do rudzielców ;)
za to tego, jak zepsuli venoma Im nie wybaczę....

użytkownik usunięty
ufo254

Ludzie, skończmy ten bezsensowny temat. Były trzy części o przygodach Spider Mana, które w porównaniu z ostatnimi filmami o superbohaterach wyglądają jak biedne dzieci z ulicy, a obok pupile Brada Pitta i Angeliny Jolie. Taka jest prawda, nie są zbyt zachwycające, mnie osobiście nie wciągnęły, akcja jest płytka, fabuła prawie żadna. Ktoś wpadł na dobry pomysł, i postanowił to poprawić. Niektórzy się wkurzają, że robią nowe filmy, chociaż poprzednie nie zestarzały się do końca, ale bądźmy poważni, tu chodzi o kasę. Jeżeli znamy jakąś popularną historię, i zostaje ona przedstawiona w nowej formie, to każdy z ciekawości coś takiego zobaczy. Jednym to się spodoba mniej, innym bardziej, ale i tak producenci na tym zyskają. Nie kłóćmy się. Będzie premiera, obejżcie, i dopiero wtedy zacznijcie się kłócić. Jak można oceniać podajże 2 godzinny film, na podstawie 2 minutowego fragmentu, w którym zostaje pokazane naprawdę niewiele. Takie materiały mają zachęcić, a nie zniechęcić.