Niesamowity Spider-Man

The Amazing Spider-Man
2012
6,7 162 tys. ocen
6,7 10 1 161512
6,4 44 krytyków
Niesamowity Spider-Man
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man

To już nie to !!!

użytkownik usunięty

Nie sądzę, żeby ten film mógł spodobać się komukolwiek powyżej 15 roku życia. Jak on się
w ogóle ma do komiksów, bajek, a nawet poprzednich filmów? Gdzie jest Mary Jane?
Wydaje mi się, że gra aktorska też jest do niczego. Wszystko jest po prostu takie... dziwne.
W ogóle nie czuje się klimatu. Peter Parker był wyjątkowy ze względu na swoją nieśmiałość,
niezaradność w kontaktach międzyludzkich, te cechy nadawały mu autentyczności. Tu
natomiast mamy zadziornego, głupio uśmiechniętego dzieciaka, który sypie żarcikami i
pokazuje wszystkim jaki jest wspaniały. A zakończenie? Iście amerykańskie - wygrywa
potyczkę, zdobywa dziewczynę, szacunek i popularność, tak że szkolny łobuz najchętniej
umówiłby się z nim na randkę. Wtf? Czy tylko ja mam odruch wymiotny? Skąd taka wysoka
ocena?

użytkownik usunięty

kurczę, zapomniałam dopisać SPOILER na początku, a tematu nie można już edytować... przepraszam.

"Jak on się w ogóle ma do komiksów." a czytałeś komiksy?

Peter jest sto razy lepszy tutaj chociaż tamtego też lubię. Na MJ przyjdzie czas, nie wiesz co to jest robot? To inne przedstawienie historii.

michal_marks5

No, a poza tym ten film był na komiksie wzorowany i rzeczyciście Gwe Stacy była pierwsza dziewczyną petera

Akurat film ten jest wzorowany na komiksie "the amazing spider-man" i wszystko się zgadza. MJ nie była jego pierwszą dziewoją tylko Gwen =)

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Plemnik_Reaktywacja

Drażni cię mój awatar nerdzie z pryszczami na łokciach prawda =)?

ocenił(a) film na 10
roach22

Zostaw chłopaka popatrz na nick i będziesz wiedziała na jakim etapie rozwoju jest :).

Callian

Wiem nabijam się tylko. BTW jestem facetem.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem