Reboot SPidermana to jeden z najbardziej kretyńskich, żałosnych ale jednocześnie zaskakujących pomysłów jakim zaskoczyło mnie Hollywood.
Robienie Remake'u zaledwie po 10 latach po 1-szej części to debilizm ; efekty specjalne i charakteryzacja są wciąż dobre i aktualne. Cóż jednak zrobic; wielki sukces komercyjny pierwszego "Spidermana" i "Dark Knighta" sprawił, ze Hollywoodzcy producenci pogłupieli na punkcie komiskowych produkcji,
To tyle jesli chodzi o moje zdanie odnośnie tego projektu.
muszę jednak zadac wam nurtujące mnie pytanie: czy mam liczyć na to, że Villainem, (czyli złoczyńcą) w reboocie będzie ponownie Green Goblin, później Octopus itd. czy tworcy pozostawia czarne charaktery wykorzystane przez Raimiego i dadzą nowe ?
Jesli o mnie chodzi ja nie wyobrażam sobie Spidermana bez Green Goblina. Octopus i Sandman zostali rzyczywiście wyeksplatowani przez Raimiego, mysle że ich watki jakby sie uprzec mozna pominąc (kurde, nie chce mi sie chodzic do kina na zupełnie TE SAME filmy tylko z inna obsadą, znowu Octopus w dwojce, w trojce znowu Sandman i Synem Goblina... ;/)
Moja propozycja dla tej serii jest taka
cz.1 : Green Goblin - to główny wróg Spidermana, bez ktorego sie nie obejdzie. Nie wiem jak oni sobie wyobrażaja nakrecenie "innego Green Goblina"(tj. było z Jokerem Nicholson-Ledger) ale to juz nie moj problem, aczkolwiek seria Spidermana nie rozpoczeta starciem z Zielonym Goblinem mnie nie przekonuje - odwołując sie do historii Petera Parkera to własnie Goblin byl na poczatku, wiec powinni trzymac sie tradycji.
cz.2 : Electro & Shocker - Sam Raimi wykorzystał juz Octopusa, wiec jego kolejne starcie z Pająkiem w tych samych okolicznasiciach to kolejny taki sam film, dlatego proponuje tych na rozgrzewkę przed Venomem ;)
cz.3 : Venom & Hobgoblin - Venom tym razem taki jaki byc powinien a nie nieudacznik, ktory ginie po jednej scenie praktycznie, do tego partneruje mu Hobgoblin, ktory korzysta z kostiumu podobnego do Green Goblina (nie jest to Harry Osborn Jak w "Spidermanie 3" tylko Jason Philip Macendale, czyli komiksowy Hobgoblin)
cz.4 Venom & Carnage + Black Cat
cz.5 Scorpion, Vulture & Lizard albo Mysterio & Rhino
część kolejna to moga być któryś z tych : Tombstone , Shriek , Allistair Smythe lub Mad Jack
A jak Wy uważacie ?
Jak chciałbyś wiedzieć remake a reboot to dwie różne rzeczy wiec najpierw cze ba te dwie rzeczy rozróżniać a potem pisać na forum .........
Ku twemu rozczarowaniu rozróżniam te dwie rzeczy.
Remake to nakręcenie jeszcze raz tego samego filmu (scenariusza), żeby był bardziej zrozumiały i lepiej przystosowany do wymagań bierzącej publiczności.
Reboot to rozpoczęcie serii na nowo, nadając jej inny klimat, odświerzając i inaczej interpretując.
Ciekawym jest, że kiedys czytałem w Newsach właśnie na Filmwebie, że reboot znaczy to samo co remake tylko producenci z Hollywood wymyślili inne określenie, szczególnie jeśli film "odswieżany" ma byc początkiem wielu sequeli.
Patrząc na takie Rebooty jak "Piątek 13", "Koszmar z Ulicy Wiązów", "Halloween" Roba Zombie czy "Wzgórza Mają Oczy" które sa powszechnie uznawane ze rebooty trudno mi nazwać je inaczej niz komercyjnymi do granic remake'ami.
