Niesamowity Spider-Man

The Amazing Spider-Man
2012
6,7 162 tys. ocen
6,7 10 1 161534
6,4 44 krytyków
Niesamowity Spider-Man
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man

Fragmenty te dotyczą rodziny doktora Curta Connorsa (Rhys Ifans) - z udziałem jego żony Marthy (Annie Parisse) oraz syna. Usunięto także "niepokojącą seksualnie" scenę,

Innym istotnym elementem, który w większości usunięto, były także sceny "lotów" Spider-Mana (Andrew Garfield) widziane w pierwszej osobie. Dużo takich scen widzieliśmy we wczesnych zwiastunach. Długie ujęcie zwisania pomiędzy nowojorskimi wieżowcami pocięto na znacznie krótsze segmenty i wykorzystano tylko częściowo - być może aby uniknąć wrażenia, że patrzymy na grę komputerową.

Na razie nie wiadomo czy usunięte sceny znajdą się w wydaniu DVD i Blu-ray.

Iron_Man19

Po obejrzeniu filmu też stwierdzam że jest masa scen których nie wykorzystano. Coś mi się wydaję na na DVD dostaniemy wersję reżyserską.

howlet

te zwiastuny oszukują trochę w kwestii fabuły. Nie chodzi mi już o sceny nic nie wnoszące typu, nie gram w football bo jest zbyt niebezpieczny. Raczej o to na czym będzie się skupiała fabuła filmu. Trailery jednoznacznie wskazują że wszystko będzie się kręciło wokół rodziców Petera ("chcę poznać prawdę o swoich rodzicach"-Peter, "chcesz poznać kim naprawdę jesteś , Peter?"-Connors itd.). Tymczasem nic tu takiego nie ma (nawet tych kwestii. Jakby zostało to przemielone podczas produkcji.

użytkownik usunięty
Iron_Man19

Podbno wycięli też krótką scenę, gdy portier budynku, w którym meiszka Gwen, nie chciał wpuścić Peter'a, aż ten w końcu wszedł po shcodach.
Brakło też rozwinięcia niektórych scen, np. jak Peter buduje wyrzutnie sieci - jest zdjęcie z filmu:
http://www.filmweb.pl/film/Niesamowity+Spider-Man-2012-401436#picture-3
A w samym filmie nie ma nic takiego.
Ale film powinien trwać przynajmniej 2,5h. Widać, że reżyser się rozkręcił, ale z jakiegoś powodu musiał trochę okroić ostateczny film.

Poza tym - czy tylko ja odniosłem wrażenie, że gdy Lizard goni Ratha na moście, to w końcu nie wiadomo co się ostatecznie stało z hindusem? Dorwał go Lizard, czy nie?

ocenił(a) film na 8

Wydaje mi się, że w ogóle dosyć dużo wycięto, zwłaszcza wątek z tym drugim doktorkiem / Rath - są fotki na których znajduje się on w kryjówce lizarda w kanałach, jest nawet taka tapeta:

http://wall.alphacoders.com/big.php?i=249730