Niesamowity Spider-Man

The Amazing Spider-Man
2012
6,7 162 tys. ocen
6,7 10 1 161534
6,4 44 krytyków
Niesamowity Spider-Man
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man

Słabo

ocenił(a) film na 6

A ja się zawiodłem. Kilka niezrozumiałych dziur w scenariuszu - być może zostaną one
wypełnione w kolejnych częściach. Ale wątpię. 3D faktycznie jedno z lepszych w ostatnich
latach (może nie, aż tak świetne jak w Drive angry, ale poziom wysoki), jednak tradycyjne
efekty specjalne (płonący samochód, animacje jaszczurek czy pająków) bardzo słabo
wyglądające. Coś jak z połowy lat 90.
Całość ogląda się przyjemnie, ale bez rewelacji. Lepsze niż poprzednia seria. Moim zdaniem 6
to optymalna ocena.

użytkownik usunięty
CezarNY

mówisz że lepsze od starego spider-mana po czym dajesz 6 to starego na ile oceniasz ????.To jak stary spider-man ci się nie podobał bo jak się daje mniej niż 6 to nie dziwota ale to po co wybrałeś się na nowego żeby go krytykować .chcesz filozoficznej papki bez efektów z pouczeniem to obejrzyj sobie nowego batmana . a to jest spider-man i niema co się w nim zmieniać

ocenił(a) film na 6

1. starego oceniam mniej więcej na 4 - piszę tu o całej serii
2. wybrałem się na nowego, właśnie po to, by móc go ocenić (krytykować) - jak bym mógł się o nim wypowiadać gdybym go nie widział?
3. nie w tym rzecz, czego chcę, ale co widzę! A widziałem film lepszy niż poprzednia wersja człeka-pająka, natomiast z kilkoma niedoróbkami (w mojej ocenie), o czym napisałem w mojej opinii. Nie ma się co denerwować:)

ocenił(a) film na 7
CezarNY

A o jakich dziurach w scenariuszu mówisz?

ocenił(a) film na 6
speedcube

Pourywane wątki - np. związane z przemiana w pająka, akceptacją bohatera i jego kobiety, historii "pokręconego naukowca" - jak już wyżej wspomniałem, być może dziury zostaną zasypane w następnych częściach. Wg mnie nie, ale o tym przekonamy się za jakiś czas.

ocenił(a) film na 7
CezarNY

,,związane z przemiana w pająka"
nie rozumiem
,,akceptacją bohatera i jego kobiety, historii "pokręconego naukowca"
też nie rozumiem, wię c jakbyś mogł trochę dokladniej to może pomogę

ocenił(a) film na 6
speedcube

ha - specjalnie piszę ogólnikowo, żeby nikomu, kto filmu nie widział nie psuć zabawy (mnie to zawsze wkurza). Jak chcesz szczegółów pisz na maila, ale przecież to Ty chcesz mi wszystko "wyklarować", to nie wiem, czy jest sens:)