Niestety, przyjacielu nie trafiłeś tym razem na dwunastoletniego matoła przed którym możesz szpanować, że jestes takim znawcą.
Skoro uważasz sie za takiego "szpeca" to możesz mnie oświecić i wytłumaczyć mi - debilowi, czym są remaki i rebooty.
Jakbyś chciałbyś wiedzieć rozróżniam te dwie rzeczy weź nie wymądrzaj że sie znasz bo najpierw pisze o remake a potem o rebbot to weź się w końcu zdecyduj ....... Jakbyś chciał wiedzieć też nie trawiłeś tu na dwunastolatka idioto !!!!!!!!
Ja się wymądrzam ? Powiedziałeś, ze nie wiem o czym pisze, wiec napisałem, ze wiem. Jak nie rozumiesz moich postów to sie nie udzialaj na forum.
O ile nie wiekowo to mentalnie jesteś dwunastolatkiem.
Wiesz co ale ty jesteś naprawdę idiotką najpierw w temacie mówisz o Reboot a potem o remake człowieku zastanów się co ty gadasz ..... znalazł sie spec od filmów wiesz proszę nie rozmieszaj mię ........ i lepiej nie udzielaj się na filmweb bo sam siebie rozmieszasz .....
tak, użyłem w temacie słowa remake i reboot. Skoro tak ci to przeszkadza w odbiorze treści to możesz sobie wybrac, które okreslenie ci sie bardziej pasuje.
staram się być kulturalny, miły i tolerancyjny wobec ciebie, wiec jesli nie masz nic interesującego do powiedzenia to nie udzielaj sie w tym temacie...
To ty lepiej sie nie udzielaj w tym temacie jak mówisz o reboot a potem o remake i nie rozkazuj mi co mam robić w tym temacie akurat się znam i weź sie ty lepiej zamknij jak nie masz nic ciekawego do napisania na tym a forum a widać że nie masz ........
O co ci chodzi ? tak znam sie w tym temacie na idiotę nie trafiłeś a ty sam nie wiesz co piszesz więc się nie udzielaj lepiej na forum ..........
Nie bądź taki do przodu, bo cie w tyle zabraknie...
Jak jesteś takim znawcą tematu to idź pracować do Ministerstwa Kultury zamiast zawracać mi dupe swoimi kretyńskimi wypowiedziami.
Wez sie idioto zamknij ale na tym forum są sami debile do potęgi enter pożali się boże to ci zaraz z tyle może zabraknąć kretynie jeden !!!!!
Czytam wasze potyczki słowne i zastanawia mnie.
lukpol, nie obraź się, ale czy ty jesteś w jakimś stopniu upośledzony?
Przecież tutaj jest wszystko jasno i przejrzyście rozpisane a ty robisz
niepotrzebne zamieszanie. Jak nie uczyli cię czytania ze zrozumieniem to
odpuść sobie przeglądanie Internetu na jakiś czas i zasiądź do lektury.
wiesz co nie wtrącaj sie idioto Pointrox bo nie wiesz o co chodzi a sie wtrącasz o ty lepiej siądź do lektury jak nie masz co niego do roboty robić i lepiej sie nie wypowiadaj i to ty jesteś upośledzony chyba po sie wtrącasz a nie wesz o co kamam !!!!!!!!!
Uspokujcie się już, bo ta wasza wymiana zdań robi się żałosna!!!Założyciel tematu może po prostu się pomylił i w temacie napisał tak jak powinno być, czyli Robt, a potem sie pomylił i napisał remeke!!!Nie wiem o co robić zamęt...Podajcie sobie ręce na zgode(hahaha)...poprostu dajcie sobie na wstrzymanie!!!
żal, lukpol nie obraź się, ale twój sposób wymowy i NAPINANIA się na użytkownika: Bloodbane-który jest dorosły co widać po jego interpretacji, sposobie wymowy i zachowaniu kultury (Może coś tam było ale to nie ważne),
Więc lukpol widać że masz 12 lat po 2 Boże przez duże B!, szacunek okaż.
