Niesamowity Spider-Man

The Amazing Spider-Man
2012
6,7 162 tys. ocen
6,7 10 1 161534
6,4 44 krytyków
Niesamowity Spider-Man
powrót do forum filmu Niesamowity Spider-Man

Zdaje mi się, że w zwiastunie zobaczyłem elementy, których nie widziałem wczoraj w kinie

ocenił(a) film na 10
speedcube

A nawet bardzo dużo takich momentów. ;) W ogóle pominięto nawet całą scenę z dozorcą, która była udostępniona wcześniej w internecie. Mnie jednak niczego co zobaczyłam w zwiastunie nie brakowało jakoś szczególnie, film był rewelacyjny. :)

ocenił(a) film na 7
ZapiekanyKetchup

Tak to najlepszy Spider-Man jaki powstał, ale jednak chcialem zobaczyć cały film

speedcube

Widziałeś cały film w wersji finalnej. Co w tym dziwnego, że są sceny, które usunięto? Bierze się film na stół montażowy i robi cięcia, tak jest w każdym przypadku...

ocenił(a) film na 7
Peeves

Po prostu mam niedosyt w związku z rodzicami Parkera

ocenił(a) film na 10
speedcube

Film był na tyle świetny, abym zdecydowała się na kupno DVD, kiedy tylko wyjdzie. Polecam zakup - jestem pewna, że na płycie będzie można obejrzeć wszelakie sceny niewykorzystane. Może to nie ten sam efekt co zobaczyć je w filmie, ale jestem pewna, że twórcy mieli powody, aby ominąć niektóre sceny, co na pewno przyczyniło się do polepszenia filmu, a nie jego pogorszenia. ;)

speedcube

Cóż, możliwe, że niektóre sceny powstały po prostu po to, żeby je umieścić w zwiastunie. Czasem tak bywa. A część pewnie wycięto, bo producenci nie byli zadowoleni z wersji, jaką im dostarczył Webb.
Wybieram się dzisiaj i mam pytanie: jest jakaś scena PO napisach końcowych? Wiem już, że jest jakaś w ich trakcie, ale czy ktoś dotrwał do końca? Nie chcę wiedzieć, co to, bo nie lubię spoilerów, ale chcę wiedzieć, czy mam czekać do końca napisów. ;)
Z góry dzięki za odp.

Davus

Do końca nie warto. Trzy minuty po rozpoczęciu napisów masz jedną scenę i tyle.

ocenił(a) film na 8
Peeves

nie przesadzaj...max 1min.

Private

Nie będę się kłócił, bo to tylko szczegół, ale jednak dłużej to trwało.

ocenił(a) film na 8
speedcube

Rzeczywiscie niektore sceny pomineli...mam nadzieje, ze skoro byly te sceny zedytowane itd. to wypuszcza wersje rezyserska na dvd czy blu ray.

ocenił(a) film na 8
Private

Tutaj jest news o wyciętych scenach:

http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=89135

wycięto wiele scen z Peterem, rodzinę Connorsa i wiele ujęć z perspektywy pierwszej osoby, ogłoszono też że film jest początkiem nowej trylogii skupiającej się na wątku rodziców Petera - oby nie skończyło się tylko na trylogii.

lelen_lis

Też mam taką nadzieje, chociaż zazwyczaj trylogia wystarczy, bo 4 część jest przekombinowana :/

lelen_lis

Zapewne po trylogii zrobią reboot. :P

ocenił(a) film na 8
speedcube

Jak nie było teraz, to zapewne dadzą jako dodatek na dvd.