Niesamowity Spider-Man

The Amazing Spider-Man
2012
6,7 162 tys. ocen
6,7 10 1 161512
6,4 44 krytyków
Niesamowity Spider-Man
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man

Jakie macie oczekiwania co do filmu? Ja mam nadzieje, że będzie trochę mroczniejszy.

The_Fallen

ja uważam że nie powinni robić kolejnych filmów o Spider-manie te części z Tobym były dobre...

ocenił(a) film na 10
darek_03

Ale nie wiesz, czy te nie będą lepsze, a mogą takie być.

deathmaster

tego nie wiem , ale dla mnie po prostu bez sensu

ocenił(a) film na 9
darek_03

Właśnie te z Tobym były straszne. Zawalili całkowicie spidermana. Od zawsze byłem fanem i nie tak sobie wyobrażałem Petera Parkera ani Mary Jane. W tej wersji widzę, że wszyscy są doskonale dobrani do ról. Zdjęcia które się pojawiły w necie niszczą banie. Nowy strój pająka wygląda obłędnie. Oby fabula była dobra i trzymała się komiksów, a akcja i efekty na najwyższym światowym poziomie.

The_Fallen

Mam nadzieję na mrok i nareszcie prawidłowe oddanie postaci bo w poprzedniej trylogii różnie z tym było.

The_Fallen

Wystarczy, że będą się mocno trzymali komiksu to powinno wyjść dobrze.

użytkownik usunięty
The_Fallen

Mam nadzieje że Parker będzie sypał zabawnymi tekstami i ogólnie będzie weselszą postacią niż w trylogii raimiego.

The_Fallen

Ja tego, co kolega wyżej, a do tego może trochę więcej psychologii postaci? Wiem, że t głównie film akcji, ale fnie jakby zrobili z Petera bardziej "ludzką", pełnokrwistą postać, a nie tylko pokazali jak fajnie wygląda w obcisłym kostiumie, by złozoności postaci jak zwykle przypadły tym złym.

MySheWasYar

Najlepiej jakby się wzorowali na oryginale w jak największym stopniu. No i jeśli kiedyś pokażą w jakiejś części Rhino lub różne symbioty.

The_Fallen

Rhino jako główny przeciwnik w filmie jest za słaby.

ocenił(a) film na 7
neo_angin

ciekawi mnie to czy w kolejnych cześciach ukażą tych samych wrogów co u raimiego czyli: doctor octopus , zielony goblin,venom,sandman,może akurat gdyby zdecydowali by się twórcy na coś takiego to chciałbym że by tych wrogów ukazali w lepszym świetle.ale z drugiej strony po co robic powtórke z tamtych cześci raimiego

mrPARADOKS

w zasadzie jedyne co mozna naprawde oddac raimiemu to to ze wykorzystal 'najlepszych' przeciwnikow pajaka.szkoda ze w wypadku sandmana i venoma(tego drugiego bardziej) strasznie to spapral.genialna rola moliy i daefo.mam nadzieje ze lizard rownie dobrze sie spisze bo jest naprawde ciekawa postacia.przed seansem odswieze sobie komiksy torment i wydanie specjalne z dobrego komiksu gdzie poruszony jest watek lizarda.

sanczopansa

Tego Venoma to mu nie daruję. Raczej Venom pojawi się w nowej trylogii bo jest popularny.

użytkownik usunięty
neo_angin

To nie wina Raimiego że tak wyszło z Venomem jak wyszło tylko producentów którzy mu go wcisneli na siłe.

To akurat wina raimiego, on sam prowadził tę postać, sony chciało tylu wrogów, ale to wszystko kontrolował raimi i nikt mu nie kazał robić emo parkera tańczącego boogie i takiego venoma. Z resztą stroju green goblinów, gdzie w 1 zrobił za bardzo goblinowski strój, a w 3, goblinowskiego stroju w ogóle nie było, to raczej wina tylko raimiego.

użytkownik usunięty
daken

Ale rozmawiamy tylko o Venomie i produceńci chcieli konkretnie tej postaci, a to że było trzech wrogów to efekt tego że nie chiał rezygnować ani z Sandmana ani z Goblina więc produceńci powiedzieli mu że może być trzech wrogów ale Venom musi się pojawić.

ocenił(a) film na 10

Ale dlaczego akurat na koniec na boga?! Przeżyję jeszcze to, że Venom nie miał swojego jęzora i wyglądał jak wymoczek, ale to, że dali mu zaledwie 30 minut popisów, to nie mogę wybaczyć. Za samym Venomem nie przepadam, według mnie to nudna postać, ale wiem ile on znaczy dla innych fanów Pająka i powinien dostać zdecydowanie więcej czasu na ekranie. Zamiast tego oglądamy jak Goblin Jr. i MJ nieudolnie robią omlet.

deathmaster

mozemy w sadzie pominac juz watek filmow raimiego.to jest cos nowego i mam nadzieje ze wyjdzie conajmniej jak batmany nolana a juz bym sie chyba poplakal ze szczescia gdyby nam zaserwowali cos w stylu straznikow.

daken

o co ci chodzi czlowieku z tym 'emo parkerem' zostal zarazony symbiotem i jakos musieli to pokazac.osobicie uwazam ze to nie bylo zle posuniecie,pokazali arogancje i obojetnosc petera na najblizszych mu ludzi moze troche przerysowali ta postac ale tego bym sie najmniej czepial w 3 odslonie sm.
takze daruj sobie juz ten wypalony argument z emo-parkerem.

sanczopansa

Zgadzam się z sanczopansa, "emo parker" był git. Pomimo tego że trylogia nie była zgodna z komiksem to
uważam ją za świetną. Ja oczekuję od tej części zabawnych oraz mrocznych scen. Czuję jednak że bez J.J Jamesona film może być dużo słabszy od filmów Raimiego.

kapiszon79

nie wiem czy mozna sie sugerowac jedna postacia zwlaszcza 2-go lub 3-cio planowa(sam nie wiem jak go umiejscowic).ale oczekiwania mam podobne.

sanczopansa

Ponieważ ta postać to J.J Jameson. ;p

The_Fallen

Niczego się nie spodziewam bo przerabianie kolejny raz tej samej historii jest bez sensu. Robią to dla kasy bo przecież dzieciaki i tak na to pójdą i film będzie sukcesem ale kasowym. Tylko czekać jak ktoś zrobi od początku batmana "bo przecież nie wiadomo czy nie będzie lepszy od serii Nolana".

Bourne32

To nie jest ta sama historia. Będzie pokazano o wiele inaczej i przypominać za bardzo nie będzie.

The_Fallen

Zakompleksionego ucznia gryzie pająk staje się spider-manem poznaje dziewczynę i jednocześnie ratuje świat przed jakimś psychicznie chorym gościem na koniec wszystko dobrze się kończy. Rzeczywiście całkiem nowa historia!

Bourne32

Widać, że jesteś ignorantem.

The_Fallen

Tyle masz tylko do powiedzenia ?

The_Fallen

MOJE OCZEKIWANIA wobec tego filmu są takie same jak wobec
"X: First Class" - będzie to Gniot Roku 2012 i dokładnie to dostanę!:)))

Don_Kina_Akcji

spierda.laj

ocenił(a) film na 7
Don_Kina_Akcji

Pierwsza klasa to jeden z najlepszych filmów 2011 roku, więc gratuluję.

Don_Kina_Akcji

FALLEN:
Pier.dol osła, koci spuście!

MARECZEK:
Widać że nie widziałeś zayebistych filmów, skoro ten pomiot "X: First" uważasz za Film Roku!