No ale jak można pomylić reboota z remake to skandal a wy mi tu z takim tekstami wyjeżdżacie sami jesteście żal .......... i będę nikogo przepraszał bo nie mam za co .........
hmm... przecież podałem definicje rebootu i remake'u w swoim drugim poście w tym temacie i o ile są one poprawne pomiędzy Rebootem a Remake'iem nie ma aż tak wielkiej różnicy, zeby się tak rzucać. Są to całkiem podobne zjawiska w świecie filmowym, tymbardziej że Reboot jest pojęciem wprowadzonym stosunkowo niedawno, dlatego utożsamianie go z Remake'iem jest czymś normalnym.
Powiem więcej: może w teorii tak nie jest, ale w praktyce jest tak, że "nowe wersje" pierwowzorów klasycznych slasherów tj. "Piątku 13", "Koszmaru z Ulicy Wiązów", "Halloween" i wielu innych powszechnie nazywane Rebootami niczym się od Remakeów nie różnią, można więc wysnuć wniosek, ze różnica pomiędzy znaczeniami tych dwóch terminów jest znikoma. (pisałem o tym już wczesniej w tym temacie, ale Lukpol najwyraźniej nie zrozumiał ;/ )
Sam nie zrozumiałeś i weź sie demie odwal ok to sie najpierw zastanów co pisać bo różnią sie te dwie definicje bo czemu na przykład wszędzie o Spider-mnie piszą że to będzie to reboot a nie remake bo sie różnią ....... wiec nie wypowiadaj się na ten temat ok ..........
Nie zwracajcie uwagi na lukpola. Biedny troll wylazł z jakiejś jaskini i nie umie się odnaleźć w tutejszym świecie :P Przed chwilą przeglądałem jedną z jego dyskusji, w której bez żadnych argumentów jeździł po J. Deppie. Poziom tej rozmowy był identyczny. Za każde odezwanie się do niego bluzgał na innych, a na koniec poskarżył się że chciał tylko wyrazić swoją opinię i że się go wszyscy czepili.
Nie poskarżyłem sie tylko wypowiedziałem co o tym wszytki sądzę a jak tego nie rozumiecie to waż problem ..........
Dobra to NAŻ problem. Śmieje się. Jak byłem mały to też byłem taki upierdliwy. Pisałem głupoty na forum, ale to minęło z wiatrem. A co do Spider-mana to ten pomysł mi się nie podoba i myślę, że wyjdzie z tego badziew.
Ale ja nie jestem upierdliwy a co do Spider-mana to czeba dać szanse czemu odrazu myślisz że wyjedzie badziewie możne wyjść całkiem niezłe tylko cze ba zobaczy kogo wezną na Spider-man i ukochaną pajączka bo jak wezną jakieś gwiazdeczki i gwiazdkę która niby zabłyszczała jakimiś romansidłami a facet który grał będzie Spider-man grał tylko jakiś durnych filmach dla nastolatków albo w durnych komediach to można się spodziewać klapy ...........
Hmmm zastanawiam się czy aby z tym całym lukpolem to nie jakaś prowokacja;P ale fakt 12 lat to może nie masz. Myślę, że tak 12 i pół:) A wracając to coś się tak chłopczyku przysadził do tego reebota czy tam innego restarta:D nie szkoda Ci czasu na takie pierdoły podczas gdy ziomki z klasy levele w Tibii nabijają a Piotrek z Marcinem już walą na mistrza w Counter Strike'a:D Jak widzisz "życie" Ci ucieka a Ty tu marnujesz je na rzeczy do których jesteś jeszcze za mały. Ciepło się robi więc skocz lepiej w piłę pokopać z kolegami. P.s. fajne filmy masz w ulubionych w zerówce też je uwielbiałem :DDD
Co masz do moich filmów ? mam prawo takie mieć i lepiej się nie wypowiadaj bo twoja wypowiedź jest po prostu żałosna i jak tak masz się wyspowiadać to się lepiej nie ośmieszaj ok ........
