Niesamowity Spider-Man

The Amazing Spider-Man
2012
6,7 162 tys. ocen
6,7 10 1 161512
6,4 44 krytyków
Niesamowity Spider-Man
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man

Jak myślicie ,czy ta nowa wersja "Spider Mana " będzie lepsza od trylogii ,którą stworzył Sam Raimi ????

ocenił(a) film na 7
Dymiano

Tak.

ocenił(a) film na 7
Charism

na pewno tak

ocenił(a) film na 7
mrPARADOKS

Słyszałem ,że w tej "nowej wersji" będzie się więcej nawiązywało do komiksu "Spider Mana "

ocenił(a) film na 6
Dymiano

Raczej trudno byłoby nakręcić coś jeszcze gorszego...

ocenił(a) film na 7
DSLMarvel_Behnke

gdy dowiedziałem się że nie będzie czwartej cześć spider mana tylko restart to do tego właśnie projektu byłem sceptycznie nastawiony ale jak zobaczyłem zwiastun to zauważyłem że ten film może być naprawdę bardzo dobrą ekranizacją komiksową w bardziej poważnym tonie trzymający dobry poziom jak np batmany Nolana. Miejmy nadzieje że tak będzie bo z całego serca w to wieże

ocenił(a) film na 7
mrPARADOKS

*'wierzę'.

Ale naprawdę po zobaczeniu trailera tak stwierdziłeś? Dla mnie trailer był beznadziejny... Jedynie muzyka byłą fajna. Dopiero niedawno się do niego przekonałem, nie dalej niz miesiąc temu.

ocenił(a) film na 7
Charism

w zwiastunie zobaczyłem w jakiej konwęcji ten film będzie wyglądać czyli w sylu troche poważnym a nie jak u raimiego

ocenił(a) film na 7
mrPARADOKS

Kostium co sądzicie o nowym kostiumie Człowieka Pająka ???

ocenił(a) film na 7
Dymiano

jest lepszy od poprzedika lecz troche kolory są zbyt jaskrawe mam nadzieje że to poprawią komputerowo

użytkownik usunięty
mrPARADOKS

Kolory nie są zbyt jaskrawe, są idealnie dobrane, to kwestia tego, że zdjęcia amatorskie z planu po prostu różnią się od tych oficjalnych. Chociaż na niektórych zdjęciach rzeczywiście wygląda jakby zamiast czerwonego był pomarańczowy, ale na pewno w filmie takich rzeczy nie zobaczymy, kostium będzie w porządku, przynajmniej teraz będzie wyglądał tak, jakby Parker sam go uszył, a nie dostał od Armaniego.

Nie mówcie hop ;)

Jeszcze filmu nie widzieliśmy, wszystko może się zdarzyć. Fakt od 3 będzie na pewno lepszy, ale to nie jest jakiś wielki wyczyn. Osobiście bardzo lubię dwie pierwsze części Raimiego (zwłaszcza 2) i nie jestem taki pewien czy nowa wersja zdoła je pobić.

Co do kostiumu, zdecydowanie wolałem ten z poprzedniej trylogii, ale jakoś ten nowy już zaakceptowałem.

ocenił(a) film na 7

No.. nie zgodze sie, ze wygląda jakby go sam uszył, musiałby byc mega utalentowany pod wzgledem krawiectwa i miec kupe kasy na materiały. ; p

użytkownik usunięty
Charism

Więc jak twoim zdaniem powinien wyglądać kostium superbohatera, uszyty przez nastolatka ? Bo na pewno nie tak jak w poprzedniej trylogii. Porównaj sobie ten kostium z tamtym, bo według mnie bardziej prawdopodobne jest, że uszyłby ten. JAK POWINIEN WYGLĄDAĆ KOSTIUM USZYTY PRZEZ NASTOLATKA ?! Przecież ci nie dadzą w filmie jakiejś czerwono niebieskiej szmaty z pająkiem na czole. KOSTIUM MUSI JAKOŚ WYGLĄDAĆ, MUSI SIĘ JAKOŚ WYRÓŻNIAĆ, ŻEBY LUDZIE WIEDZIELI ŻE TO JEST TEN KOSTIUM, TEN SUPERBOHATER, ŻEBY LUDZIE NIE PATRZYLI NA TEGO PRZEBIERAŃCA STRZELAJĄCEGO SIECIĄ Z POLITOWANIEM, ALE Z PODZIWEM !!! Dlatego trzeba wypracować kompromis, pomiędzy strojem uszytym przez dzieciaka, a strojem superbohatera, tak żeby ludzie się nie zastanawiali, HMMM, ON TAKI NOSIŁ W FILMIE, CZY TO JAKAŚ PODRÓBA NA BAL PRZEBIERAŃCÓW ? Moim zdaniem w poprzednich filmach o człowieku pająku, nie udało im się takiego kompromisu wypracować. Nie będę już się rozpisywał o tym, skąd on wziął te srebrne niteczki, jak je tam poumieszczał i w ogóle. W nadchodzącym filmie ten kostium wygląda lepiej, właśnie z tego względu że bardziej przypomina kostium uszyty przez Parkera. I trzeci raz powtarzam, jeżeli masz jakiś kostium, który doskonale łączy ze sobą te dwie cechy, to pokaż.

ocenił(a) film na 7

Nie krzycz Pan.

