Niesamowity Spider-Man

The Amazing Spider-Man
2012
6,7 162 tys. ocen
6,7 10 1 161509
6,4 44 krytyków
Niesamowity Spider-Man
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man

Obejrzałem film już jakiś czas temu, ale zastanawiała mnie rozmowa Connorsa z tajemniczą postacią, którą możemy zobaczyć po napisach. Jak myślicie, kim jest ta tajemnicza postać w cieniu?

W internecie znalazłem kilka teorii, każda w jakiś sposób może być możliwa. Oto teorie, które znalazłem:
1. Norman Osborn - osobiście odrzucam tą teorię, bo wg tego uniwersum Osborn jest chory i polegał na lekarstwie, które miał dla niego stworzyć Connors. Nie zmienia to jednak faktu, że jest możliwe, że jego mroczna strona (Green Goblin) już się ujawniła i będzie on możliwie następnym złoczyńcą w serii.
2. Mysterio - cóż, postać dosyć niezwykła, bo potrafi wywoływać iluzję i pojawiać się w różnych miejscach, kto wie, może to właśnie on.
3. Baron Mordo - postać również mocno magiczna, ale ją też bym wykluczył z jednego ważnego powodu. Sony ma prawo do marki Spider-mana, a Baron Mordo jest przeciwnikiem Dr Strange'a, więc nie jestem pewien, czy jest to prawnie możliwe, aby mogli zrobić film z innej serii. Jedyna opcja to to, aby Sony się dogadało z Marvelem w kwestii prawnej, ale wątpię, aby do tego doszło.

To są teorie, które powtarzają się najczęściej, ale jest jedna postać wroga, która mi pasuje do tej mrocznej postaci w cieniu, a do której też ma prawo Sony. Chodzi mi o Mephisto z serii o Ghost Riderze.

Cóż, to tyle z mojej strony, jestem ciekaw tego co wy znajdziecie, a może macie własne pomysły kim może być ta postać w cieniu? :)

gregorypeck811

Tą postacią jest proto goblin.

chopin323

Wydaję mi się nawet, że est to podane oficialnie. A tym proto goblinem będzie ten przedstwiciel Osborna.