Oj marzę o tym szanowny lukpolu żeby twoja wypowiedź też kiedyś taka była:) Przestudiowałem cały temat o twoim nieulubionym aktorze J. Deppie i marzy mi się żebyś kiedyś komuś odpisał coś więcej niż tylko dwa zdania w stylu "weś siem nie wypowiadaj bo śmieszn eteś pedale i wypierd z tego forum". Jeśli kiedyś będzie mi dane przeczytać coś bardzo inteligentnego, uszczypliwego, ciętego płynącego z twojej klawiatury zapewniam Cię że wypiję twoje zdrowie!
Widać że jesteś niezrównoważony psychiczne nie muszę lubić tego aktora wiec nie wiem o co ci chodzi ty nie lubisz innego aktora a ja właśnie tego wiec swoje zdanie zostaw dla siebie i nie musisz za mię na zdrowie bo niechałbym żeby ktoś taki pił za moje zdrowie .........
Dziecko, jesteś potwornie niereformowalną osobą. Nic nie zrozumiałeś. Tyle osób w temacie J. Deppa próbowało Ci to wytłumaczyć, że NIE CHODZI O TO ŻE NIE LUBISZ J. DEPPE'A tylko o to ŻE OBRAŻASZ WSZYSTKICH KTÓRZY WCHODZĄ Z TOBĄ W POLEMIKĘ. W dupie mam kogo lubisz a kogo nie ale chodzi mi i nie tylko mi bo większości osób na tym forum, że twój sposób wypowiedzi jest co najmniej niedorozwinięty (i nie pisz że ja jestem niedorozwinięty bo się powtórzysz i potwierdzisz moje słowa). Wymyśl coś nowego. Nie obrażaj ludzi tylko odpisuj im w jakiś wyszukany sposób tak aby ta rozmowa nie przypominała gadania inteligentów (ja i pozostali użytkownicy) do gadającej głowy (lukpol). I nie pisz że ja jestem gadającą głową bo strzelisz sobie kolejnego gola do własnej bramki:) P.s. po raz enty powtarzam że gówno mnie obchodzi kogo lubisz. Temat dotyczy sposobu twoich wypowiedzi.
Wiesz co z tego co wiem to nie jest forum o Deppie jak masz coś do mojej wypowiedzi o Deppie to tam się wypowiedz ok ........ i nie pogrążaj się bo ja tego nie robię dla twojej wiadomości ........
Hmm... O to co on z Tobą zrobił?! O_o' Oj, albo nie... Co tacy ludzie jak Ty robią z nim? Albo jedno i drugie... Nieeee wiem. Za głupi jestem na tego rodzaju dyskusje... :D W każdym bądź razie, życzę Wam dobrej, dalszej zabawy ;p
Nebardzo, dało by się wyczuć, przecież nie od dziś prowokatorzy grasują po forach - odsyłam do tematu z Deppem. Koleszka potrzebuje pomocy. Chociaż z drugiej strony prędzej Rydzola na TVN bym namówił niż tego tu agenta na to żeby skupił się na wypowiedzi a nie na Deppie;P módlmy się za tego asa:) Ciasny łeb a nie prowokator! Z resztą jak ma się 12 czy tam 15 lat to nic dziwnego. Hehe z niecierpliwością czekam na kolejny temat lukpola. Może coś takiego: "Hanna Montana FAJNA EST bo widziała ja w skepie i muwila że JA FAJNY". Bez kitu chłopaszek tworzy takie akcje;) Polecam się wgłębić w jego arcydzieła;P
A i zapomniałem dodać, lukpol Wesołych Świąt, smacznego jajca i mokrego dyngu dyngu...i całej reszcie też:)
Nie ośmieszaj się ok bo te twoje wypowiedzi po prostu są żałosne a co do życzeń zostaw je lepiej dla siebie nie chce udawanych życzeń i tyle mam napisania na twój temat (pewnie i tego nie zrozumiesz)
Lucasso81 z całym szacunkiem wydaje mi się że jesteś niewiele mądrzejszy od lukpola. Może i bardziej składnie piszesz i robisz mniej błędów, ale lukpol pisze ci że jesteś żałosny, a ty mu się odszczekujesz dając mu w ten sposób kolejny powód do radości.