Napisałem tylko, ze nie zgadzam się, że wygląda na homemade. Bo nie wygląda. Ale i tak jest o Niebo lepszy od tego z filmów Raimiego. I doskonale zdaję sobie sprawę, ze trzeba wypracowac odpowiedni kompromis pomiędzy zaawansowaniem kostiumu, a jego 'zwykłością'. Co nie zmienia faktu, że ten kostium wygląda jak kostium superbohatera, a nie jak kostium uszyty przez nastolatka w domu. I nikt mi nie wmówi, że jest inaczej.

użytkownik usunięty
Charism

Tak, ja też nie mówię że to wygląda jakby sam to uszył, bo trudno jest tak zaprojektować kostium dla herosa, żeby wyglądał na uszyty przez niego, i żeby jednocześnie jakoś się prezentował. I w nowym filmie o Spider Manie lepiej połączyli te dwie cechy niż w poprzednich częściach, właśnie z tego względu że większe jest prawdopodobieństwo że nowy Parker byłby w stanie sam zrobić coś takiego. Kostium wygląda inaczej, różni się kolorystyką i ułożeniem tych wszystkich elementów, i to wszystko nie jest tak perfekcyjnie ze sobą zgrane, jak w poprzednich filmach, ale tu właśnie udało się im bardziej uchwycić to, że ten kostium był wykonany przez niego ręcznie, poprzez poprzez właśnie te wszystkie zamierzone niedociągnięcia. W filmie będziemy mogli go obejrzeć z szerszej perspektywy i uważam, że nie zawiedzie, i będzie się prezentował lepiej, niż ten sprzed kilku lat.

ocenił(a) film na 7

Podzielam Twoje przewidywania, będzie dobrze. : )

ocenił(a) film na 8
Dymiano

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!????????????????????? nie wiem !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!?!!!!!!!!!!!!!!!!!

ocenił(a) film na 8
Dymiano

Gorzej od tamtej wersji być nie mogło. Myślę że tak. Poza tym po postaciach to już widzę że będzie bardziej nawiązywać do komiksu więc to też spory plus. Wreszcie Gwen Stacy. Mam nadzieje że w późniejszych częściach będzie też pokazany romans z Black Cat.

ocenił(a) film na 7
Lestat_666

a ja lubię Emme Stone (myślę,że się sprawdzi w roli Gwen Stacy) więc obejrzę nowego Spider-Mana... :)

ocenił(a) film na 5
bialas207

Ciężko rzeczywiście zrobić coś gorszego. 3 część spider man jak dla mnie była mocnym nie wypałem szczególnie gra aktorska.
Obecnie jestem dobrej myśli co do reaktywacji. Fajnie jak by wykorzystali potencjał serii ultimate i powiązali to do pozostałych serii marvela

ocenił(a) film na 7
Dymiano

To akurat kwestia gustu. Starsze filmy Sama Raimiego mi się podobały i nie sadze, by "The Amazing Spiderman" przebił jedynki Raimiego. Weszłem właśnie na youtube z teaserem [ www.youtube.com/watch?v=Ojy62sIhtl0 ] (kanał FilmsActuTrailers) i aż się zdziwiłem: głosy na tak: 1993, głosy na nie: 1992 (stan z godz.. ok. 20:00). Na innych kanałach podobnie, coś się zbytnio ten teaser ludziom nie podoba, że aż tylu jest na nie.

ocenił(a) film na 5
ash_williams85

Nie wiem po co brać opinie ludzi pod kontem zwiastuna ni jak się ma do całego filmu jak już nie raz się przekonałem, co do głosów na "nie" to jak tu się nie dziwić ludzie już za dużo razy rozczarowali się produkcjami pod tytułem spider man nawet gry słabo wypadają...

ocenił(a) film na 7
skarlok

Poza tym trailer jest wyjatkowo słaby. Zwłąszcza końcówka, która na 99% nie znajdzie się w filmie.

ocenił(a) film na 5
Charism

Mi się osobiście podoba motyw który zamieścili w zwiastunie gdzie pokazuje akcje z oczu bohatera niczym z gry komputerowej (od razu skojarzyła mi się gra mirror edge). Przynajmniej może będzie bardziej kreatywnie zrealizowany ale poczekamy zobaczymy. Martwi mnie za to fakt że reżyser ma mało filmów na swoim kącie za czym idzie brak doświadczenia ...mimo to trzymam kciuki .

ocenił(a) film na 7
skarlok

Powinno wyjść dobrze ,bo główne role grają Andrew Garfield i Emma Stone :)