Ale ja mówię prawdę bo jest żałosny i nie mam zamiaru z nim się kłócić i wcale i nie mam żadnej radochy co on tu wypisuje bo to są same brednie nie warte pisana na klawiaturze ......
Do horneta: idąc twoim tokiem myślenia ---> wszyscy nauczyciele są żałośni, bo starają się "nawracać" takich debili jak lukpol, koniec imprezy, nie ma takiego bicia, dziękuję, dobranoc!
P.s. to że Ty jesteś na 100% przekonany że to prowokacja to nie znaczy że tak jest. Może większość ludzi z problemami psychicznymi też udaje i prowokują???:))) Skoczmy tego tasiemca. Lukpol na leczenie!!!
Wiesz co sam wyślij sie na leczenie widać że co ty tu piszesz to nawet eliotyzmem nazwać nie można to jest po niżej wszelkiej krytyki ..........
Lucasso81 jeśli to Ci poprawia humor lub pozwala Ci się dowartościować to oczywiście że możesz wierzyć w to że niesiesz trollom kaganek oświaty. W rzeczywistości tylko podbijasz posty i wdajesz się w dyskusję z kimś kto udaje debila. Porównaj sobie styl pisma lukpola. Raz pisze z błędami sześciolatka "pacz, mię", a innym razem zachowuje odpowiedni szyk zdania i nawet błędów ortograficznych nie robi lub robi mało. No, ale cóż "nauczycielu" - możesz dalej trwać w swojej iluzji.
Wiesz co jeśli miała mieć to aluzja do mię to wiesz daruj sobie ją bo mało twoje zdanie ma mój temat mię obchodzi .........
No i na ch...go bronisz szerszeniu...właśnie Cie zjebał;PPP a co do prowokacji, hmmm pracuję w mediach i wiem co to Disney Channel, High School Musical, Hannah zruchana itd. ale pojęcia nie mam kim są te kukły w ulubionych "aktorach" lukpola. A skoro on to wie to raczej tak jakby oglądał co, nie?:) a jak to ogląda to nie może mieć więcej niż powiedzmy 15 lat. Jak ja bym coś takiego szerzył to pewnie zapodałbym sobie Hanne z Montany i obsadę Musical i wsio. Nie wierzę że gość się aż tak postarał, że niby wczuł się w rolę niczym Christian Bale w "Mechaniku". Skoro raz pisze tak a raz tak to sam widzisz, że aż tak bardzo się nie stara:) z tym pisanie to może po prostu się stara starać:DDD
I co z tego? Wali mnie kompletnie co taki troll o mnie myśli. Nie zwracam się do niego bezpośrednio bo nie chce mi się już wdawać z nim w takie dyskusje. Ale co jakiś czas czytam jak próbujecie chłopaka "nawrócić" / "upomnieć" i sam nie wiem kto mnie bardziej śmieszy. Wy (mam na myśli też tych użytkowników z dyskusji o Deppie) czy on? To tak jakby tłumaczyć kibolowi że przeciwna drużyna jest lepsza. Nie dość że nie zrozumie to jeszcze Cię zaatakuje. I tak właśnie robił lukpol. Co do zasady nie przeglądam ludziom ich ulubionych pozycji bo to nie jest dla mnie żaden argument czy ktoś lubi Ojca Chrzestnego czy Pokemony. Ten pierwszy będzie się wymądrzał bo zna się na kinie, a spytany dlaczego lubi ten film może odpowiedzieć "że się k...A fajnie zabijają."
Hehe porównanie z kibolami trafne;) a swoją drogą ciekawe komu kibicuje lukpol:D
Lizard!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!